Deze kleuren passen bij mensen met rode haren

Je bent er gek op of je vindt het iets minder leuk: het feit dat je rode haren hebt. We willen je in ieder geval al één ding vertellen dat mensen met rode haren uniek zijn. Veel vrouwen verven hun eigen haarkleur rood, omdat ze het net zo mooi willen hebben als mensen die van zichzelf rood haar hebben. Wist je dat slechts 2% van de bevolking op de wereld rood haar heeft? Daarom mag je best wat trotser zijn wanneer je dat niet al bent. Net als bij andere kleuren haar kan het soms lastig zijn om passende kleding en jassen te vinden. Want welke kleur bomberjack, wollen jas of spijkerjas past het beste bij rode haren? In dit artikel vertellen we je er alles over.

Groene tinten zijn de beste keuze

Misschien komt dit niet als iets nieuws: groene tinten passen het beste bij mensen met rossig haar. Mensen met rood haar beschikken vaak over een redelijk witte huid. Daarom kun je het beste kiezen voor een kleur die goed past bij zowel de huidskleur als de kleur van de haren. Wat dacht je bijvoorbeeld van een legergroene parkajas? Ga voor een mooie lange jas of kies voor een dunner jasje dat je als tussenjas kunt gebruiken. Natuurlijk zijn andere tinten groen ook hartstikke leuk.

Een saliegroene jas is bijvoorbeeld ook een goede keuze voor mensen met rossig haar. Het leuke onderdeel van groen bij deze kleur haar is dat je voor verschillende combinaties kunt gaan. Kies voor diverse tinten groen in één look en je steelt alsnog de show. De kans dat dit net zo knallend staat bij mensen met andere kleur haren is niet zo groot. Kortom: grijp je kans dus als roodharige en steel de show met verschillende tinten groen. Wedden dat het je te gek staat? Rocken maar!

Kies voor een zwarte jas

Zwart is misschien een kleur waar je niet zo snel aan had gedacht wanneer je op zoek bent naar de ideale combinatie bij je rossige haar. Think again, want zwart is juist een hele toffe mix en match. Sterker nog: bij brunettes kan zwart soms net een te donker geheel opleveren en bij mensen met blond haar ziet zwart er soms een beetje te 'hard' uit. Daarom is rood haar de perfecte tussenweg voor bijvoorbeeld een zwarte jas. En geef nou zelf toe: iedereen moet toch minimaal één zwarte jas hebben?

Het voordeel van een zwarte jas is dat je er verschillende looks mee kunt maken. Ben je op zoek naar een nette jas voor werk? Check. Of heb je juist een stijlvolle jas nodig voor een bruiloft? Ook check. Uiteraard heb je ook genoeg zwarte jassen die minder klassiek zijn en juist meer casual zijn. Denk bijvoorbeeld aan een zwart leren jasje of aan een sportief jasje. We weten zeker dat je rode haren nóg mooier zullen shinen boven een zwarte jas.

Val op met een rode jas

Vind je een zwarte jas toch te donker? Kies dan voor een jas met wat meer kleur. Hierbij kun je voorzichtige stappen nemen door bijvoorbeeld voor een donkerblauwe of marineblauwe jas te gaan (perfecte combi met rood haar!) en je kunt kiezen voor net wat meer pit. Wij zijn namelijk helemaal fan van de combinatie van rood haar met een felrode jas! Misschien klinkt dat in eerste instantie een beetje te heftig, maar we weten ook hierbij zeker dat deze combinatie je hartstikke goed staat. Één ding... Je moet er wel van houden om op te vallen, want met deze mix doe je dat zeker.

Ga voor een lange rode jas in de winter, zoals een wollen jasje of een mooie trenchcoat. In de lente kies je voor een dunnere jas, zoals een sportief jasje of een colbert van een lichtere stof. Denk bijvoorbeeld aan katoenen jassen of linnen jassen in een felrode kleur. Rood combineer je goed met zwart, wit en denim. Ook kan rood erg goed met diverse tinten bruin of groen. Experimenteer en je zult voor jezelf de beste kleurencombinatie vinden.

Volgende

Mooiste jassen voor februari 2020

13 februari 2020

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.