Musthaves voor de heren in deze winter! Bekijk onze tips!

De trends voor de winterjassen van 2022 zijn bekend. Voor de heren is er volop keuze in de categorie winterjassen voor dit nieuwe koude seizoen. We zien een aantal trends die we de winter hiervoor al zagen en we hebben een aantal herentrends van flink wat aantal jaren geleden. Zo zie je maar weer dat mode eigenlijk altijd wel een revival maakt - je weet alleen niet precies wanneer. Ben je ook zo benieuwd naar dé trends op het gebied van winterjassen voor heren? In dit artikel lees je er meer over.

Shearling jassen houden je warm deze winter

Wat misschien wel de fijnste, of in ieder geval de warmste, trend is voor mannen aankomende winter is die van de shearling jas. Je kunt deze jassen ook wel herkennen als lammy coats. Het leuke van de shearling jas is dat de jas een enorme geschiedenis heeft. Zo zagen we de jas in de jaren 70 al toen menig wereldreiziger de lammy coat meenam vanuit verre oorden naar het westen. Misschien kun je je nog wel herinneren dat de mannen van The Beatles ineens in de mooiste lammy coats op het toneel verschenen. Dat had natuurlijk groot effect op de fans die massaal aan de shearling jas ging.

Anno 2021/2022 is de jas wederom niet weg te denken uit het straatbeeld. Vandaag de dag wordt er niet altijd meer gebruik gemaakt van dierlijk materiaal. Steeds vaker zien we lammy coats van imitatieleer, wat diervriendelijker is. Wat voor veel mannen ook prettig is, is dat imitatie shearling ook nog eens goedkoper is. Het enige nadeel is dat een leren jas langer mee kan gaan (mits je het op de juiste manier verzorgt). In de collecties voor aankomende winter zien we verschillende soorten shearling jassen voor mannen: van natuurlijke kleuren tot felle tinten - voor welke shearling jas ga jij?

Wintersportjassen in je gewone look in de winter

Niet iedereen vindt een shearling jas mooi of prettig zitten. Er zijn bijvoorbeeld veel mannen die warmbloedig zijn - in dat geval is een lammy coat al gauw te warm. Misschien vind je de volgende trend dan wel iets: die van de wintersportjassen in je casual look. Wanneer we naar de actuele collecties kijken, lijkt het wel of menig ontwerper flink wat inspiratie op heeft gedaan op de skipiste. Er komen namelijk allerlei warme jassen voorbij die je zo op de latten kunt dragen! Hierbij moet je bijvoorbeeld denken aan gewatteerde jassen in verschillende lengtes en allerlei kleuren. Kies bijvoorbeeld voor een felgekleurde kort model of ga voor een classy zwarte gewatteerde jas die tot op je knieën komt.

Naast gewatteerde winterjassen zien we heuse puffer coats. Ook hier is een enorme diversiteit te vinden: van enorme opvallende modellen tot aan hele ingetogen, onopvallende puffers. Dat is fijn, want op die manier is er voor ieder soort man wel een passende puffer coat te scoren. Bij de dames gaat het binnen deze trend nog net een stapje verder. Daar zien we zelfs volledige skipakken en bijpassende broeken die ze gewoon in hun dagelijkse look kunnen dragen! De herencollectie blijft wat rustiger. Een wintersportjas is vaak al 'gedurfd' genoeg. Combineer zo'n jas met een stoere jeans of ga juist voor een nette combinatie met een warme chinobroek en een paar veterschoenen.

Quilted jassen zijn helemaal hot in 2022

Tot slot willen we het nog even met je hebben over een andere bijzondere trend: de quilted jas. Quilted jassen zagen we de afgelopen zomer al langzaam maar zeker een intrede maken - natuurlijk niet in de warme modellen zoals we die de aankomende winter gaan zien. Bij dit soort winterjassen wordt gebruik gemaakt van patches met behulp van draadwerk. Daardoor ontstaan er een soort vlakken in de vorm van vierkanten of driehoeken op de jas. Wat we in de winter voornamelijk anders zien dan in de zomer bij de quilted jas is het gebruik van materiaal. In de winter wil je het immers wel lekker warm hebben en het vooral niet koud krijgen.

Gelukkig is zo'n quilted jas daar ideaal voor: door de verschillende patches en lagen blijft je lichaam heerlijk warm. Dit soort jassen zijn ideaal voor mannen die veel buiten zijn en er nog enigszins hip uit willen zien. De jas komt in verschillende kleuren en modellen; misschien vind je een kort model te gek of ga je liever voor een langere winterjas met stiksels. Of wellicht vind je mat materiaal of juist een glanzend materiaal helemaal tof. De keuze is in ieder geval reuze wanneer het om quilted jassen gaat. Neem dus vooral even de tijd om je favoriete exemplaar uit te kiezen voor een lekkere warme winter.

Veelgestelde vragen omtrent de musthaves voor mannen deze winter

Heb je nog een vraag over een van de bovenstaande trends? Of vraag je je af of er nog meer trends voor mannenjassen deze winter zijn? Hieronder hebben we een aantal veelgestelde vragen met antwoorden voor je verzameld. Staat je vraag er niet bij? Neem dan contact op met Jas.nl voor meer informatie.

1. Welke casual winterjas kan ik kiezen deze winter?

In de winterjassen van 2022 zijn er zeker nog enkele casual winterjassentrends voor heren. Een dik bomberjack of een sportieve parka kunnen natuurlijk altijd worden gedragen. Dit soort winterjassen zijn tijdloos en kunnen daarom ieder winterse seizoen weer uit de kast worden gehaald.

2. Is een lange winterjas voor heren de trend?

Ja en nee: je hebt de keuze uit allerlei soorten lengtes. Dat is wat er momenteel hip is. Wat opvalt is dat er veel lange winterjassen voor mannen te koop zijn. Je hebt echter altijd de keuze in een korter model als je dat wilt.

3. Welke winterse kleuren hebben de winterjassen voor dit najaar?

Deze winter is er een groot aantal kleuren waar je uit kunt kiezen. Binnen de warme kleuren heb je bijvoorbeeld de keuze uit aarderood, terracotta en roestbruin. Ga je liever voor een koelere kleur? Dan is Mykonos blauw misschien iets voor je. Standaardkleuren zoals wit, grijs, blauw en zwart kunnen natuurlijk ook altijd.

4.  Ik zoek een nette winterjas voor mannen. Wat moet ik kiezen deze winter?

Een quilted winterjas doet het enorm goed als nette winterjas. Je moet alleen even het juiste model hebben. Een net exemplaar is vaak iets langer dan gemiddeld en heeft een donkere kleur. Kies altijd voor een model zonder al te veel poespas, maar laat de jas lekker basic.

5. Zijn er sportieve winterjassen voor mannen die hip zijn deze winter?

Jazeker, er zijn gewatteerde jassen die een sportieve look hebben. Neem bijvoorbeeld een gewatteerde jas van The North Face of adidas - jassen met een fijn outdoorsy karakter. Een mooie parka ontbreekt natuurlijk ook niet dit koude seizoen. De parka's voor heren zijn tijdloos en daarom altijd te dragen.

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.