Accessoires voor een speciale gelegenheid

Heb je een bijzonder evenement op de agenda staan? Dan wil je natuurlijk zo goed mogelijk voor de dag komen. Dat kun je doen door wat leuke accessoires toe te voegen aan je outfit. Wie zegt dat je een sjieke winterjas niet kunt combineren met een paar hebbedingetjes? Wij in ieder geval niet!

1. Groot, groter, grootst

Lang duurt de winter niet meer, maar het is soms nog best koud buiten. Vooral ’s morgens en ’s avonds merk je dat de lente nog niet begonnen is. Deze winter droegen we sieraden onder het motto: ‘Groot, groter, grootst’. Die lijn kunnen we best doorzetten voor dek komende tijd. Denk er wel aan dat grote sieraden meteen een groot deel van je look bepalen. Voor accessoires geldt: “met mate”.

Draag je al een grote armband, dan houd je de rest van je look rustig. Je Beter hang je dan geen grote ketting meer om je nek. Zorg ervoor dat je outfit in balans blijft.

2. Handschoenen

We kunnen in de winter echt niet zonder handschoenen. Simpele zwarte handschoenen staan heel mooi bij een winterjas. Wil je iets uitbundigers, dan kun je kiezen voor handschoenen bezaaid met glinsterende steentjes of ‘transparante gloves’: daar kun je doorheen kijken. Wie denkt dat handschoenen saai moeten zijn, heeft het mis. Marcus Tondo bewijst dat. Handschoenen van dat merk hebben hele gave ritsdetails.

3. Een enveloppe-tas

Natuurlijk ga je niet naar een speciale gelegenheid met een rugzak. Je komt met een verfijnde tas. De enveloppe-tas is daar een heel goed voorbeeld van. Klein, maar toch genoeg bergruimte. Je kunt er net genoeg in kwijt. Denk bijvoorbeeld aan je mobiel, portemonnee en andere broodnodige zaken. Het is weer eens iets anders dan zo’n standaard handtas. Nadeel is wel dat je zo’n tas de hele tijd moet vasthouden. Je kunt de tas niet op je arm laten hangen.

4. Armband als decor

Over armen gesproken: een mooie armband doet het altijd goed. Vooral bij een winterjas met wat kortere mouwen. Je gebruikt zo’n armband als decor van je jas. Het lijkt ons best interessant te experimenteren met bijvoorbeeld een Nina Ricci-armband. Die draag je normaal gesproken bij een jurk, maar bij winterjassen zal het ook zeker goed staan.

5. Een wel érg lange ketting

Lange hangers en grote stenen. Ze zijn helemaal in. Een model van Vivienne Westwood droeg eens een wel erg lange ketting in combinatie met een donzen jas. Als we eenmaal richting de lengte gaan, kan de jas een beetje verder open en is de ketting goed te zien. Een erg lange ketting is misschien eerst even wennen, maar het heeft wel wat. Zeker leuk bij speciale gelegenheden. Je steelt meteen de show!

6. Leer en bont

Eigenlijk is ‘bont’ bijna een scheldwoord geworden, maar laten we het toch nog even behandelen. De designers van Fordi maakten onlangs een hele mooie combinatie. Een grote leren armband, gecombineerd met bont. Bij een jas van bont kan dat heel mooi staan. Andersom werkt het ook: er zijn ook armbanden met bont te koop. Dat werkt dan weer met je leren jas. Zo kun je eindeloos combineren.

7. Grote stenen

‘Groot, groter, grootst’, schreven we toch? Dat geldt ook voor elegante ringen met enorm grote stenen. Je handen veranderen dan spontaan in kunstwerkjes. Het leuke: je hoeft de jas er niet eens voor uit te doen om de accessoire te showen. Nog voordat je de jas in de garderobe hangt, ben je al opgemerkt. Erg leuk!

Dat geldt trouwens ook voor grote oorbellen. En daarmee bedoelen we geen grote oorringen. We bedoelen de echte oorbellen. Ze zijn perfect voor stijlvolle dames die tijdens een speciale gelegenheid indruk willen maken. Grote oorbellen passen namelijk overal bij. Of je nu gaat voor een iets stoerdere, maar verfijnde look, of voor een hele nette, zakelijke outfit. Combineren is heel eenvoudig. Je kunt de oorbellen echt overal bij dragen.

Volgende

Op wintersport naar Italië

28 oktober 2017

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.