De zomer staat voor de deur. Lees daarom nu wat de 5 must see trends zijn voor de lente/zomer jassen van 2019 op Jas.nl!

5 must see trends voor jassen lente/zomer 2019

Nu de zomer al een tijdje voor de deur staat en de lente zo goed als voorbij, is het voor de echte fashionista’s nooit te laat om naar de trends lente- en zomerjassen te kijken. Het is nog even afwachten wat de zomer gaat doen wat betreft temperaturen, maar voor hoe de lente tot nu toe is is het erg prettig om een jasje te hebben die je mee kunt nemen in je tas of aan kunt trekken. Zo blijf je op een frisse lentedag of een koele zomeravond óók lekker warm! In dit artikel willen we je enkel must have trends laten zien met diverse jasjes die je dit warme seizoen écht moet hebben. Voor welke trend ga jij in de lente en zomer van 2019?

Workwear en utility wear zijn helemaal hip

Een trend die je dit seizoen niet mag missen is de zogeheten utility wear trend met workwear jassen. Deze stijl zien we trouwens niet alleen terug in de zomerjassen voor dames; ook andere items zoals blouses, jumpsuits en zelfs jurkjes komen in deze stijl terug in de diverse collecties. Denk hierbij aan alles dat met uniformen of werkkleding te maken heeft. Het mag over the top zijn, maar het mag ook in detail lijken op utility wear. Wat dacht je bijvoorbeeld van dit Performance Stretch Denim Peplum Jacket van Ann Taylor? Zoiets is onmisbaar in deze lente: het is kort, hip en perfect als tussenjas.

Vintage windbreakers in allerlei kleuren

Ook te gek én onmisbaar: een ‘vintage’ look-a-like windbreaker in het liefst een paar hele felle kleuren. Uiteraard kun je even de vintage shop induiken om daar een kek exemplaar te scoren, hoewel je ook een splinternieuwe windbreaker met een knipoog naar de jaren 80 kunt kopen. Denk aan felroze met wit en felgroen of juist aan pastelpaars met lichtblauw en grijs. De kleurencombinatie kan eigenlijk niet gek genoeg. Extra leuk aan deze trend is dat je deze jas ook prima kunt dragen op alle zomerfestivals.

Kleurrijke regenjassen

De lente zou bij ons de lente niet zijn met af en toe een flinke plensbui. Daar kun je maar beter goed op voorbereid zijn - het liefst in een modieuze regenjas. Net als de jaren hiervoor blijven de kleurrijke regenjassen een hot item. Ook hierbij geldt dat iedere kleur mag: een fel gekleurde regenjas staat juist hartstikke vrolijk in een dikke regenbui. Combineer de eerste trend van utility wear met deze trend en je krijgt de visserslook: een gele regenjas in combinatie met een jeans en een gestreept shirt en je bent ready to go. Omdat het model zo lekker lang is, blijft een groot deel van je lijf droog wanneer het regent.

Statement leren jasjes

Ook een musthave item deze lente: statement leren jasjes. Neem bijvoorbeeld dit Raw Leather Jacket van Nü Denmark, een Scandinavisch modeketen waar kwaliteit hoog in het vaandel staat. Hoewel leren jasjes eigenlijk ieder jaar kunnen, zien we deze zomer een verschuiving naar meer opvallende modellen. Laat het standaard leren jasje deze zomer maar in de kast hangen en kies voor een excentriek exemplaar met bijvoorbeeld details of een leren jasje in een volledig andere kleur. Of ga juist voor een langere leren jas in combinatie met een mom jeans en een paar hoge blokhakken. Conclusie is dat je sowieso een leren jack in je kast moet hebben hangen, want dergelijke jasjes zijn perfect als zomerjas of tussenjas.

Oversized jasjes met ruitjesprint

Last but not least: de ruit als print voor je jasje in de lente en zomer blijft een eyecatcher. We zagen deze print al in de winter van 2018/2019 en dat is niet zo gek. Het is een hele fijne print die je in diverse looks kunt combineren: van stoere en sportieve looks tot meer stijlvolle en klassieke looks. Het liefst zien we grote ruiten op jasjes. Dit zomerse jasje is netjes én speels tegelijk. Een colbert met deze print is al te gek, maar nóg modieuzer is een oversized jas in de lente en/of zomer.

Natuurlijk zijn er nog veel meer andere mooie jasjes die je in de lente en zomer van 2019 kunt dragen. Deze vijf tips zijn slechts enkele trends waar je voor kunt kiezen. Mix en match je eigen stijl met een toffe trend en je zit sowieso goed.

Volgende

Rock & roll look in je lentejas

28 mei 2019

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.