Wow: de duurste jassen ter wereld

Ben jij iemand die altijd voor een goedkope jas gaat? Of kies jij juist het liefst voor dure jassen? Waar je ook voor kiest, het is altijd leuk om meer te weten over de diverse soorten jassen die je kunt krijgen. Ben je altijd al benieuwd geweest naar de duurste jas ter wereld? Wij in ieder geval wel; daarom gingen we voor je op zoek en kwamen we uit op een bijzonder bekend model van niemand minder dan de King of Pop. De meningen over het uiterlijk van de jas zijn waarschijnlijk verdeeld - helemaal wanneer je de prijs ziet, máár: interessant is het wel. Lees hieronder meer over de duurste jas ter wereld en wie weet raak je wel geïnspireerd voor jouw volgende jas. Kom je meteen erachter van wie de duurste jas ter wereld droeg.

Dit is de duurste jas ter wereld

Heel lang heeft een ontwerp van Silke Waro op nummer één gestaan in het lijstje dure jassen. Daar later in dit artikel meer over, want dit unieke ontwerp staat nog steeds op nummer twee. Eerst dé jas waarvoor je waarschijnlijk bij dit artikel bent gekomen: het iconische rood met zwarte leren jasje dat wijlen Michael Jackson droeg in de clip van zijn hit 'Thriller'. Het bijzondere van dit stoere leren jasje is dat het item gesigneerd is door Michael Jackson himself. Het is dan ook niet heel gek dat de jas ontzettend veel waard is - waarschijnlijk nog meer sinds zijn dood.

Nu ben je waarschijnlijk enorm benieuwd hoeveel het jasje van Michael Jackson waard is. Het item is in 2011 bij een privé-veiling van Julien's Auctions voor - niet schrikken - 1,8 miljoen dollar de deur uitgegaan. Julien's Auctions is een veiling in Californië die vaker eigendommen van bekende mensen veilt. Grote kans dat dit leren jasje van Michael Jackson voor een van de hoogste bedragen ooit daar verkocht is. Tijdens deze veiling werden meerdere items van Jackson verkocht. Leuk feitje: een deel van de opbrengst ging naar het reservaat waar de twee Bengaalse tijgers van de zanger verblijven.

Dure jas van Silke Waro

Op de tweede plek van het lijstje dure jassen hoort een bijzondere jas van designer Silke Waro. Zij ontwierp de opvallende jas die bestaat uit maar liefst 7541 originele labels van bekende en vaak dure merken zoals Formtrue en Issey Miyake. De ontwerper wilde hiermee een statement maken: de waarde van de jas is namelijk de waarde van de kledingstukken waarbij de labels hoorden. Het is volgens haar eigenlijk belachelijk dat een kledingstuk zoveel geld kan en mag kosten. De jas kost namelijk maar liefst €759,987.20 en hangt in het Graphic Design Museum in Breda. 

Het opvallende aan deze jas is dat het model heel alledaags is. De jas heeft wel wat weg van een mooie trenchcoat met print. Daarom zal het de meeste mensen waarschijnlijk verbazen dat deze jas zo duur is. Wanneer je het verhaal achter de jas weet en het statement dat de ontwerper ermee wil maken, bekijk je de jas al vanuit een heel ander perspectief. Helaas voor eventuele belangstellenden: de jas is voor nu niet (meer) te koop. Gelukkig bestaan er héél veel andere te gekke trenchcoats met print waar jij in kunt shinen.

Overige duurste jassen ter wereld

Natuurlijk zijn er nog meer dure jassen met prijzen waarvan je versteld zult staan. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Gold-Plated Cashmere Suit van ontwerper Stuart Hughes en kledingmaker Richard Jewels? Van dit jasje zijn maar drie uitvoeringen gemaakt: een net colbert met 480 0.5 karaat diamanten en gemaakt van gold-plated cashmere. Dit bijzondere herencolbert kost maar liefst 990.000 dollar, dus je moet wel even flink sparen. Ook designer Alexander Amosu, een in Londen gevestigde ontwerper, weet met zijn opvallende ontwerpen deze lijst te halen. Eerder maakte hij onder andere telefoonhoesjes en accessoires van diamanten: nu heeft hij maar liefst 80 uur gewerkt aan een wel heel bijzondere jas.

Hij maakte namelijk een met diamanten versierde jas die maar liefst 100.000 dollar waard was. Het leukste hiervan is dat de ontwerper de jas zelf met de auto naar de eigenaar bracht. Last but not least: Bond, James Bond. De zogeheten Vanquish suit is al jaren populair en heeft vele fans, waaronder James Bond zelf. Het pak kost een slordige 43.000 dollar en is zo uniek omdat het gemaakt is van de materialen Qiviuk en Vicuña. Dat is wel even wat anders dan een katoenen jasje of een mooie linnen jas! Over de hele wereld zijn er slechts 150 jassen verkrijgbaar.

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.