Waarom wij ook deze winter gewoon weer een trenchcoat dragen

De trenchcoat is de jas die nooit uit ons straatbeeld verdwijnt. Welke stijl mode we dit jaar ook krijgen, met de trenchcoat zit je altijd goed. Dat komt mede doordat het in Nederland vaak veel te warm is voor een dikke winterjas. De echte koude winter met de bijhorende Elfstedentocht hebben we inmiddels vaarwel kunnen zeggen. De temperaturen dalen nooit ver onder de nul, waardoor deze winterjas de ideale jas is voor ons klimaat. Lees meer over de trenchcoat in dit artikel.

Met de trenchcoat zit je altijd goed

De trenchcoat is altijd de juiste winterjas. Deze jas is namelijk niet te warm en niet te koud. Precies hetzelfde als ons klimaat. Nederland is namelijk te warm om met een echt dikke winterjas naar buiten te gaan. En ons land is weer te koud om een lentejas te dragen.

De trenchcoat is daarmee de perfecte midden oplossing: de trenchcoat is gevoerd met katoen en zorgt daardoor voor extra warmte en comfort. Dat terwijl de stof van de jas zelf vrij dun is.

Herkomst

De trenchcoat bestaat eigenlijk al heel lang. Het komt uit de Eerste Wereldoorlog en werd vooral gedragen door militairen. De jas werd doorontwikkeld door het Britse leger. Alleen officieren van het leger mochten de jas dragen. De officieren zagen het dragen van deze jas als een manier om hun status aan te geven. Het was niet verplicht de trenchcoat te dragen, maar militairen kozen ervoor de jas te dragen om te laten zien dat ze aanzien hadden.

Wie geen trenchcoat aan mocht of de jas niet droeg, had dus geen aanzien. De trenchcoat kwam pas echt opzetten toen Burberry een nieuw ontwerp van de jas maakte. De jas is geen militaire jas meer, maar een modieus hoogstandje.

De typische look

Terug naar waarom we ook dit jaar weer een trenchcoat dragen. Dit komt buiten het feit dat de jas bij ons klimaat past, ook door de looks van de jas. De winterjas komt altijd net boven de knie of enkels. Elke trenchcoat heeft dubbele knopen en een riem rond de taille. De afgelopen jaren zijn er behoorlijk wat varianten op deze jas verschenen. Dat is ook niet zo gek, want deze winterjas is geschikt voor iedere gelegenheid.

Veel mensen denken ten onrechte dat deze jas alleen in het beige te koop is. Maar dat is helemaal niet zo. Deze jas is ook in heel veel andere kleuren verkrijgbaar. Bijvoorbeeld in het geel of in het rood. De ontwerper Ted Baker heeft er zelfs een uitdaging van gemaakt zoveel mogelijk met felle kleuren te experimenteren. Bovendien is het niet zo dat de trenchcoat een vaste lengte moet hebben. Zo heb je de kortere variant (handig voor tijdens het fietsen!) en de langere variant die over de enkels komt.

Met andere woorden: de trenchcoat is er in vele soorten en maten. Bovendien past de jas ook goed bij andere kledingstukken. Zo kun je de winterjas combineren met jeans of een bloesje. De dames kunnen daarnaast ook pumps dragen onder de jas, waardoor je een stoer geheel krijgt. Ten slotte werkt deze jas ook goed met een little black dress of een maxi dress. Welke kleding je ook bij deze winterjas draagt: je komt altijd goed voor de dag!

Vorige

Interview met Nordic Weather

29 oktober 2017
Volgende

Merkwinterjassen in de outlet

29 oktober 2017

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.