Romantische damesjassen in de winter 2022/2023

Ieder jaar zijn er nieuwe trends te spotten op het gebied van damesjassen in de winter. Zo zien we dit jaar verschillende te gekke trends waar menig vrouw blij van wordt. Wat dacht je bijvoorbeeld van de romantische damesjassentrend? Misschien heb je geen idee wat we daarmee bedoelen en dat is niet heel vreemd. Een romantische damesjas kan namelijk van alles zijn, zolang de jas maar een beetje stijlvol, vrouwelijk én opvallend is. Benieuwd waar we het over hebben? Lees dan vooral even verder in dit artikel over romantische jassen voor haar.

Romantische damesjassen: waar moeten we aan denken?

We kunnen het ons heel goed voorstellen dat je géén idee hebt wanneer wij het hebben over romantische damesjassen. Toch is het een thema dat we deze winter terug gaan zien in de damesfashion. Onder romantische damesjassen verstaan we alle jassen die ook maar iets romantisch hebben. Zo kan een lange zwarte trenchcoat zonder al te veel poespas al ontzettend romantisch staan boven een mooie jurk en een paar laarzen of pumps. Zo'n jas geeft zelfs een lieflijk sausje aan een hele basic look met een skinny jeans en een paar sneakers. Het is vaak de jas die een look romantisch maakt, maar soms kan het ook net de combinatie zijn waardoor het geheel een romantisch tintje kan hebben.

Natuurlijk is het niet alleen de kleur zwart die we binnen deze trend terug gaan zien. Ook andere verfijnde kleuren zoals donkerrood, mosgroen en beige zijn kleuren die het heel goed doen binnen deze opvallende trend. Zelfs diverse bruintinten kunnen met de juiste combinatie romantisch zijn. Heb je al een beetje een idee waar we naartoe gaan met romantische damesjassen? Of nog totaal niet? Misschien weet je het wel als we het hebben over jassen met opvallende details, zoals jassen met ruches of kant of lange damesjassen met een verfijnde bloemenprint. Zelfs een stoer bikerjack kan in de goede combinatie een romantische look maken. Snap je het nog? Wij in ieder geval wel en dat is het belangrijkst want hieronder vertellen we je meer over looks die je kunt maken met een romantische damesjas.

Zo maak je een lieflijke of vrouwelijke look met een romantische damesjas

De meeste vrouwen denken bij een romantische damesjas al gauw aan een totale romantische of lieflijke look. Guess what: dat hoeft helemaal niet, maar is uiteraard wel een prachtige combinatie! Wil je voor deze look gaan dan kleed je je waarschijnlijk op en top vrouwelijk en draag je liever een jurk of rok dan een broek. Bij zo'n mooie jurk of rok heb je ontzettend veel keuze wanneer het om romantische damesjassen gaat. Ga bijvoorbeeld voor een zwart colbert met bloemenprint op een rok. Kijk hierbij goed naar de kleuren van de kleding om het colbert én de bloemenprint qua kleur goed af te stemmen en je hebt een fantastische combinatie.

Draag je een jurk? Dan is een lange jas in de meeste gevallen de meest romantische en stijlvolle optie. Een trenchcoat is eigenlijk altijd een goed idee. De optimale romantische trenchcoat is een zwarte of donkerbruine die je op een hele classy manier kunt mixen en matchen met een mooie panty en een paar hakschoenen of laarzen. Wil je voor de complete feestelijke look gaan? Voeg dan een beetje goud, zilver of waar nodig zelfs glitter toe! Zorg ervoor dat je niet té over the top gaat, zodat het geheel wel classy en uiteraard romantisch blijft. Een andere aanrader voor een lieflijke look is natuurlijk een prachtige imitatiebontjas. Zo'n eyecatcher maakt een romantische outfit écht compleet!

