Boyfriend material: hoe je de jas van je vriend combineert in je eigen look

De winter van 2021 staat in het teken van heel veel trends voor dames. Een van de trends die we veelvuldig gaan zien, is de trend van de oversized winterjas. Hierbij geldt: hoe bigger, des te better! Het aankomende seizoen gaan we voor lang, groot en oversized en hoe kan dat beter dan met de winterjas van le boyfriend? Het fijne voordeel van de trend van oversized maxi winterjassen voor dames is dat je niet een nieuwe jas hoeft te scoren, maar dat je gewoon even in de garderobe van je lover kunt neuzen. In dit artikel vertellen we je meer over boyfriend winterjassen en hoe je ze combineert.

Wat zijn boyfriend winterjassen voor dames?

Misschien ken je de term boyfriend jeans wel; oversized en vaak baggy broeken die fantastisch staan bij vrouwen. Voor deze winter willen we een nieuwe term introduceren: boyfriend jassen. Dit soort jassen passen perfect in de koude maanden, waarin we toch al kiezen voor oversized en XXXXL winterjassen! Binnen deze trend vallen namelijk heel veel soorten winterjassen waarin maxi centraal staat. Het leuke is dat iedere vrouw, ongeacht welke lengte of wat voor een type, een boyfriend jas kan dragen.

Maar wat zijn boyfriend jassen precies? Simpel: mooie lange jassen die je vriend of een man in een nonchalante look draagt. Denk aan een oversized colbert in een kekke kleur of aan een groot spijkerjack die tot boven je knieën valt. Ook leuk: een stoere parka of grote wollen jas die je boven je jurkje of stoere jeans draagt. Het kan echt alle kanten op! In dit artikel bespreken we enkele boyfriend winterjassen voor dames.

Combineer een oversized colbert in je look

Een jas die absoluut niet mag ontbreken binnen deze outfit is het oversized colbert. Wist je dat je maxi colberts niet eens uit de mannencollectie hoeft te plukken? Damescollecties in de winter van 2020/2021 bestaan uit diverse lengtes jassen, waarbij geldt: hoe langer hoe beter. Een oversized colbert past daar heel goed bij. Het grote voordeel van zo'n lang colbert is dat je deze jas in verschillende stijlen kunt mixen en matchen. Ben je fan van een sportieve stijl? Dan draag je een lang colbert boven een skinny jeans en een paar witte sneakers.

Wat ook heel fijn is, is dat je zo'n lang colbert ook heel goed kunt dragen op een meer vrouwelijke look. Draag je veel jurkjes en/of rokken? Ook dan is een lange boyfriend colbert een goede toevoeging in je outfit. Zo'n pittig colbert staat op de een of andere manier juist heel goed met een schattige jurk of een lieflijk rokje. Op die manier combineer je meerdere stijlen in één outfit en vanuit daar kun je verder experimenteren.

Lange wollen herenjas voor vrouwen

Wat opvalt is dat het vooral veel lange, stijlvolle jassen voor mannen zijn die goed staan bij vrouwen. Dat komt omdat dit soort oversized én lange jassen vooral voor lengte zorgen en niet voor breedte. Dat is voor vrouwen wel zo prettig, omdat mannenjassen vaak ook nog eens wat breder zijn bij de schouders. De meeste vrouwen willen niet per se in de breedte volume creëren, waardoor het belangrijk is om daar op te letten. Binnen die stijl past een lange wollen herenjas ook heel goed binnen de boyfriend material trend.

Let hierbij op de kleur zodat de jas extra goed opvalt. Een warme kleur staat heel goed in het koude seizoen. Denk aan camel, terra cotta of een donkere tint okergeel; stuk voor stuk natuurlijke en warme kleuren die het winterse seizoen net iets vrolijker maken. Ook leuk: een lange suède jas in een bruine tint. Waar shearling jassen voor dames deze winter dé trend zijn, zien we dat ook in de mannencollecties terug. Je raadt het al: een maxi lammy herenjas is perfect voor vrouwen!

FAQ boyfriend winterjassen voor vrouwen

We kunnen ons voorstellen dat je een vraag hebt over boyfriend jassen voor vrouwen. Misschien twijfel je nog of het iets voor jou is of wellicht wil je nog wat anders weten. We hebben de meest gestelde vragen verzameld in de FAQ hieronder:

✨ Welke winterse herenjassen zijn feestelijk?

Het voordeel van een maxi herenjas voor dames is dat ze al gauw feestelijk eruitzien. Wil je op en top feestelijk gaan? Kies dan voor een lang zwart colbert of voor een donkergrijze wollen mantel. Ook cabans zijn perfecte jassen voor een nette look.

🥶 Ik zoek een echt warme herenjas voor de winter. Wat moet ik kiezen?

Kijk naar het materiaal waar een jas van gemaakt is wanneer je op zoek bent naar een warme herenjas. Stoffen zoals leer, suède en lammy zijn heerlijk warm voor een koude winter.

🚴‍♂️ Welke sportieve herenjassen passen bij mij?

Natuurlijk is er ook volop keuze voor sportieve vrouwen die voor een boyfriend jas willen gaan. De ultieme match is een vintage sportjasje die lekker oversized is. Ga voor een retro kleur, zoals donkerrood of marineblauw met wit.

🧥 Hoe zorg ik ervoor dat ik er alsnog vrouwelijk uitzie in een mannenjas?

Heel simpel. Wees jezelf: wanneer je van een vrouwelijke stijl houdt, is de kans groot dat je er sowieso al vrouwelijk uitziet. Daarnaast kun je gewoon dragen wat je wilt. Draag je regelmatig een jurkje of een rokje met hakken? Prima; dat kan gewoon onder een herenjas. Sterker nog; het staat juist heel leuk!

🐆 Zijn er ook herenjassen met print geschikt voor vrouwen?

Absoluut! Er zijn echter wel minder herenjassen met prints. In de vrouwencollectie vind je meer diversiteit, zoals tijgerprint, bloemetjesprint en zebraprint.

Volgende

Afghaanse jassen door de jaren heen

24 november 2020

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.