Welke jas draag je op de fiets?

Nederland staat erom bekend dat men hier veel fietst. Dat klopt: kijk maar eens op een willekeurige stad in een grote stad zoals Amsterdam of Utrecht. Overal fietsen mensen én overal staan fietsen. Wanneer je in de winter ook veel onderweg bent op de fiets, omdat je misschien iedere dag naar werk of school fietst, is het wel zo prettig om comfortabele kleding en dito jas te dragen. Om jou een handje te helpen, hebben we in dit artikel enkele tips voor je verzameld omtrent jassen en kleding die je het beste aan kunt trekken op de fiets door de regen of op een zonnige dag.

Waterdichte jas op de fiets

Onze allereerste tip is om altijd te kijken naar een waterdichte jas, zoals een poncho die je aan kunt trekken op de fiets. In Nederland kan het, voornamelijk in het najaar, behoorlijk regenen. Een beetje bikkel laat zich niet tegenhouden door een fikse regenbui, maar het is wel hartstikke vervelend als je helemaal doorweekt op je werk aan komt. Daarom is het altijd aan te raden om in ieder geval een waterdichte jas aan te schaffen. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een volledig regenpak met regenbroek, maar dergelijke items zitten vaak best stug.

Kies daarom bijvoorbeeld voor een mooie comfortabele regenjas die niet alleen gemaakt is om water tegen te houden, maar waarbij comfort ook hoog in het vaandel staat. Vandaag de dag vind je steeds meer merken die dit soort jassen uitbrengen en dat is goed nieuws. Oude regenjassen (en broeken) zijn namelijk vaak stug wat betreft het materiaal waardoor zo'n jas totaal niet lekker kan zitten. De vernieuwde regenjassen zijn vaak gemaakt van meer elastisch materiaal waardoor je én droog blijft én comfortabel op de fiets zit.

Voor welk materiaal kies je?

Stap je over op een waterdichte jas dan kun je alsnog uit diverse materialen kiezen. We raden het aan om te investeren in een iets duurdere jas zodat je er iedere dag van kunt genieten. Bij een goedkope jas is de kans groter dat de jas niet geheel waterdicht is of dat de jas sneller stuk gaat wanneer je er iedere dag in beweegt en dat is natuurlijk hartstikke zonde. Om niet dat klamme gevoel te krijgen dat je bij een oude regenjas hebt is het aan te raden om voor een jas van ademend materiaal te gaan. Op die manier wordt je zweet op de juiste manier afgevoerd én blijf je lekker droog.

Een goed voorbeeld is een stevige nylon jas of het water- en winddichte Gore-Tex materiaal. Voor beide jassen betaal je weliswaar meer dan een oude retro regenjas, maar geloof ons: je zal ons achteraf bedanken. In dit soort jassen blijf je niet alleen droog op de fiets; de jassen zijn ook winddicht als een windbreaker en zorgen voor een beetje warmte. Daarnaast zijn dit soort stoffen redelijk soepel waardoor je er prima in kunt bewegen. Ook dat is belangrijk wanneer je iedere dag moet fietsen.

Nette jassen op de fiets

We snappen als geen ander dat wanneer je iedere dag onderweg bent op de fiets om naar je werk te gaan je wel een beetje een stijlvolle jas op de fiets aan wilt hebben. Misschien moet je direct door naar een meeting of werk je op een hartstikke classy kantoor; dan kun je natuurlijk niet in een oude regenjas of een net niet stijlvolle outdoorjas aankomen. Gelukkig zijn er ook enkele merken die hippe, waterdichte én stijlvolle jassen verkoopt zodat je er altijd goed uitziet, op de fiets én op kantoor.

Wat dacht je bijvoorbeeld van een waterdichte parka in een donkere kleur? Zolang je maar voor donkere kleuren, zoals zwart, grijs of donkerbruin gaat, zit je eigenlijk altijd wel goed. Ook langere gewatteerde jassen die waterdicht zijn kunnen heel goed op de fiets naar kantoor. Check altijd wel even of de stof comfortabel genoeg is en of je je er vrij in kunt bewegen. Dat geldt ook voor puffer jacks en andere sportieve jasjes die waterdicht zijn. Kortom: iedere waterdichte jas op de fiets kan, mits het comfortabel zit én je genoeg bewegingsvrijheid hebt. Let hier dan ook goed op. 

Vorige

Winterjastips voor onder de kerstboom

6 december 2019
Volgende

Wat zijn de warmste jassen voor de winter?

11 december 2019

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.