Trends voor jassen in het voorjaar van 2020

Nu het nog hartje winter is moet je er misschien niet aan denken om in een dun lentejasje of tussenjasje rond te lopen. Toch kunnen veel mensen in Nederland niet wachten tot de winter voorbij is. Goed nieuws: we hoeven nog maar een paar maanden en het is officieel lente! Omdat wij daar stiekem toch al best zin in hebben, besloten we om alvast om zoek te gaan naar de voorjaarstrends van 2020 op het gebied van jassen. Welke jassen mogen absoluut niet ontbreken in je frisse lentegarderobe en op welke trends word je verliefd? Lees gauw verder, want hieronder hebben we alle trends voor de lente van 2020 voor je verzameld.

Terug naar de 70s

De eerste trend die enorm opvalt op de catwalk voor het voorjaar van dit jaar is die van de seventies. We gaan weer massaal terug naar wat hip was in de jaren 70. Denk hierbij aan lammy coats en kleurrijke zachte imitatiebontjasjes, die overigens op een echt warme lentedag wel te warm kunnen zijn, en aan andere boho jassen met ruches, franjes en meer. Je mag gerust je hele look aanpassen aan de 70s: combineer zo'n jas bijvoorbeeld met een flared pants of legging en een paar prachtige platformschoenen. Deze twee items waren in 2019 ook al hip, dus de kans is groot dat je nog wel wat in je kledingkast hebt liggen.

Wat ook totaal bij deze trend hoort zijn jassen in een natuurlijke kleur. Dit kan van alles zijn: van donkergroen tot aan terracotta en van beige tot aan donkerbruin. Je look volgens deze trend moet vooral heel rustig zijn met fijne aardse kleuren waar jouw boho-hart heel erg blij van gaat worden. Het toffe van deze trend is dat je het geheel op diverse manieren kunt combineren. Het doet een beetje vintage aan, waardoor je zowel nette als meer feestelijke looks kunt maken met deze trend.

Urban jungle look is terug

Nog zo'n leuke 'natuurlijke' trend is die van de jungleprint. Waar we een paar jaar geleden al heel blij werden van de urban jungle trend voor jassen (jassen met plantenprint en groene details) zijn we weer net zo blij dat deze trend terugkomt. We hadden het moeten weten toen niemand minder dan J. Lo tijdens haar Versace show een prachtige jurk met deze print droeg. Wat bleek? Het was een remake van haar oude jurk die ze in 2000 droeg: ontwerpers van Versace hadden die desbetreffende jurk bewerkt tot dit nieuwe item. Hoe tof?

Mocht je dus nog een groene jas met palmbladeren in je garderobe hebben hangen? Helemaal goed: die kun je in het voorjaar van 2020 gewoon weer dragen! Dit geldt overigens ook voor jassen met dierenprint: van toffe tijgerprint trenchcoats tot aan lentejasjes met slangenprint, het mag allemaal. En wil je het helemaal te gek maken? Draag dan meerdere prints over elkaar heen. Zelfs dat is helemaal hét ding in het voorjaar van 2020. We zagen het immers al op de catwalk terug bij Dolce & Gabbana en andere merken.

Utility wear blijft hip

Tot slot nog een andere trend die we ook het afgelopen jaar al zagen: utility wear jassen. Deze stijl blijft trendgevoelig en zien we dan ook massaal terug in de lentecollecties van 2020. Het is niet heel vreemd dat zo'n trend als deze zo hip blijft. Utility wear is namelijk hip en comfortabel tegelijk. Comfort staat namelijk voorop bij deze stijl. Tel daarbij op dat de populaire zangeres Billie Eilish groot voorstander van deze stijl is én diverse collecties heeft ontworpen in samenwerking met H&M en Pull and Bear en je hebt een hele goede match.

Denk bijvoorbeeld aan oude legerjassen, mooi vintage regenjassen, prachtige en diverse cabans en meer. Bij utility wear staat gemak voorop. Dat betekent dat dergelijke jassen vaak over grote zichtbare zakken beschikken, rechtlijnig van vorm zijn en vooral verkrijgbaar zijn in basic kleuren zoals donkerbruin, grijs, zwart en beige. Dat komt goed uit, want dit soort kleuren kun je heel goed combineren in diverse looks. Of je nu op zoek bent naar een formele of meer informele jas: de utility wear trend is hiervoor perfect. Probeer het uit en kom er achter of het wat voor je is.

Vorige

Check de trend: neon winterjassen

7 januari 2020

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.