Donsjassen

Op zoek naar een heerlijke warme winterjas voor de winter van 2021? Dan heb je vandaag de dag ontzettend veel keuze in verschillende soorten winterjassen. Een van de meest kwalitatieve winterjassen is zonder twijfel een goede donsjas.

{{ productStartCount }} - {{ productEndCount }} van {{ number_format(pagination.total, 0, ',', '.') }}

Er zijn geen producten gevonden, probeer iets anders.

{{ productStartCount }} - {{ productEndCount }} van {{ number_format(pagination.total, 0, ',', '.') }}

Bij een donsjas denken de meeste mensen aan een gewatteerde winterjas. In de meeste gevallen is een gewatteerde winterjas zeker een donsjas maar niet iedere donsjas is een gewatteerde winterjas. Snap jij ‘m nog? Lees hier meer over deze te gekke winterjassentrend en wie weet word jij wel overgehaald om deze winter ook een donsjas te scoren.

Wat is een donsjas?

Een donsjas is een gevoerde winterjas waarvan de binnenkant dons bevat. We zien vaak dat gewatteerde winterjassen een dergelijke vulling hebben, maar ook andere uitvoeringen kunnen een donsjas heten. Zolang er maar dons en te vinden is in de jas. Deze vulling zorgt ervoor dat je heerlijk warm blijft. Dat komt omdat dons meer lucht vasthoudt dan bijvoorbeeld een vulling van veren waardoor warmte langer in de jas blijft hangen. Hoe hoger het percentage dons in je jas (zie het labeltje in de jas) des te warmer de jas is.

Over het algemeen geldt: des te meer dons er in een jas zit, des te duurder de jas is. Dit komt omdat dons afkomstig is van dieren zoals vogels en zwanen en zeer duur materiaal is. Een jas gevuld met veren zal je overigens ook gewoon warm houden in de winter, alleen net iets minder warm dan een donsjas. Dit komt omdat veren minder lucht vasthouden en daardoor minder isolerend zijn. Hierdoor komt er sneller koude lucht in de jas, waardoor jij het sneller frisser krijgt. Kies je voor een échte donsjas dan kies je voor kwaliteit. Dit is direct het grootste voordeel van een donsjas: de jas biedt 100% garantie dat je het lekker warm hebt in het koude seizoen.

Lekker warm in een donsjas

Een goede donsjas kun je als het ware vergelijken met een laagjessysteem. Misschien draag je wel eens thermokleding; donsjassen werken vrijwel hetzelfde. Hoewel het geheel behoorlijk licht aanvoelt door het lichte gewicht van het dons blijf je wel heel fijn warm. Daarom is een donsjas ook helemaal niet zwaar, niet als je hem draagt en niet als je hem aanhebt. Echte koukleumen hebben aan een goede donsjas dus een uitstekende winterjas, omdat deze jas bij de meest warme jassen ter wereld horen.

Wil je toch nog wat extra warmte toevoegen? Dan kun je de donsjas gemakkelijk combineren met hippe sjaals en leuke mutsen. Wanneer we kijken naar de kleurentrends van dit jaar is het aan te raden om te gaan voor een rustige basis met opvallende gekleurde accessoires. Kies bijvoorbeeld voor een donkergrijze donsjas met een felrode sjaal en wanten of ga juist voor een zwarte donsjas met een mooie geprinte muts en sjaal. Zolang je voor een rustige basis gaat kun je lekker losgaan met kleuren en prints van accessoires.

Donsjassen voor verschillende gelegenheden

Ben je benieuwd op welke momenten je het beste een donsjas kunt dragen? Het antwoord is simpel: in de koude maanden van het jaar. Natuurlijk bestaan er verschillen in de uitvoeringen van donsjassen. Zo heb je prachtige lange exemplaren die je hele lichaam goed warm houden tijdens een winterse wandeling of je dagelijkse fietstocht naar werk. Ook bestaan er kortere modellen waarin je je wat meer gemakkelijk kunt bewegen. De korte donsjas is daardoor perfect voor een outdoor activiteit zoals een hike of een mountainbiketocht.

De donsjas is er voor het hele gezin: naast de meest trendy items voor dames en heren is er ruim de keuze in donsjassen voor kinderen. Voor je kindje kies je uiteraard voor een mooie felle kleur of een donsjas met een verfijnde print. In 2021 zien we, net als de winter ervoor, dierenprint terug in jassen en gaan we voor de Schotse ruit. Liever een streep of een bloem? Dat kan natuurlijk ook altijd: het grootste doel is dat je kindje het niet koud krijgt in de winterse maanden en dat gaat zeker lukken met een goede donsjas.

Bij Jas.nl hebben we een ontzettend uitgebreid aanbod wanneer het om donsjassen gaat. Bij iedere winterjas zie je een specificatie en productomschrijving waar je precies kunt lezen over hoeveel procent dons een bepaalde jas beschikt. Zo weet je meteen waar je aan toe bent! Neem snel een kijkje in onze collectie donsjassen en laat je verrassen door het diverse aanbod kleuren, pasvormen en maten.

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.