Tips en styles voor het kopen van een lammy coat

Je ziet ze de laatste jaren weer steeds vaker in het modebeeld verschijnen: lammy coats. Van een klassieke lammy coat tot een lammy coat vintage - de jas is niet meer weg te denken uit de trends van het moment. Dat is niet heel gek: lammy coats zijn prachtige jassen en komen in veel verschillende kleuren, prints, vormen en maten. Extra leuk is nog wel dat dit soort warme jassen voor zowel dames als heren geschikt zijn.

Die trend is een beetje overgewaaid uit de jaren 70 van de vorige eeuw toen mannen en vrouwen massaal te zien waren in deze fijne warme jas. Hoe weet je hoe je een goede lammy coat moet kopen en waar moet je op letten bij het stylen en combineren van zo'n prachtige jas? Je leest het in dit artikel over lammy coats. De kans is groot dat jij deze winter of de volgende winter ook loopt te shinen in zo'n jas!

Tips kopen lammy coat: hoe koop ik een goede lammy?

Een lammy coat is oorspronkelijk gemaakt van dierlijke materialen. Hoewel er vandaag de dag veel vegan varianten zijn, zijn de originele lammy coats toch echt gemaakt van huid. Het grote voordeel van dit soort jassen is dat ze ontzettend warm zijn. In zo'n lammy coat kun jij iedere winter overleven! We kunnen ons echter wel voorstellen dat je er niet om staat te springen om een lammy coat voor dames van echt leer aan te schaffen. Dat hoeft gelukkig tegenwoordig ook niet. Er zijn heel wat goede alternatieven verkrijgbaar waarbij je goed op het materiaal moet letten waar de jas van is gemaakt. Plastic jassen kunnen al gauw benauwd aanvoelen omdat ze totaal niet ademend zijn. Jassen die gemaakt zijn van fake suède of nepleer zijn een prima alternatief op de echte lammy coats.

Toch zijn er nog heel veel vintage lammy coats in omloop. Deze jassen komen vaak rechtstreeks uit de jaren 70 toen de hippies er in rond liepen. Deze jassen zijn wel gemaakt van dierlijke materialen, maar zijn inmiddels al derde- of zelfs vierdehands. Dat is direct het grote voordeel van echte lammy coats; het materiaal is zo stevig dat het bij het juiste onderhoud jaren mee kan gaan! Daarom betaal je over het algemeen ook flink wat geld voor een echte lammy coat. Onthoud wel dat je hiermee een investering maakt voor het leven, zo lang kunnen de jassen mee. Let bij het kopen op de kleur, een eventuele print en overige details. Wil je bijvoorbeeld een lammy coat met of zonder print en ga je liever voor een lammy coat met wollen voering of liever niet? Doe altijd goed onderzoek zodat je 100% tevreden bent over de uiteindelijke keuze.

Hoe combineer je een lammy coat bij vrouwen?

Het combineren van een lammy coat is niet moeilijk; je moet alleen even weten waar je op moet letten. Omdat lammy's heel warm zijn hoef je er over het algemeen geen hele dikke trui onder te dragen. Zelfs in Nederlandse winters is dat al gauw veel te warm. Kies liever voor een wat dunnere sweater waarin je het wel lekker warm hebt, maar waarin je niet direct gaat zweten. Zo'n laagjessysteem houdt je namelijk veel warmer en vooral comfortabel warmer. Onder die sweater draag je een mooie flared legging met een printje om die hippievibe te behouden. Natuurlijk kun je ook gewoon gaan voor een stoere jeans of een skinny jeans met een paar sneakers eronder. Het is maar net wat jouw stijl is. Ga je mee met de trend of combineer je de lammy coat met je eigen voorkeur voor kleding? The choice is yours.

Uiteraard kun je nog veel meer combineren met een lammy coat. Wist je dat je een lammy coat ook goed kunt mixen en matchen met een lange jurk of rok? In zo'n geval is het het mooist wanneer de lengte van de rok of jurk net zo lang is als de lengte van de jas. Ga in dit geval dus altijd voor een lange jas die misschien wel tot over je knieën komt. Een bohemian jurk met een paar cowboylaarzen eronder staat natuurlijk hartstikke mooi onder een bruine of beige lammy coat. Ga je liever voor een nettere look? Misschien is dan een zwarte lammy zonder te veel poespas iets voor jou. In een nette look staat een lange jas goed, maar is een korte jas ook juist heel passend. Kies bijvoorbeeld voor een lammy die net op je billen komt. Een andere donkere kleur lammy coat is ook geschikt voor nettere looks.

