Te koud zonder jas, maar te warm voor een winterjas

Vooral ’s morgens is het nog best koud als je vroeg op moet. In de loop van de dag loopt de temperatuur dan weer op, en dan blijkt de winterjas te warm. Dilemma! Wat moeten we eigenlijk aan? Gelukkig zijn er tussenoplossingen. De herfst doet in Nederland zijn intrede. Dat is kledingtechnisch altijd lastig, want onze herfst is nog al wisselvallig. De ene week is het nog zo’n 13 graden, terwijl de temperatuur de andere week niet boven de 7 graden uitkomt. Vooral ’s morgens is het nog best koud. In de loop van de dag loopt de temperatuur dan weer op, en dan blijkt de winterjas te warm. Dilemma! Wat moeten we eigenlijk aan? Gelukkig zijn er tussenoplossingen.

De cape

Zo zou je bijvoorbeeld een cape kunnen dragen. Dan bedoelen we natuurlijk niet een superhelden cape, maar een soort open jasje om over je kleding te dragen. Het houdt je warm, het staat sjiek en het is super elegant. Wil je niet te tuttig overkomen? Dan kun je de cape combineren met een paar stoere laarsjes, of door er leren kleding bij te dragen.

Soms wordt een cape ook wel eens ouderwets een mantel genoemd. Het is eigenlijk een soort overjas. Je kunt bij een mantel je kleding vastmaken bij de hals. Dat is bij een cape niet zo; die sla je alleen over je lichaam en je schouders heen. Natuurlijk valt een cape te krijgen in verschillende materialen, kleuren en groottes. Ben je klein? Dan kies je voor een kleine cape. Ook al blijf je natuurlijk wel warmer van zo’n grotere cape.

De vestjas

Het is nog geen weer voor een winterjas en alleen een vest is te koud. Hoera voor de vestjas! De ideale tussenoplossing. Het is dikker dan een normaal vest en te dun om het een winterjas te noemen. Vaak zijn deze vesten gemaakt van dik materiaal, waardoor je lekker warm blijft. Daarnaast zijn ze natuurlijk heel comfortabel. Wil je er een sjaal bij dragen? Ga je gang, zo houd je je hals ook warm en het staat echt prima. Met de vestjas mix en match je verschillende outfits.

Net als bij de winterjas vindt je een vestjas in allerlei verschillende stijlen en materialen. Daarbij valt te denken aan een bomberjack van joggingstof of een bouclé jasje van wol, nylon of katon. Wat zo’n vestjas kost, verschilt. Het hangt er geheel vanaf welk merk je kiest, in welke stijl en van welk materiaal. Dan kun je de jas ook op iedere manier dragen als je wilt. Of dat nu elegant, stijlvol, fashionable, lui, stoer of ‘gewoontjes’ is.

Tussenjas onder de 80 euro

De herfst duurt niet zo lang, dus wil je liever niet te veel kwijt zijn aan een tussenjas. Een jas tot 80 euro is dan perfect. Die zijn er gelukkig in overvloed. Vooral in veel lichte kleuren en pasteltinten. Maar ook camel coats en jassen met grote knopen zijn in. Denk aan jassen van River Island, New Look, Vila, Mango en Glamorous. Niet duur, maar wel erg mooi.

Misschien zegt het woord ‘camel coat’ je trouwens helemaal niets. Het is een lange jas, die wel wat weg heeft van een trenchcoat. Het is ook net zo’n tijdloze klassieker als de trenchcoat. Camel is een basiskleur die in geen enkele kast mag ontbreken. De kleur camel kun je eigenlijk altijd dragen. Daarmee zie je er dus altijd up-to-date uit. Draag het met een zwarte broek, top of wit t-shirt en je wandelt met de perfecte look. Deze herfstjas kun je zelfs tot en met de lente bewaren. Dan stroop je je mouwen op en is het plots een lentejas.

Tussenjassen bekijken → 

Fake fur

De afgelopen jaren werd veel leer gedragen. Het liefst in combinatie met een gilet van nepbont of een vest zonder mouwen. Zo’n fur gilet draag je dan over je leren jasje en daarmee krijg je gelijk een heel andere uitstraling. Deze twee uitgesproken materialen passen perfect bij elkaar. Je moet dan wel goed opletten dat het niet over de top wordt. Maar let je goed op, dan gaat fake fur zeker nog een herfst mee.

Fake fur jassen bekijken →

Vorige

Winterjasjes voor de hond

28 oktober 2017
Volgende

Zwanger en een winterjas

28 oktober 2017

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.