Oversized jassen combineren in je herfstlook

Ja hoor, daar zijn we weer: die oversized jassen trend, hè? Daar willen we je nog wat over vertellen. Nu de herfstcollecties in de winkels en webshops hangt, is het ook daadwerkelijk tijd om de oversized jas te gaan dragen. Misschien heb je nog een exemplaar van vorige winter of misschien heb je een oversized tussenjas die je in de herfst nog prima kunt dragen met een sjaal en/of een dikke trui. Voor de mensen die nog geen oversized jas hebben, lees vooral even verder. Veel mensen weten namelijk niet precies hoe ze een oversized jas moeten combineren in hun dagelijkse look. No worries: we hebben in dit artikel enkele tips voor je verzameld zodat je lekker in het najaar kunt knallen in een oversized jas. Lees dus gauw verder.

Wat is een oversized jas precies?

De naam verklapt het natuurlijk al wel een beetje, maar we willen je met liefde nog een beetje extra informatie geven over de oversized jas wanneer je er nog niet mee bekend bent. Oversized jassen zijn grote jassen, jassen die vaak minstens een maat te groot zijn en daardoor lekker ruim vallen. Denk bijvoorbeeld aan vintage jassen met gevulde schouders of aan vrouwen die colberts voor mannen dragen. Dit doen een beetje denken aan de boyfriend jeans in de categorie broeken, maar dan dus een switch naar jassen.

In het najaar en de winter van 2019/2020 spelen oversized jassen een grote rol. Sterker nog: we zien vrij weinig collecties waarin de oversized jas niet is opgenomen! Hierbij denk je misschien al gauw aan oversized lange jassen, maar ook korte jassen kunnen dat grote karakter hebben. Wat dacht je bijvoorbeeld van een groot puffer jack; hartstikke trendy én op verschillende manier te combineren. Ook denken veel mensen dat oversized jassen alleen bedoeld zijn voor vrouwen, maar niets is minder waar. Ook de heren mogen dit seizoen genieten van een grote collectie oversized jassen.

Oversized jassen voor heren

We beginnen nu eens met het bespreken van de trend voor heren in plaats van voor vrouwen. Dat komt omdat we écht veel te gekke oversized herenjassen langs hebben zien komen. Daarom vallen we direct met de deur in huis: ben je op zoek naar een klassieke herenjas zoals een herenjas die je naar kantoor aan kunt trekken of een jas die geschikt is voor een feestje? Dan is een oversized zwarte mantel de perfecte winterjas voor jou. Mantels zijn überhaupt hartstikke mooi, ook bij mannen. Ze zijn classy, houden je lekker warm en zien er top uit. Ben je niet gek op zwarte jassen dan kun je ook voor een andere donkere kleur gaan, zoals donkerbruin of grijs.

Op zoek naar een casual winterjas die je in je alledaagse look kunt dragen? Ook dan is een oversized jas een goede keuze. Kies bijvoorbeeld voor een oversized trenchcoat, de perfecte herenjas in de herfst. Veel mannen denken dat je bij een trenchcoat verplicht voor een riem moet gaan, maar guess what: dat hoeft helemaal niet. Als je je daar dus niet comfortabel bij voelt, laat je de riem lekker af. Deze oversized jas combineer je met een mooie skinny jeans, een paar sneakers en een shirt of trui. Je kunt ook gaan voor een zwarte denim met een witte blouse en een paar veterschoenen. Op die manier voeg je nog net een beetje stijl toe aan het geheel.

Oversized damesjassen combineren

Gelukkig hebben de dames ook genoeg keuze wanneer het om oversized jassen gaat. Hierbij kun je ook een goede scheiding maken in nette damesjassen en meer casual damesjassen. Uiteraard kun je beide stijlen gewoon mixen met elkaar om zo tot jouw ultieme eigen stijl te komen. Wat dacht je bijvoorbeeld van de oversized én lange colbert jas, het liefst in een zwarte uitvoering. Dergelijke jassen zijn netjes en klassiek en kun je dan ook combineren met een panty, een rok en een paar hakken. Maar: deze trend is ook enorm goed te combineren in een meer speelse look. Combineer zo'n jas bijvoorbeeld met een skinny jeans en een paar sneakers en je bent ready to go.

Er is nog veel meer keuze. Ga bijvoorbeeld voor een oversized teddy coat; heerlijk warm en lekker comfortabel! Of kies voor een oversized lammy coat, nóg warmer en vaak nóg comfortabeler. Bij deze trends is het aan te raden om eens te kijken naar de najaarskleuren van 2019 zodat je de optimale mix hebt gevonden van trend met comfort. Het voordeel van dit soort jassen is dat wanneer je er goed mee om gaat ze echt jaren meegaan. Combineer een teddy of een lammy met een spijkerjeans en een mooie veterschoen en je outfit is af.

Vorige

Boho herfstjassen voor mannen

30 september 2019
Volgende

Match je jas met je horloge

2 oktober 2019

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.