Lammy coat heren: wat zijn de beste combinaties?

Mannen, opgelet: ook voor jullie zijn dit soort warme jassen te koop. Hoe tof is het dat je als man ook gewoon een lammy coat kunt rocken? Er zijn nu juist heel veel te gekke lammy coats voor heren beschikbaar. Een lammy maakt een look bij mannen net iets anders dan anders. Natuurlijk is een standaard gewatteerde winterjas in de winter óók leuk, maar waarom zou je niet een keer gaan voor een winterjas die er net iets anders uitziet dan wat iedereen al heeft? Een lammy coat is wat dat betreft ideaal. Heb je geen idee hoe je zo'n jas moet combineren? No worries: ook dat is heel gemakkelijk. Lammy coats draag je bijvoorbeeld gewoon op een jeans met een shirt of sweater. Doe daar een paar bruine veterschoenen onder of ga voor een warme sneaker en je hebt je look helemaal af.

Wat ook erg leuk is, is om je outfit een beetje af te stemmen op zo'n lammy coat. Lammy's hebben meestal wel iets jaren 70s, dus pak lekker uit! Bij zo'n jas past kleding uit die tijd heel goed. Denk bijvoorbeeld aan blouses met print, giletjes, broeken met wijde pijpen en bootschoenen. Natuurlijk hoef je niet direct voor dit alles te gaan; alleen een flared broek of alleen een 'foute' vintage blouse staat natuurlijk ook al heel leuk. Onze tip: ga voor een bruine of beige lammy coat met lichte voering. Voor de mannen is de voering vaak iets minder opvallend dan bij de vrouwen. De nadruk ligt dus heel erg op de rest van de buitenkant. Zie jij jezelf al lopen in een lammy coat voor heren? Of ga je alsnog liever voor een standaard winterjas? 

Vragen omtrent lammy coats

Heb je een vraag over het dragen van lammy coats? Dat snappen we helemaal. Hoewel de jas al even meegaat, is het een bijzonder item waar je misschien wel van alles over wilt weten. Hieronder hebben we de meest gestelde vragen met antwoorden voor je verzameld. Staat jouw vraag er niet tussen? Schroom dan niet om even contact op te nemen met de redactie van Jas.nl om je vraag alsnog te stellen.

🤠 Een lammy coat capuchon; bestaat dat ook?

Jazeker! Er zijn zowel vintage als nieuwe lammy coats te koop die over een capuchon beschikken. Een capuchon biedt nog wat extra warmte op de echt koude dagen, dus is heerlijk om op je jas te hebben. Wanneer je op lammy coat capuchon of lammy coat met capuchon zoekt krijg je een groot aanbod te zien waar ongetwijfeld iets voor je tussen zit.

🐑 Waar wordt een vegan lammy coat van gemaakt?

Om een lammy coat te kopen hoef je natuurlijk niet per se een jas te hebben die van échte lammy gemaakt is. In zo'n geval kies je voor een vegan lammy coat. Dat soort jassen zijn vaak gemaakt van polyester, acryl of faux suède. Op het labeltje in de jas vind je meestal de exacte informatie.

🧒 Zijn er ook lammy coats voor kinderen te koop?

Jazeker! Meestal zijn dit vegan lammy coats. Ze houden je kindje alsnog lekker warm. Let op: op de echt koude dagen kan het zeker geen kwaad om een lekkere dikke trui onder zo'n vegan lammy coat aan te trekken.

💰 Wanneer vind ik een lammy coat dames sale met korting?

Onze gouden tip is om net na het winterseizoen bij de webshops te kijken. Echte lammy coats kunnen behoorlijk aan de prijs zijn, waardoor je zo'n lammy coat dames echt leer misschien liever met wat korting wilt kopen. In februari, maart en april heb je de grootste kans op korting. Dit geldt natuurlijk ook voor vegan lammy coats.

🧥 Wat is een klassieke lammy coat?

Er zijn twee klassieke lammy coats te vinden: een korte tot boven je billen en een langere tot boven of op je knieën. Meestal beschikken deze jassen over twee rijen met knopen, een warme voering die je aan de buitenkant nog ziet en een grote kraag. Al met al zijn klassieke lammy coats heerlijk warm en zitten ze heel comfortabel.

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.