Trend van 2018/2019: de gewatteerde winterjas

Nu het langzaam maar zeker toch echt frisser begint te worden, is het tijd om je warme jas weer aan te trekken. Misschien moet je er nog niet aan denken om je winterjas uit de kast te halen, maar wil je wel lekker warm blijven. Kies in dat geval voor de ideale tussenjas: een gewatteerde winterjas die je ook prima in de herfst kunt dragen. Met name het lichtgewicht exemplaar is een perfecte laag waardoor je het nu én de komende maanden het zeker niet koud krijgt. In dit artikel lees je meer over de gewatteerde winterjas als tussenjas voor deze frisse periode.

Waarom kiezen voor een gewatteerde jas?

”Is een gewatteerde jas niet eigenlijk een simpel maar kwalitatief omhulsel met voering?” Dat klopt! Gelukkig is het wel íets meer dan alleen dat, aangezien dergelijke jassen in verschillende vormen, kleuren en materialen in de winkels hangen. Het grote voordeel van gewatteerde jassen is dat ze vaak licht van gewicht zijn en je goed warm houden door de stevige voering waarin een soort watten zijn verwerkt. Hierdoor kun je de jas gemakkelijk meenemen en in deze frisse periode gebruiken als tussenjas: mocht hij toch te warm zijn, dan kun je de jas gemakkelijk uitdoen en bij je dragen.

Een ander groot voordeel van de gewatteerde jas is dat deze jassen in verschillende looks te combineren zijn. Met een zwarte gewatteerde winterjas ga je voor een stijlvolle en klassieke look, terwijl je met een gekleurde gewatteerde jas al meer een sportieve uitstraling creëert. Daarom maakt het voor deze winterjas, in tegenstelling tot andere winterjassen zoals een wollen winterjas of een stijlvolle vintage jasniet zoveel uit wat voor type je bent. Grote kans dat je het item hoe dan ook goed weet te combineren!

Gewatteerde jas als tijdloos item

Natuurlijk zijn er nog veel meer voordelen te vinden aan de gewatteerde winterjas als regenjas. Zo bestaan er bijvoorbeeld ook regenjassen die je warm én droog houden tijdens het natte najaar. Ook deze exemplaren zijn handig en eenvoudig te combineren in zowel een nette als een meer casual look. Draag ze met een paar sneakers of juist met een paar mooie veterschoenen en je herfstige/winterse look is klaar.

Tot slot is de gewatteerde winterjas het ideale item omdat hij lang mee gaat. De jas is namelijk tijdloos: ieder jaar zien we dit soort winterjassen weer terug in de (web)winkels. Daarom kun je dit jaar absoluut voor een kwalitatieve gewatteerde jas gaan die wat duurder is, omdat je er toch meerdere jaren mee kunt doen. Aanrader: koop er ieder jaar een nieuwe sjaal of nieuwe muts bij zodat je op die manier toch nog een ‘nieuwe’ look maakt. Neem eens een kijkje op Jas.nl voor het huidige aanbod in gewatteerde winterjassen en vind een winterjas die bij jou past.

Volgende

Boho chic winterjassen voor jou

28 september 2018

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.