Leren jassen

Wanneer je op zoek bent naar een écht goede winterjas dan zit je over het algemeen met slechts enkele jassen goed: donsjassen, gewatteerde jassen en… leren jassen! Een leren jack is de absolute musthave voor ieder seizoen.

{{ productStartCount }} - {{ productEndCount }} van {{ number_format(pagination.total, 0, ',', '.') }}

Er zijn geen producten gevonden, probeer iets anders.

{{ productStartCount }} - {{ productEndCount }} van {{ number_format(pagination.total, 0, ',', '.') }}

In de winter blijf je heerlijk warm met een leren jas en in de zomer zie je er fashionable uit in een leren jack. Dit trendy item is zeer geliefd bij bekende mensen, fashionista’s en modellen en dat is absoluut niet voor niets. De jas is gemakkelijk, basic maar trendy en goed te combineren in je alledaagse look.

Wat is een leren jas?

De geschiedenis van de leren jas gaat terug naar de Eerste Wereldoorlog: tijdens de oorlog hadden piloten kwalitatieve jassen nodig van dik materiaal. Deze jassen moesten de piloten beschermen tegen alles wat ze tegenkwamen tijdens hoge snelheidsvluchten in hun open (!) cockpit. Het stevige dikke leer was hierbij een uitstekende uitkomst. Na de oorlog ging het snel met het leren jack: in opdracht van motorfabrikant Harley Davidson werden er in 1928 unieke motorjassen geproduceerd die gemaakt werden van leer. Deze nieuwe motorjas moest bestuurders op de motor beschermen tegen alles van buitenaf.

Het was pas in de jaren 50 dat de leren jas werd opgepikt door de ‘gewone mens’. Dit kwam zo nadat acteur Marlon Brando er voor het eerst één droeg op het witte doek in de film The Wild One. Natuurlijk wilde de jonge Amerikaanse jeugd daar ook een beetje van proeven en al gauw werd de leren jas een hit. Hoewel dit item vandaag de dag niet meer zo iconisch is als in de jaren 20 en de jaren 50 en 60 is het nog steeds een onmisbaar item voor in je garderobe. Een leren jas houdt je namelijk nog steeds lekker warm en beschermt je tegen diverse weersomstandigheden.

Wanneer kies je voor een leren jas?

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je voor een leren jas kiest. De grootste reden is omdat je op zoek bent naar een goede jas die jaren meegaat én die je goed warm houdt. Wat dat betreft zit je met een leren jas altijd goed. Daarnaast is deze jas ontzettend trendy maar ook tijdloos, wat betekent dat je het gerust ieder jaar kunt dragen. Natuurlijk zien we wel eens dat leer ‘het helemaal is’ in een bepaald seizoen, maar de waarheid is dat leer eigenlijk altijd wel kan. De ene keer is het net wat trendgevoeliger dan de andere keer.

Daarnaast zit een leren jas heel comfortabel. Misschien moet je in het begin even wennen aan het gewicht van de jas: een echte leren jas kan namelijk best zwaar aanvoelen. Daarom is een leren jas niet een goede keuze wanneer je veel wandelt of fietst en af en toe even je jas uit wilt doen. Het tillen van zo’n jas is al best een taak en maakt je wandel- of fietstocht niet gemakkelijker. Voor overige dagelijkse bezigheden is zo’n jas echt perfect: je krijgt het niet koud, blijft droog en draagt een heerlijk zittende jas van hoge kwaliteit.

Schoonmaken van een leren jas

Kies je voor een leren jas, dan kies je voor jarenlang plezier. Dit geldt natuurlijk alleen als je de jas goed onderhoudt. Bij duurzame materialen zoals leer is het aan te raden om je jas eens in de zoveel tijd te reinigen. Dit kun je laten doen bij een stomerij, maar je kunt ook zelf het een en ander ondernemen om de jas zo mooi mogelijk te houden. Regel nummer één: stop een leren jas nooit, maar dan ook echt nooit in de wasmachine. Leer is geen materiaal voor de wasmachine: je jas zal na een wasbeurt in de wasmachine niet meer de oude zijn en dat is zonde.

Om je leren jas een flinke oppepper te geven is het enige dat je nodig hebt een beetje water en zeep. Met 100 ml water en twee lepels wasmiddel kom je al een heel eind! Roer wel net zolang tot de zeep opgelost is en gebruik altijd (veel) meer water dan wasmiddel. Pak een spons of een zachte handdoek en dep in het water tot het vochtig is. Vervolgens neem je voorzichtig maar grondig de buitenkant van de jas af. Verwijder vervolgens de zeepresten en droog het jasje. Je kunt er ook voor kiezen om een speciale leerreiniger te gebruiken om het jasje mooier te maken.

Leren jas kopen? Dat is altijd een goed idee. We helpen je hier graag bij verder: op Jas.nl vind je een actueel overzicht van webshops met verfijnde leren jasjes waar je de blits mee gaat maken. Kom regelmatig even een kijkje nemen want voor ieder seizoen zijn er weer nieuwe jasjes te vinden.

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends van 2020/2021? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.