Opvallende jastrends voor de zomer van 2020

Hoera, de lente is in zicht! Het ziet er naar uit dat de tweede helft van maart toch écht wat warmer en zonniger gaat worden. Toen we schreven over de jassen die je in maart kan dragen was het nog maar even de vraag wat het weer ging doen. Wat zijn we blij dat we nu over de zomertrends kunnen schrijven met het idee dat het daadwerkelijk wat lekkerder wordt buiten. Want geeft nou toe: de winter leek toch meer een soort herfst van een paar maanden lang? In dit artikel vertellen we je wat meer over een paar zeer opvallende jassentrends in de zomer van 2020. Laat je omver blazen door het bijzonder aanbod wat er is.

Jassen met hoge schouders

Eens in de zoveel tijd komen deze retro of vintage stijl jassen weer helemaal terug: jassen met hoge schouders. De lente en de zomer van 2020 staat centraal wat betreft deze trend. Wanneer je nu gaat shoppen, zul je zien dat het nu al te zien is in de collecties. Diverse merken verkopen niet alleen jassen met schoudervullingen of pofmouwen, maar ook shirts, vesten en truien in deze stijl. Hoe leuk is dat? We zien deze trend overigens voornamelijk bij de vrouwencollecties.

Om deze trend te combineren in een opvallende look is het leuk om voor een opvallende jas te gaan. Natuurlijk is een basic zwart jasje met schoudervullingen al hartstikke te gek, maar waarom zou je niet net dat stapje verder gaan? Wat dacht je van een heel normaal spijkerjasje waarbij de schouders als een soort pof omhoog staan? Dit soort jasjes zagen we vroeger niet hoor, dus de kans is groot dat je er nu een hele nieuwe trend mee gaat zetten. Wij zijn fan! Denim is goed te combineren in iedere voorjaarslook: combineer de stof met wit of ga voor een felle kleur.

Oranje jassen in de lente

Een andere trend waar we al eens eerder over hebben geschreven is die van de oranje jas. Oranje jassen zijn in 2020 helemaal hot en dat is niet voor niets. Hierbij hebben we het over verschillende soorten oranje jassen. Je kunt voor een felgekleurde jas gaan maar ook voor een meer subtiel oranje jasje. Beide kleuren zijn goed te combineren in je zomerse look. Sterker nog: deze kleur zorgt er juist voor dat je outfit er hartstikke vrolijk uitziet. Laat de lente maar komen!

Oranje is goed te combineren met verschillende kleuren om op die manier een kleurrijk geheel te krijgen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een combinatie met legergroen of mosgroen? Of ga voor een mix met okergeel of juist voor een combinatie met een aardse kleur. Waar je ook voor kiest je zult zien dat het combineren van oranje minder moeilijk is dan je denkt. Experimenteer en leer, op die manier leer je het beste wat er bij jou en je outfit past.

Classy trenchcoats voor een stijlvolle look

Wat tot slot écht niet mag ontbreken in je garderobe dit voorjaar is een mooie trenchcoat. Trenchcoats zijn stijlvolle tijdloze jassen en kunnen daarom ieder seizoen en ieder jaar. Een trenchcoat is het mooist wanneer je de rest van je look basic houdt, zodat de jas de ware eyecatcher is. Denk bijvoorbeeld een een combinatie met een mom jeans en een paar witte simpele gympen. Natuurlijk kun je ook gaan voor een zwarte legging met een paar enkelboots. Op die manier zorgt de trenchcoat voor een stijlvol geheel.

Trenchcoats komen in allerlei kleuren en pasvormen. Hebben we het echter over de écht stijlvolle trenchcoat dan kies je altijd voor een beige jas. Gelukkig is beige een kleur die we in het najaar van 2019/2020 al veel zagen wat betekent dat er nog zeker genoeg te vinden is in het voorjaar van 2020. De kleur is namelijk een beetje meegenomen naar de lente van 2020. Kortom: met bovenstaande trends kun je een hele unieke look maken. Het is maar net hoe je de stijlen met elkaar combineert. Alles combineren kan ook! Ga dan op zoek naar een subtiel oranje trenchcoat met schoudervullingen.

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.