Duurzame jassen voor kinderen

Duurzaamheid staat vandaag de dag erg hoog op de agenda bij consumenten. Steeds meer mensen kiezen voor eerlijke fashion waaronder ook duurzame jassen vallen. Toch weet een hele grote groep Nederlanders ook nog te weinig van duurzame kleding en hebben ze vooral het idee dat het veel duurder is. Ook weten zij vaak niet dat er naast duurzame mode voor volwassenen duurzame jassen, broeken en shirts voor kinderen verkrijgbaar zijn. Daar moet verandering in komen, vinden wij op de redactie van Jas.nl. Duurzaamheid is namelijk al veel toegankelijker dan je misschien denkt, óók wanneer we naar de collecties voor de kindjes kijken. Daarom vertellen we je in dit artikel iets meer over duurzame jassen voor kinderen en geven we je enkele fijne tips over merken waar je moet zijn voor duurzame kleding voor kids.

Duurzame jassen passen precies in deze tijd

Het opvallende van de trend van eco-vriendelijke jassen is dat het ontzettend goed in de maatschappij van nu past. Om de wereld waar we in leven zo goed mogelijk te houden, is het noodzaak om met z'n allen iets aan het milieu te doen. Bij de productie van fast fashion, waaronder ook vaak hele goedkope jassen van synthetische stoffen vallen, komen ontzettend veel schadelijke stoffen vrij. Veel mensen weten bijvoorbeeld niet dat ze door het kopen van fast fashion bijdragen aan een wereld die meer en meer vervuild raakt. Natuurlijk is een jas voor één of twee tientjes aantrekkelijk wat betreft de prijs, maar wanneer zo'n jas niet zo lang meegaat heb je er niet zoveel aan.

Voor kinderen is het juist daarom aan te raden om te kiezen voor een duurzame jas. De meeste kinderen rennen, spelen, springen en klimmen zoveel ze kunnen, waardoor een kwalitatieve kinderjas waar ze vrij in kunnen bewegen absoluut nodig is. Het nadeel van fast fashion bij kinderen is dat een winterjas voor kids bijvoorbeeld veel sneller stuk gaat of versleten is dan een jas van kwaliteit. Dit betekent dat je zeker iets meer moet betalen bij het kopen van een kinderjas voor de zomer, maar in verhouding ben je minder geld kwijt. Waarom? Heel simpel: omdat je in totaal minder jassen hoeft te kopen. Drie keer een jas van 20 euro kopen voor je kindje of één keer gaan voor een jas van 40 of 50 euro. Die keuze is gemakkelijk gemaakt.

Feiten en fabels over duurzame kinderjassen

Veel mensen hebben vooroordelen over duurzame kleding en dito jassen. Zij denken bijvoorbeeld dat duurzame jassen altijd dure jassen zijn en dat je flink wat geld moet hebben om überhaupt duurzaam te leven. Dit is absoluut een fabel. Feit is dat je vaak wel iets meer betaalt dan een gemiddelde goedkope en niet-kwalitatieve jas. Zoals we hierboven beschreven, is een investering in een duurdere en duurzame kinderjas of jas voor baby's in verhouding zeker niet duurder, puur omdat je er langer van kunt genieten. Je betaalt altijd een eerlijke prijs voor duurzame kinderjassen. Let hierbij wel op dat niet iedere dure jas duurzaam is. Check als je voor duurzame fashion wilt gaan altijd Google, zodat je zeker weet dat je de juiste kleding kiest.

Ook denken veel mensen vaak dat duurzame jassen een beetje ouderwets en totaal niet hip of leuk zijn. Wat dat betreft zit er nog een beetje een geitenwollensokken-imago op duurzame fashion. Dat is heel jammer, want er zijn heel veel te gekke jassen met print, gekleurde jassen, wollen jassen en ga zo maar door te vinden die een duurzaam karakter hebben. Soms moet je even goed zoeken, maar dat mag de pret zeker niet drukken. Vooral online kun je heel veel duurzame merken vinden die unieke collecties hebben met ecovriendelijke kleding. Pak een kop koffie en ga er even goed voor zitten zodat je geen enkel merk mist.

Duurzame merken voor kinderjassen

Maar waar vind je dergelijke hippe duurzame merken voor kinderjassen? Uiteraard hebben we op Jas.nl een flink aanbod kinderjassen staan waar je altijd terecht kunt voor duurzame jassen. Ook zijn er andere, voornamelijk buitenlandse, merken waar je de fijnste jassen voor je kind shopt. Neem bijvoorbeeld het merk Little Man Happy, een trendy en duurzaam kindermerk uit Berlijn waar duurzaamheid én hipheid centraal staan. Of check het aanbod van Play Up, een Portugees merk met tijdloze items die je jaren na elkaar kunt combineren.

Het Deense merk Soft Gallery verkoopt duurzame kleding en jassen, waarvan een groot deel van de opbrengst naar meisjes en jonge vrouwen uit India gaan die in een kwetsbaar gezin op zijn gegroeid of opgroeien. Hiermee steun je met een duurzaak kledingstuk dus ook nog eens een goed doel, win-winsituatie dus. Mingo, wederom een duurzaam merk uit Portugal, maakt mooie unisex jassen en andere kleding die ecologisch verantwoord zijn. Hierbij staan niet-seizoensgebonden items centraal zodat je met één goede investering al ieder seizoen een toffe kinderjas hebt. Kortom: er zijn genoeg duurzame kindermerken te vinden die én betaalbaar én hip zijn. Wanneer je even niet weet waar je moet zoeken, kun je altijd nog Google raadplegen.

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.