Deze Duitse merken veroveren de Nederlandse fashion en jassen wereld

Kijken we naar de hedendaagse fashion dan zien we invloeden uit allerlei landen en culturen. In 2020/2021 zien we een grote invloed van Duitse merken. Waar dat precies vandaan komt, is niet heel duidelijk, maar leuk is het wel! In Duitsland vind je namelijk allerlei toffe grote en kleine merken met unieke collecties. Voor echte fashionista's is het dus meer dan welkom dat er weer een frisse wind in de webshops en winkels komt te hangen. Hoe zit dat precies met Duitse merken en welke merken moeten we in de gaten houden? Dat leggen we hieronder uit.

Wat is typisch Duitse kleding?

Over het algemeen is de Duitse fashion in eerste instantie niet heel opvallend. Nemen we een kijkje over de grens dan zien we een hele basic en casual kledingstijl bij de Duitse mannen en vrouwen. Denk aan jeans met sweaters of shirts met bodywarmers. Hierbij worden opvallend vaak sneakers en sportschoenen gedragen. Dat is iets wat Duitsland al jaren kenmerkt; hun voorliefde voor gemak en comfort met een vleugje fashion hier en daar. Hierbij maakt het natuurlijk wel uit waar je bent. 

Ben je bijvoorbeeld in Berlijn, Hamburg of Dresden dan zie je dat de mensen zich al heel anders kleden dan in andere steden en dorpen. In dit soort hippe steden wonen namelijk veel jongeren die vaak net iets meer om kleding en jassen geven dan oudere mensen. In het zuiden van Duitsland zien we een heel ander sfeertje terug: namelijk die van de traditionele kledingdracht. Op veel toeristische plekken zoals in hotels en restaurants dragen mensen daar regelmatig ouderwetse kleding zoals Lederhosen en dirndls. Mocht je Oktoberfest vieren in Duitsland dan kun je vast zo'n pak met Tiroler jas aanschaffen!

Jonge Duitse fashion neemt toe

Wat bijzonder is is dat Duitsland door de jaren heen wel een hele belangrijke schakel is geweest binnen de mode-industrie van Europa. Het land mag zich rekenen als kleine broer van de grote fashionlanden zoals Italië, Frankrijk en Engeland. Berlijn is hierbij dus wel echt dé modestad van het land. Dat uit zich natuurlijk al in de Berlin Fashion Week waar diverse ontwerpers hun nieuwste collecties en trends laten zien. Hierbij draait het vooral om ready to wear items, kleding die comfortabel zit en bij iedereen past, en op maat gemaakte kleding.

De dingen waarbij je hieraan moet denken? Heel simpel: best basic mode die toch ontzettend trendy is. Om de vraag van de Duitse bevolking te beantwoorden wordt er comfortabele kleding gemaakt die er tegelijkertijd te gek uitziet. Denk aan zwarte pantalons met witte basic shirts en lange trendy jassen en aan lange gekleurde rokken met witte blouses en een paar sneakers. Duitse ontwerpers bewijzen dat je met heel weinig bombarie een hele stijlvolle en fijne look kunt maken.

Welke bekende Duitse merken zijn hip?

Veel mensen kennen grote merken zoals Hugo Boss maar hebben geen idee dat dit van oorsprong Duitse merken zijn. Hugo Boss is nog maar een van de vele bekende Duitse merken die nog steeds helemaal trendy zijn of die juist bezig zijn om een soort come back te maken. De volgende Duitse merken veroveren momenteel de fashionmarkt:

  • adidas: adidas is een ontzettend populair merk onder verschillende generaties. Het merk is opgericht in 1949 door de Duitser Adolf Dassler. Samen met zijn broer Rudolf begon hij in 1920 met het maken van schoenen. Toen de oorlog begon, begon ook de verdeeldheid tussen de twee broers. Ze besloten te splitsen: Adolf richtte adidas op en Rudolf bedacht Puma, een ander internationaal merk. Tegenwoordig shop je hier naast schoenen sportieve en trendy kleding.
  • Escada: dit luxe damesmerk is in 1978 opgericht in München door Margaretha en Wolfgang Ley. Hier shop je vrouwelijke en elegante kleding voor een speciale outfit. Hierbij staat stijl en luxe altijd voorop. Escada heeft verschillende lijnen, waarvan de Mainline en de Sport de hoofdlijnen zijn.
  • Hugo Boss: natuurlijk mag Hugo Boss niet ontbreken in dit lijstje. Hugo Boss was een modeontwerper die in 1923 zijn eigen merk oprichtte. Met verschillende lijnen voor zowel kleding, jassen als accessoires, geurtjes en ondergoed is dit merk wereldwijd niet meer weg te denken uit de fashionindustrie. Je shopt hier stijlvolle jassen zoals colberts en cabans, luxe schoenen en meer.
  • JOOP!: in 1986 is het Duitse luxe modemerk JOOP! opgericht, een kledingmerk van fashion designer Wolfgang Joop. Vanuit Hamburg ontwierp hij de meest luxe kledingstukken voor dames, heren en kinderen. Tegenwoordig koop je hier nog veel meer: van parfums tot accessoires.
  • Ulla Popken: een merk dat al jaren niet meer weg te denken is uit de industrie is Ulla Popken. Dit Duitse merk bestaat dan ook al heel lang: in 1880 richtte Johan Popken (familie van Ulla) een eigen kledingmerk op. Vanuit daar nam zijn zoon Karl samen met zijn vrouw Ulla de business over. Ulla Popken is een Duits plus size merk met betaalbare kleding voor de vollere vrouw. Hier shop je jassen, truien, broeken, jurken en nog veel meer.
  • Jack Wolfskin: in 1981 was er veel vraag naar outdoorkleding en kwalitatieve outdoorjassen. Daarop besloot ondernemer Ulrich Dausien in te spelen door het outdoormerk Jack Wolfskin op te richten. Sindsdien kun je hier terecht voor alles dat met het buitenleven te maken heeft. Naast tenten, slaapzaken en matjes shop je hier goede outdoorjassen, stevige schoenen en meer.
  • Bruno Banani: nog een bekend Duits merk is Bruno Banani, een modebedrijf dat in 1993 in Chemnitz is opgericht. Je kent het merk misschien van parfums, maar daarnaast hebben ze allerlei ecologische kleding in de collecties. Je bent bij Bruno Banani aan het juiste adres voor eco-vriendelijke jassen, shirts en onderkleding.

