Wat zijn de trends in fashion van het moment?

Een blik in het verleden werpen is heel eenvoudig. Er is immers volop informatie in tekst en beeld te vinden over modetrends uit de jaren 50 en kledingtrends uit de jaren 70. Wat lastiger is om te voorspellen is wat fashion in de toekomst gaat doen. Toch kunnen we aan de hand van de modetrends van het moment heel wat voorspellen. Ook helpen de trends van de afgelopen jaren enorm en hebben we voor je uitgezocht wat experts denken dat we de komende jaren gaan terug zien op de catwalks en in de (web)winkels. In dit artikel geven we je vast een voorproefje zodat je je kunt voorbereiden op een aantal jaren met nieuwe mode en oude trends. Lees je weer mee?

Combinatie van comfort en luxury wear

Als er iets is wat we de komende jaren gaan zien, is dat kleding voornamelijk comfortabeler wordt én er leuker uit gaan zien. In de jaren 80 en 90 wist men al heel goed een sportieve look te mixen met een chille look in de vorm van trainingspakken, oversized trainingsbroeken met tops en andere lekker zittende kleding. Comfort is key; dat hebben we wel geleerd tijdens de eerste golf in de coronacrisis. Met al dat thuiswerken en überhaupt thuis zijn, hebben we onze mooie jurkjes, strakke pakken en stijlvolle schoenen ingeruild voor matchy trainingspakken in pastelkleuren, luxe joggingbroeken en andere kleding die vooral comfortabel zit. Het is niet zo gek dus dat bekende merken en modehuizen deze trend oppakken en verwerken in hun nieuwe collecties voor de komende jaren.

Wat we daarnaast veel terug gaan zien in mode de komende tijd is wijde en oversized kleding. Denk hierbij niet alleen aan een simpele oversized sweater of shirt, maar verder dan dat. De modecollecties zullen bestaan uit grote en lange blouses, verschillende laagjes, wijde jeans (de skinny jeans gaat de kast of zelfs de prullenbak in) en meer wijde kleding. Het kan hierbij vaak niet wijd of groot genoeg! Ook deze trend zagen we al eens eerder: in de jaren 80 vond men het heerlijk om oversized kleding te dragen. Geef ze eens ongelijk: comfortabel zit het in ieder geval. Verder zijn er nog voorspellingen dat we na de coronacrisis overgaan naar een minimalistische stijl waarbij lokaal en duurzaamheid erg belangrijk is. Daarbij komt ook een tegenbeweging die juist kiest voor felle kleuren, feestelijke kleding en veel accessoires als reactie op het einde van de pandemie. Denk maar aan de roaring twenties van de vorige eeuw toen men ook juist allerlei feestelijke kleding ging dragen als reactie op de crisis en de Eerste Wereldoorlog.

Wat dragen vrouwen in de jaren 2020 tot 2030?

Die comfortabele look die we hierboven beschreven zien we nu al bij vrouwencollecties verschijnen. Het grote voordeel van zachte trainingspakken, matchy broekpakken met truien en meer is dat ze heerlijk zitten en er te gek uitzien. Ga voor een trainingsbroek met korte trui van een lekker zacht materiaal zodat je er echt in kunt wonen - dat past helemaal anno 2021 waarin we waarschijnlijk nog grotendeels vanuit huis moeten werken en leven. Bij vrouwen zien we die trend van comfort de komende jaren terug: vrouwelijke items die strak zitten verdwijnen een beetje naar de achtergrond. We moeten het echt hebben van wijde kleding: oversized denim broeken met grote blouses. Draag het liefst meerdere transparante laagjes over elkaar heen voor een extra vol effect. 

Wat betreft schoenen gaan we in ieder geval in 2021 voor de kleur zomers beige; het liefst in combinatie met enkellaarsjes of stoere veterboots. Iets wat we ook meer gaan zien, is schoenen met vlechtwerk; die je waarschijnlijk doen denken aan nette herenschoenen uit de jaren 80 en 90. Dit retro vlechtwerk staat perfect bij een luxury comfort look, maar kan natuurlijk ook heel goed bij een oversized jeans met een trui. De zool van de schoenen gaat weer omhoog en de schoenen worden groter en opvallender. Waar we eerder chunky sneakers zagen is het de komende zomers bijvoorbeeld tijd voor chunky sandalen! Een platformschoen hier en daar mag ook zeker niet ontbreken en dé trend van het moment is de witte cowboylaars. Combineer dit soort laarzen met lange jassen, wijde blouses en broeken en je hebt een trendy doch tijdloze look te pakken.

Wat dragen mannen in de jaren 2020 tot 2030?

