Alles over camel jassen voor vrouwen

Ben je ook zo gek op bruine jassen? Dat komt goed uit: bruine jassen zijn eigenlijk ieder jaar wel terug te vinden in de diverse collecties. Dat betekent dat bruin een kleur is die nooit verleden tijd is. Je kunt de kleur altijd dragen! Natuurlijk zien we ieder seizoen wel andere tinten bruin terug, zoals dit jaar mooie aardetinten en camelbruine jassen. Camel is een kleur bruin die je eigenlijk in iedere look wel kunt combineren. Daarnaast heeft het de warme elementen voor een mooie herfstjas en is het een hele fijne kleur voor een lentejas zoals een gewatteerde regenjas of een dunne mantel. Lees hier alles over camel jassen voor dames en scoor er zelf één.

Wat is camel en hoe combineer je het?

Camel is ontstaan door meerdere mooie tinten die met elkaar gecombineerd zijn. Je herkent deze kleur aan een mooie, warme kleur bruin met meer geeltinten dan blauwe tinten en rode tinten. Hierdoor hoort camel ook zeker onder het kopje aardekleuren. Juist omdat camel zo'n bijzondere mix is van meerdere kleuren kun je het goed combineren met andere kleuren. Wanneer je zoekt op camel coat zie je over het algemeen één model jas langs komen: lange winterjassen en zomerse mantels. Uiteraard zijn er ook wel kortere modellen camel jassen te koop, maar de basis met deze kleur is lang, lang en nog eens lang. Voor de frisse lentedagen is een lange wollen mantel als nette jas nog perfect wat betreft temperatuur en in de winter draag je zo'n jas met een grote sjaal.

Heb je eenmaal een camel jas aangeschaft dan is het tijd om deze te combineren met mooie kleuren en prints. Camel staat heel mooi met een klassieke ruitjesprint in donkere tinten. Bij zo'n lange jas past een chino broek of een driekwartbroek in deze print bijvoorbeeld ontzettend goed. Draag daarbij een witte wollen coltrui of een mooie blouse en je hebt een hele classy look. Ook kun je camel mooi combineren met andere kleuren, zoals andere aardse kleuren. Wist je dat deze kleur fantastisch staat in een combinatie met mosterdgeel of zelfs felblauw? Ook verschillende tinten rood zijn meer dan fraai te noemen bij een camel jas.

Lange wollen camel jassen

Met een lange wollen camel jas zit je eigenlijk altijd goed. Deze veelvoorkomende jas in deze kleur is niet meer te missen onder de noemer nette damesjassen, maar ook in een meer speelse of sportieve look kun je hiermee leuk combineren. Draag de jas bijvoorbeeld met een strakke denim jeans en een wit shirtje of ga voor een zwarte flared pants met een lichtblauwe sweater. Voor welke kleurencombinatie je ook gaat; wat betreft kleuren kun je alle kanten op. Zorg er wel voor dat je niet overdadig wordt met printjes, puur omdat de jas zelf al een mooie eyecatcher is. De aandacht hoeft met zo'n mooie jas toch helemaal niet op iets anders te liggen?

In de winter is zo'n lange wollen jas natuurlijk ideaal voor lange vrouwen en minder lange vrouwen, maar in de lente of de zomer wordt zo'n jas al gauw te warm. In dat geval kun je alsnog gaan voor een lange jas maar dan gemaakt van een andere comfortabele stof. Veel vrouwen denken dat lange jassen in de lente not done zijn, maar zolang je voor de juiste lichte materialen gaat is het juist een hele goede toevoeging aan je fashion look. Extra bijkomend voordeel is dat je met zo'n lange jas heerlijk kunt zwieren over het strand en langs de boulevards!

Camel trenchcoats en meer

Ben je echter niet zo van de nettere looks maar wil je wel voor camel gaan? Kies in dat geval voor een stijlvolle trenchcoat! Op die manier zorg je alsnog voor een hele verfijnde look met deze mooie bruintint zonder dat je misschien het idee hebt dat je te netjes bent of te overdressed bent. Trenchcoats zijnn de ideale jassen voor de lente, maar kunnen met een voering ook perfect als winterjas worden gedragen. De tailleriem, die over het algemeen bij een trenchcoat zit, zorgt ervoor dat de nadruk op je lichaamsvormen wordt gelegd. Je kunt de riem ook altijd weglaten zodat de jas wat losser om je lochaam valt.

Een camel trenchcoat combineer je met een zomerse look zoals een gebloemd jurkje met een paar sandalen of hakken of een denim jeans of rokje met een paar witte sneakers en een mooi wit shirt. Wit is in combinatie met camel heel zomers en zorgt er ook nog eens voor dat je bruine tintje beter naar voren komt. In de winter draag je een camel trenchcoat met andere bruine tinten zoals donkerbruin of ga je voor een combinatie met olijfgroen, legergroen of donkerblauw. Zoals je ziet kan camel op heel veel fraaie manieren worden gecombineerd met andere kleuren, waardoor je altijd een mooie look hebt met een jas in deze kleur.

Volgende

10 koudste winters in Nederland

30 maart 2019

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.