Deze Duitse merken moet je in de gaten houden

Naast de grote spelers op de Duitse kledingmarkt zijn er allerlei kleinere merken die steeds groter worden. Houd de volgende namen de komende maanden in ieder geval in de gaten voor trendy kleding en jassen:

  • Even&Odd: een trendy damesmerk met kleurrijke items. De kleding van Even&Odd valt op door de vele prints, de speelse kleuren en de toffe modellen. Het label bestaat nog maar sinds 2012 en is opgericht met het doel om een jong en hip publiek van leuke kleding en jassen te voorzien. Dit is goed terug te zien in de unieke collecties met veel diversiteit.
  • Khujo: voor een stoere look ben je bij het Duitse Khujo aan het juiste adres. Dit merk is in 2001 opgericht door de jonge Tobias Schröder. Hij was op zoek naar een bijzonder kledingmerk waarbij diverse leren jassen centraal staan. Hij begon met de verkoop van een vintage leren jack; inmiddels is zijn collectie uitgegroeid met voldoende keuze voor hem en haar.
  • Zign van Zalando: ben je op zoek naar nieuwe schoenen voor bij die toffe leren jas van Khujo? Neem dan eens een kijkje in de collectie van het nieuwe merk van Zalando: Zign. Zign is het eerste private label merk waarvan de volledige collectie duurzaam is. Dat past dus ook nog eens helemaal bij deze tijd. Ook voor kleding en langzaam maar zeker zelfs duurzame jassen zit je hier goed.
  • wunderkind: wonderkind is het nieuwste kindje van Wolfgang Joop. Samen met zijn partner Edwin Lemberg heeft hij dit modemerk in 2003 opgericht in Potsdam. In München vind je een fysieke winkel; vanuit Nederland shop je gewoon vanuit de webshop. Verwacht hier stijlvolle shirts, overhemden en zelfs schoenen en jassen.

FAQ Duitse fashionmerken

Heb je een vraag over een bepaald merk of over een bepaald kledingstuk van een Duits merk? Hieronder hebben we de meest gestelde vragen omtrent dit onderwerp inclusief de antwoorden samengesteld. Mocht je vraag er niet tussen zitten, schroom dan niet om contact op te nemen met de redactie van Jas.nl.

🛒 Waar shop ik jassen van Duitse merken?

Via Jas.nl inspireren we je met toffe merken, ook merken die uit Duitsland komen. Neem daarom een kijkje in het aanbod en wij verwijzen je door waar mogelijk. Mocht je een bepaald merk niet kunnen vinden bij Jas.nl dan is het handig om de zoekmachine te gebruiken.

💰 Hoeveel verzendkosten moet ik betalen voor een Duits merk zoals adidas?

De verzendkosten verschillen per webshop en per merk. Daarom raden we je altijd aan om in de webshop van het merk zelf te kijken wat de verzendkosten zijn. Sommige shops rekenen geen verzendkosten, bij anderen hoef je niets te betalen vanaf een bepaald bedrag. Dit verschilt dus.

👨‍👩‍👧 Kan ik bij bovenstaande Duitse merken terecht voor kleding voor het hele gezin?

Ja, de meeste Duitse merken verkopen kleding voor jong en oud. Niet iedere webshop is gericht op het hele gezin. Sommigen verkopen bijvoorbeeld alleen maar kleding en jassen voor dames of juist alleen maar kleding voor kids. Meestal zie je dit wel gauw wanneer je op een jas zoekt via Jas.nl.

🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Verkopen jullie ook jassen van andere buitenlandse merken?

Via Jas.nl shop je ontzettend veel internationale merken voor dames, heren én kids. Neem een kijkje in ons aanbod en laat je verrassen door alle merken jassen die we te bieden hebben. Zo is er voor iedereen wel iets te vinden.

🥶 Ik zoek een winterjas: welke Duitse merken verkopen winterjassen?

Er zijn honderden Duitse merken die winterjassen verkopen. Neem eens een kijkje tussen de adidas jassen of in het aanbod van Puma jassen. Wedden dat je kunt scoren?

Volgende

De grappigste bier jassen verzameld

4 september 2020

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.