Voor mannen is de mode dit jaar en de komende jaren ook zeker interessant te noemen. Voor dit jaar weten we zeker wat de trends zullen zijn; voor de aankomende jaren is het nog even afwachten. Feit is in ieder geval wel dat loungewear en oversized kleding ook bij de heren centraal staat. Ook vinden mannen meer hun weg in een hele casual look waarbij het materiaal leer centraal staat. Hierbij moet je vooral denken aan diverse soorten leren jassen in combinatie met wijd uitlopende jeans en oversized blouses. Wat hierbij een opvallende trend is, is dat er steeds vaker wordt gekozen voor een outfit compleet in het zwart. Een zwarte broek matcht bijvoorbeeld heel goed met een zwart shirt en een leren jasje! Daaronder draagt de moderne man een paar zwarte veterschoenen om het geheel lekker minimalistisch te houden. Je kunt ook júist uitpakken door er een paar witte chunky sneakers onder te dragen. 

Wat experts daarnaast verwachten, is dat de drang naar zichtbare merkkleding weer groter gaat worden. Dit is iets wat we in de jaren 90 en de jaren 00 veel zagen en dat lijkt nu bij de mannen weer terug te komen. Merken en logo's mogen weer gezien worden en dat lijkt de komende jaren te blijven. Dat past goed binnen de oversized stijl: oversized sportieve shirts en grote jassen met logo's en merken blijven de trend. Hierbij dragen mannen vaak hoge veterschoenen zoals Dr. Martens met semi oversized jeans. Tot slot is er de verwachting dat heren weer meer drukke prints gaan dragen in allerlei felle kleuren. Je moet ervan houden (of je haat het), maar spannend is het wel wat de komende jaren ons gaan brengen op het gebied van mode. We zijn vooral benieuwd of het net zo kenmerkend gaat zijn als bepaalde decennia.

Vragen over mode in 2020 tot 2030

We kunnen het ons voorstellen dat je vragen hebt omtrent fashion in de jaren 2020 tot 2030. Hoewel we niet op alles een antwoord hebben, beantwoorden we hieronder met liefde een aantal veelgestelde vragen. Lees je mee?

☃️ Zijn er accessoires die je echt moet hebben in deze jaren?

Jazeker! Voor de mannen is dat bijvoorbeeld een lange sjaal. Vrouwen dragen al jaren lange sjaals bij hun winterse look; de komende jaren zijn de mannen ook aan de beurt. Hierbij heb je ontzettend veel keuze: ga bijvoorbeeld voor een effen kleur of kies voor een sjaal met een drukke print. De sjaal kan niet lang genoeg zijn! Voor vrouwen zien we momenteel vooral veel fashionable mondkapjes en trendy telefoonkoorden. Ook scrunchies, sjaaltjes en hoeden zijn niet weg te denken uit het straatbeeld.

🖤 Welke kleuren zijn er hip in deze periode?

Op het moment scoort de kleur zwart het best voor zowel dames als heren. We zien deze kleur vooral bij mannen die zwart in hun gehele look laten terugkomen. De modekleuren van 2021 zijn divers: van natuurlijke tinten zoals roestkleur en marigold tot aan opvallende kleuren zoals mentholkleur en koel lichtblauw. Wat de verwachting is wat de kleuren in fashion de komende jaren gaan doen is onbekend.

🧥 Wat worden de jassentrends voor dames de komende tijd?

Lange jassen blijven de komende tijd nog even de boventoon voeren. Wat we daarnaast veel gaan zien, zijn mouwloze jassen zoals bodywarmers en warme gilets met een boho tintje. Deze worden met kleurrijke tinten en bloemetjesprint riemen gedragen voor een kleurrijk geheel. Ook wordt comfortabele huiskleding gecombineerd met net zulke comfortabele jassen. Denk aan oversized gewatteerde jassen, grote spijkerjacks en meer oversized modellen.

🤍 Welke kleur maakt een comeback in deze jaren?

De kleur wit wordt vanaf 2022 weer een absolute trend in zowel winterjassen als kleding. We zien momenteel al wit terug in sneakers en laarzen; de verwachting is dat we nog veel meer witte kleding gaan zien de komende tijd. Wit staat symbool voor duurzaamheid en bewust leven - iets wat helemaal past bij deze jaren.

😀 Waar worden we blij van in fashion in 2020 tot 2030?

De conclusie is dat het met mode twee kanten op kan gaan. Aan de ene kant is er de minimalistische fashion met veel gebruik van effen kleuren zoals zwart en wit, waarbij bewustzijn en duurzaamheid centraal staan. Dat is mode die heel goed past na een pandemie. Aan de andere kant heb je de tegenreactie op de coronacrisis waarin niets kon of mocht. De verwachting is dat mensen uit gaan pakken met kleuren, trends en pasvormen. De vraag is dus maar net waar jij blij van wordt!

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.