Stoere look met een romantische winterjas voor dames

Natuurlijk heeft niet iedere vrouw zin in een romantische outfit of een lieflijke look. Maar: een romantische winterjas hoef je zelfs in dat geval niet aan de kant te schuiven. Romantische damesjassen zijn er ook voor de vrouwen die wel op zoek zijn naar een stijlvolle jas, maar niet voor een extreem romantische look willen gaan. Vaak weten zij niet dat een tof leren bikerjack bijvoorbeeld ook heel romantisch aan kan doen. Hoe tof en stoer is het om zo'n jack op een mooi jurkje te dragen? Of in combinatie met een zwarte skinny jeans en zwarte Chelsea boots? Daarmee steel je de show zonder dat het té sportief, té casual of té romantisch is. Het beste van alle werelden dus; ideaal in de fashionwereld.

Een mooie mantel kan ook heel mooi, stijlvol en stoer zijn wanneer je deze combineert met sneakers of een paar veterboots. Ga bijvoorbeeld voor een mantel met minimale maar fraaie bloemenprint en draag daarbij een mooie flared legging of donkere jeans met veterschoenen met hak. Dat ziet er niet alleen heel classy uit, maar je creëert hiermee ook een beetje de look van een rockchick zonder dat het shabby is. Binnen deze look is een korte romantische jas ook zeker een goed idee. Ga in dat geval voor een mooie suède of fluwelen jack met franjes, ruches of andere opvallende details. Ook jassen met pofmouwen en kant doen het goed binnen deze stijl. Dat brengt je misschien even terug naar de jaren 80 en 90 van de vorige eeuw, maar dat geeft helemaal niks. 

Meest gestelde vragen omtrent romantische damesjassen voor de winter

Heb je nog een vraag over deze nieuwe te gekke trend voor dames? Dat kunnen we ons best voorstellen. De romantische damesjassentrend is namelijk weer even helemaal anders dan anders. Hieronder hebben we enkele veelgestelde vragen voor je verzameld, natuurlijk inclusief enkele antwoorden.

1. Zijn pastelkleuren ook 'romantisch genoeg' voor dit soort jassen?

Jazeker, pastelkleuren zijn een goed voorbeeld van 'romantische kleuren'. Kleuren zoals zachtroze, lichtgroen en oudroze passen juist heel goed binnen deze stijl. Dat is misschien even anders dan zwart of rood, maar is zeker een van de dimensies van een romantische kledingstijl.

2. Zien we bij mannen ook een romantische jassentrend?

Voor de winter van 2022/2023 zien we niet specifiek een trend die puur om romantische jassen voor mannen draait. Wat we wel zien, zijn jassen die net even anders zijn dan anders. Denk bijvoorbeeld aan mannenjassen met hogere schouders of jassen die hier en daar een ruche hebben. Ook strikjes en kant zien we hier en daar terug. Er zijn dus zeker wat romantische jassen te scoren, maar de focus is er niet op.

3. Welke romantische damesjassen zijn mooi met hoge schouders?

Er zijn heel wat jassen te koop met hogere schouders of zelfs met schoudervulling. Deze stijl zagen we aan het einde van de vorige eeuw ook veel en lijkt dus zeker een comeback te maken. Aan wat voor soort jassen je zoal moet denken? Simpel: aan welke jassen niet? Er zijn mantels, colberts en zelfs bikerjacks te koop met hogere schouders. Voor ieder wat wils dus.

4. Wat is een romantische kledingstijl over het algemeen?

Een romantische kledingstijl heeft vaak iets vrouwelijks en kan heel zacht of juist wat harder zijn qua kleurgebruik. Aan de ene kant zien we de pastelkleuren in combinatie met kant en andere delicate materialen en aan de andere kant kun je juist gaan voor zwarte jassen in combinatie met rode tinten en opvallende details. Het is maar net wat je mooi vindt. Binnen beide stijlen staan strikjes, ruches, pofmouwen en meer in ieder geval centraal.

5. Is de gotische kledingstijl te vergelijken met een romantische stijl?

Ja en nee. De gotische kledingstijl heeft zeker wat elementen van de romantische stijl, maar is op veel vlakken net te donker en te hard. We kunnen wel zeggen dat de gotische kledingstijl veel heeft overgenomen uit de romantiek. Ook daar zien we veel gebruik van kant, ruches, fluweel en zijde en ook leer mag als materiaal niet ontbreken. Maar: totaal vergelijken kan gewoonweg niet, omdat het twee verschillende stijlen zijn.

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.