Lange winterjassen voor kinderen

Brrrr... koud hè? We kunnen het echt niet meer ontkennen: de winter staat voor de deur. Op sommige dagen in de herfst is het al fijn om een goede winterjas aan te hebben. Vooral de ochtenden en de avonden kunnen flink koud worden! Daarom is het van groot belang om ook voor je kindje een kwalitatieve winterjas te hebben. In de meeste gevallen maakt het voor kinderen niet zoveel uit wat voor een winterjas zij dragen. Toch is het stiekem wel leuk als ze een beetje een leuke jas dragen die ze het liefst volgende winter ook nog kunnen dragen. Wat dacht je van een lange jas voor kinderen? In dit artikel vertellen we je daar meer over.

Lange jas voor kinderen: hoe lang?

We horen je al bijna denken: "een lange jas voor kinderen? Hoe lang moet die jas zijn dan?" Tegenwoordig kun je best veel langere jassen voor kids kopen. Misschien ga je automatisch altijd al voor een korte jas die netjes net boven de billen valt. Een langere jas kan echter voor heel veel extra warmte zorgen. Ga maar na hoe dat bij jezelf is: grote kans dat je het heerlijk vindt om een jas te dragen die tot net boven je knieën komt. Waarom zou dat bij kinderen anders zijn? We raden het aan om voor warme winterjassen te gaan die niet langer zijn dan de knieën. Een kind moet natuurlijk wel kunnen blijven bewegen.

Comfort staat altijd voorop bij het uitkiezen van een winterjas: zolang een kindje zich goed en vrij kan bewegen én het lekker warm blijft houden, is een winterjas al geschikt. Een langere winterjas heeft al deze kwaliteiten, mits de jas dus niet te lang is. Kies bijvoorbeeld voor een lekkere gevoerde parka die tot boven de knieën komt en je kindje kan rennen, spelen, klauteren en klimmen. Kijk daarbij ook altijd naar het materiaal: is het niet te stug of te strak? Zo nee, dan is het kiezen van een lange winterjas voor kinderen absoluut aan te raden.

Mantels tot wollen jassen: lange jassen voor meiden

Er zijn heel veel verschillende soorten jassen waar je uit kunt kiezen wanneer je op zoek bent naar een geschikte meisjesjas voor de winter die ook nog eens wat langer is dan de gemiddelde jas. Let op onze woorden: er gaat een wereld voor je open wanneer je op zoek bent naar langere jassen voor kids in de winter. Wat dacht je bijvoorbeeld van een mooie, stijlvolle mantel voor meiden? Mantels zijn klassieke jassen die voor verschillende gelegenheden kunnen worden gedragen. Het leuke aan kindermantels is dat ze speels én netjes zijn, waardoor ze zowel naar school als naar een etentje kunnen worden gedragen. Kies voor een fijne winterse kleur en combineer deze met een leuke sjaal en handschoenen.

Voor een beetje extra warmte kun je voor een wollen mantel gaan; het dikke materiaal zorgt ervoor dat je kindje lekker warm blijft. Wat betreft wollen winterjassen zijn er voor meiden nog veel meer uitvoeringen te koop. Vaak hebben wollen jassen een beetje een classy karakter, helemaal wanneer ze wat langer zijn. Ben je dus op zoek naar een meer sportief en speels jasje voor de winter? Dan kun je beter kijken in een andere hoek lange jassen: een gevoerde parka die tot de knieën komt is altijd een goed idee en ook een lang pufferjack in een hippe kleur is ideaal voor meiden.

Stoere lange jassen voor jongens

Natuurlijk vergeten we de boys niet wanneer het om lange winterjassen gaat. Wat hierbij opvalt, is dat er veel meer keuze in lange jassen te vinden is bij de meiden. Dat er meer keuze voor vrouwen en meisjes is verbaast ons niet heel erg, maar we zien juist de laatste jaren een verschuiving in hoeveel verschillende soorten jassen er voor mannen en jongens te koop zijn. Bij jongens zien we een paar opvallende modellen lange winterjassen. Een van onze favorieten is absoluut het lange pufferjack, een gewatteerde jas die én lekker warm is én heel comfortabel zit. Pufferjacks voor jongens komen in diverse kleuren: van marineblauw tot zwart en van donkerrood tot bruin.

Ook parka's zijn onder de jongensjassen voor de winter helemaal hip. Dat is niet heel gek: parka's zijn tijdloos en zitten hartstikke lekker. Met de juiste voering zijn ze ook nog eens heerlijk warm, waardoor je zoon lekker rond kan rennen zonder het koud te krijgen. Extra leuk in deze categorie zijn de gewatteerde regenjassen voor de winter: deze komen in allerlei vrolijke kleurtjes, kleuren die de winter wel kan gebruiken. Het feit dat deze jassen ook nog eens waterdicht zijn is mooi meegenomen. Zo sla je twee vliegen in één klap en blijft je jochie droog en warm!

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.