Imitatiebontjassen

Wil je deze winter ook een warme jas maar wil je niet dat daarvoor dierenvachten zijn gebruikt? In dat geval zit je goed met een faux fur winterjas of een jas met imitatiebont. Het verschil tussen deze twee jassen is het feit dat een faux fur jas vaak geheel uit dit materiaal bestaat en dat het bij een jas met imitatiebont nog verschillende kanten op kan gaan. Zo bestaan er jassen die volledig zijn gemaakt van imitatiebont én zien we veel exemplaren waarbij bijvoorbeeld alleen de kraag of een ander detail in de jas van imitatiebont gemaakt is. Hieronder een overzicht!

{{ productStartCount }} - {{ productEndCount }} van {{ number_format(pagination.total, 0, ',', '.') }}

Er zijn geen producten gevonden, probeer iets anders.

{{ productStartCount }} - {{ productEndCount }} van {{ number_format(pagination.total, 0, ',', '.') }}

 Lees hier meer over waarom je echt een jas met imitatiebont moet kopen.

Wat is een jas met imitatiebont?

Je herkent een jas met imitatiebont al gauw: tegenwoordig dragen we met z’n allen steeds minder écht bont. Dat is een stuk beter voor de dierenindustrie, want waarom zouden wij die lekkere warme vacht van een dier afnemen terwijl ze die zelf hard nodig hebben in de winterse kou? Een jas met imitatiebont is over het algemeen gemaakt van kunststoffen zoals acrylvezel en/of polyester. Dergelijke jassen worden ook wel jassen met namaakbont of nepbont genoemd. Wanneer een jas (gedeeltelijk) gemaakt is van imitatiebont lees je dit altijd in het labeltje in de jas.

Wanneer je een kijkje neemt in het aanbod jassen met imitatiebont op Jas.nl zul je al gauw merken dat er tientallen verschillende soorten varianten bestaan van deze jas. Zo vind je alleen al veel variaties van waarbij de jas volledig gemaakt is van imitatiebont. Dergelijke jassen zijn vrijwel hetzelfde als een faux fur jas, een mooie winterse jas die tevens gemaakt is van imitatiebont. De uitvoeringen hiervan verschillen: van bombastische gekleurde jassen tot aan basic zwarte jassen gemaakt van fijn uitgevoerd nepbont. Hierdoor is er altijd wel een jas met imitatiebont voor jou te vinden!

Wanneer draag je een jas met imitatiebont?

Dan volgt natuurlijk de vraag voor welke gelegenheid een jas met imitatiebont geschikt is. Hierbij moet je voornamelijk kijken naar de totale look van de jas. Is de jas helemaal gemaakt van imitatiebont? In dat geval kun je een lange zwarte of donkergrijs jas gemaakt met fijne textuur prima dragen naar kantoor, een afspraak of een etentje met familie of vrienden. Dat geldt ook voor jassen waarbij slechts de kraag gemaakt is van kunstbont: zolang de basis rustig is, is de jas zeker geschikt voor zowel formele als informele gelegenheden.

Met een meer opvallende fake fur jas is het wel handig om te weten wat wel of niet kan. Een opvallende jas met imitatiebont is bijvoorbeeld een donkergroene parka met een felrode bontkraag, een jas die we de afgelopen jaren veelvuldig in het modebeeld zagen, is bijvoorbeeld minder geschikt voor een meeting op werk. Ook jassen met imitatiebont in andere felle kleuren kun je prima overdag dragen of tijdens een avondje stappen met vrienden, maar is minder geschikt voor formele activiteiten. Meestal voel je zelf al wel goed aan wat wel of niet kan in het geval van nette of juist meer casual looks.

Hoe was je een jas met imitatiebont

Omdat een jas met imitatiebont zo tijdloos én trendy is, is het fijn wanneer je deze mooi kunt laten houden. Je zou de jas bijvoorbeeld eens in de zoveel tijd naar de stomerij kunnen brengen, zodat je zo lang mogelijk kunt genieten van het item. Vooral jassen van de meer duurdere merken hebben er baat bij om goed verzorgd te worden. Hoe moet je bijvoorbeeld een jas met imitatiebont wassen, wanneer je dit zelf wilt doen? Check altijd eerst het labeltje in de jas voordat je de jas in de wasmachine gooit.

Op het labeltje lees je exact wat wel of niet mag. Meestal moeten dergelijke jassen met 30 graden worden gewassen. Twijfel je? Dan kun je ook nog kiezen voor handwas. Over het algemeen is het af te raden om een jas in de droger te gooien: zelfs centrifugeren in de wasmachine zelf is niet echt een goed idee. Kies daarom altijd voor een kort programma wanneer je een jas met imitatiebont wilt wassen of ga juist voor helemaal geen centrifugeprogramma. Een dergelijke jas kan prima even opdrogen en doorluchten aan een waslijn of een droogrek.

Jassen met imitatiebont zijn niet alleen dé trend van de winter van 2021, ze houden je ook nog eens lekker warm en ze zijn comfortabel. In het overzicht van Jas.nl zie je exact welke webshop over welke fake fur jassen beschikt. Ben jij ook al helemaal klaar voor deze fijne jassentrend?

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.