Lila jassen zijn hip deze lente 2020

De kleur lila is niet meer weg te slaan uit de huidige modecollecties. Dat is niet heel vreemd: lila is een prachtige tint paars waar je heel veel mee kunt. En het grappige is: je hoeft helemaal niet een grote liefhebber te zijn van de kleur paars om wel verliefd te worden op lila! Lila mag dan wel een paarse tint zijn; het is door het koele en lichte karakter eigenlijk een kleur an sich. In dit artikel vertellen we je wat meer over lila jassen en hoe je deze kleur tussenjassen in het voorjaar het beste kunt combineren. 

Lila jassen voor hem en haar

Wat opvalt aan deze fijne kleurentrend is dat we lila jassen voor zowel dames als heren zien. Dat laatste is opvallend: hoe vaak zie jij een man in zo'n gekleurde jas? Vanaf dit voorjaar waarschijnlijk een stuk meer. Lila is namelijk een hele multifunctionele kleur voor hem en haar. Zie het als een kleur waardoor iedereen er net wat vrolijker uit gaat zien. Grappig toch, hoe kleuren dat kunnen doen. In de lente van 2020 zien we deze kleur dan ook in diverse soorten jassen terugkomen. Er zit dan ook vast wel wat leuks voor jou tussen.

Wat dacht je bijvoorbeeld van een oversized spijkerjack in de kleur lila? Je draagt zo'n jasje eenvoudig op een vintage mom jeans of een mooie witte broek. Met een paar witte sneakers eronder heb je zo een 90s look te pakken. Wat ook leuk is, is een vintage trainingsjasje of kleurrijk sportjasje in lila. Dit soort jasjes doen het wanneer het wat warmer wordt buiten altijd goed. Dat komt omdat zowel mannen als vrouwen sportieve jasjes met gemak in hun look kunnen combineren. Ook dit soort jasjes draag je met jeans en een paar lichte sneakers.

Combineer lila met denim

Kijken we naar de lentetrends en zomertrends van dit jaar dan zien we voornamelijk veel spijkerstof in fashion terug. Spijkerstof is tijdloos en zien we dit jaar extra veel. Het leuke is dat je een 'gewone' spijkerjas op verschillende manieren goed kunt combineren met de kleur lila. Natuurlijk kun je sowieso al voor een lila spijkerjasje gaan, maar wat ook heel tof is is om lila juist met denim te combineren. Ook zo krijg je een beetje een 90s look en dat is precies wat er hip is in dit voorjaar.

Misschien past een lila colbert heel goed bij je in combinatie met een denim skinny jeans en een wit shirt. Daarbij draag je een paar mooie veterschoenen, sneakers of misschien al wel open schoenen. Ook leuk: een lila katoenen jas boven een fris jurkje of een zomerse rok met een shirtje. De heren dragen deze kleur ook in dergelijke lichte materialen, zoals katoen of linnen. Zolang je het materiaal met deze lichte kleur ook rustig houdt, heb je een hele fijne combinatie voor de lente.

Met welke kleuren draag ik lila?

Tot slot vertellen we je nog wat meer over de kleurencombinaties die je kunt maken met lila. Lila is een unieke tint paars die je met diverse kleuren goed kunt matchen. Een van de absolute must matches is lila met beige. Draag een lila jas boven een beige broek en sweater of ga juist voor deze combinatie precies andersom: een beige lange jas met een lila sweater en een spijkerbroek. Wedden dat die combinatie hartstikke tof staat? Daaronder draag je wederom witte sneakers of witte instappers.

Wat ook heel passend is, is een groene jas met lila accessoires of kleding. Lila en groen, limegroen of een andere felle doch rustige kleur, passen heel goed samen. Beide kleuren zijn wederom een goede match met spijkerstof, waardoor je dit geheel heel kleurrijk kunt dragen in het voorjaar. We schreven al eens eerder over de voordelen van paars combineren met groen. Het is gewoon een hele goede match! Voor welke lila jas ga jij?

Volgende

3x prints voor herenjassen in 2020

7 april 2020

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.