Trend: 2019 is het jaar van de natuurtint

Ieder jaar zien we verschillende kleurentrends wanneer het om jassen (en andere fashion) gaat. Ook in 2019 zijn er een aantal dingen die opvallen wanneer we kijken naar de diverse kleurrijke winterjassen en zomerjassen. Wat direct onze aandacht trekt is het feit dat aardse kleuren en natuurtinten helemaal hot zijn dit jaar. Hierbij kun je denken aan allerlei tinten bruin, verschillende tinten beige, prachtige uitvoeringen van terracotta en ga zo maar door. Ben je benieuwd of een jas in deze trendkleur ook wat voor jou is? In dit artikel lees je alles over de mooiste jassen in natuurtinten en hoe je deze het beste kunt combineren. Lees dus gauw verder.

Natuurtinten: welke kleuren kies je?

Voordat we beginnen met het tippen welke soort jassen je het beste in diverse natuurtinten kunt dragen, is het handig om te weten welke kleuren er allemaal bestaan en waarmee je dus aan de slag kunt gaan. In de collecties van 2019/2020 zien we een aantal hele mooie kleuren die absoluut opvallen zonder dat het té druk is. Wat dacht je bijvoorbeeld van een mooie lange zomerjas in een camelkleur? Of van een lichtbruine teddy coat die je combineert in een look met andere warme kleuren? Dit soort bruintinten combineer je met okergeel, olijfgroen of 'gewoon' met donkergrijs of zelfs zwart. Hoewel de meningen verdeeld zijn over de combinatie bruin en zwart zul je zien dat het te gek staat, zolang je het maar op de juiste manier combineert.

Uiteraard hoef je niet alleen aan diverse kleuren bruin te denken wanneer je aan natuurtinten denkt. Er zijn ook veel lichtere kleuren die heel goed passen binnen deze trend. Kies bijvoorbeeld voor een lichtgroene gewatteerde regenjas of ga voor een mosgroene smart parkajas, beide prachtige kleuren die goed passen in de buitenlucht. Dit soort jassen zien we vaak terug bij sportieve types, outdoorliefhebbers of mensen die een sporty tintje aan hun dagelijkse look willen hebben. Groene tinten zijn heel mooi te combineren met de bruintinten, maar kunnen ook goed met grijs, zwart of zelfs oudroze. Tot slot kun je onder andere nog kiezen uit andere aardse kleuren zoals camel, terracotta, mosgroen, steengrijs en meer. 


Sportieve look maken met aardse kleuren

Een van de grootste voordelen van een jas in een natuurtint is het feit dat je van een hele rustige kleur een hele opvallende look kunt maken. Dergelijke basic kleuren zijn allang niet meer saai te noemen; waar men vroeger voornamelijk bruintinten links liet liggen, is het vandaag de dag een gewilde kleur die we vaak terugzien in fake fur jassen, hippe vintage jassen, winterse wollen jassen en meer. Wist je bijvoorbeeld dat er heel veel sportieve jasjes verkrijgbaar zijn in aardse kleuren? Wanneer je even rondkijkt in de diverse webshops zul je zien dat de basis voor sportieve jasjes donker is. Zoek je even verder, dan zie je al gauw dat de natuurkleuren het overnemen. Sportjasjes in aardse tinten gaan nog populairder worden dan kleurrijke winterjasjes met een sportief tintje, let maar op!

Het leuke van dit soort kleuren combineren in je dagelijkse sporty look is het feit dat aardse kleuren het heel goed doen met wit. Deze combinatie is vooral in de lente en de zomer een match waar je ontzettend blij van wordt. Combineer een camel bomberjack bijvoorbeeld met een denim skinny jeans en een paar hippe witte sneakers of platformsneakers en je bent ontzettend up to date wat betreft je outfit. Ook zien we in de collecties van 2019/2020 veel spijkerjasjes in verschillende kleuren terugkomen, waaronder in diverse bruine tinten. Als extraatje zien we dat deze bruine jassen vaak gemaakt zijn van een prachtige 'ouderwetse' ribstof, waarmee je net dat beetje pit toevoegt aan je outfit.

Ga voor een stijlvolle look met natuurtinten 

Ook wanneer je niet zo van de sportieve look bent, is er ruime keuze met natuurtinten. Dergelijke tinten zijn bijvoorbeeld ook ideaal voor een nette en stijlvolle look. Camel is bijvoorbeeld een hele fraaie kleur om te dragen in je opvallende kantoorjas naar een belangrijke afspraak of in een nette jas voor een meeting of een feest. Maar ook met bruin, olijfgroen en terracotta kun je heel veel wanneer je een klassieke en modieuze look wilt creëren. Kies in dat geval bijvoorbeeld voor een olijfgroene mantel of een donkerbruine blouson om van jouw saaie kantoorlook wat leuks te maken. Bij het combineren van dergelijke kleuren houd je het rustig, maar val je alsnog op door de verfijnde zachte kleuren.

Je kunt hierbij kiezen voor een totale look in bijvoorbeeld beige, camel of bruin, maar je kunt ook combineren met andere hippe kleuren zoals okergeel en donkergrijs. Het is maar net wat het beste bij je past. Dat geldt overigens ook voor de soort jas; een natuurtint is natuurlijk prachtig, maar een nette jas moet wel bij jouw look en smaak passen. Het kan daarom zeker geen kwaad om voordat je een mooie kantoorjas koopt meerdere kleuren met elkaar te vergelijken, zodat je precies weet welke kleur bij jou past. Wordt het een camelkleurige vintage jas of kies je toch voor een magische wollen jas?

Volgende

Leren jassen zijn hét item van 2019

20 maart 2019

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.