Rock & roll look in je lentejas

Als het om modieuze lentejassen gaat hebben wij tot nu toe dit jaar een aantal hele fijne trends gehad. Ben je nog op zoek naar een kwalitatieve tussenjas die je jarenlang kunt gebruiken? In dat geval is de rock & look een echte aanrader. Denk hierbij aan stoere jassen, zoals coole leren jasjes of lange vintage jassen met een pittige twist. Er zijn héél veel stoere jasjes te vinden voor zowel vrouwen als mannen. Natuurlijk worden de kids ook niet overgeslagen. In dit artikel vertellen we je meer over het creëren van een rock & roll look met een jas.

Leren jasjes zijn altijd een goed idee

De basis van een rock & roll look is eigenlijk altijd een mooie leren jas. Vooral een stoer biker jack is onmisbaar wanneer je zo'n stijl wilt maken. Biker jacks zijn er in allerlei uitvoeringen: voor een classy look ga je voor een 'gewone' uitvoering van het biker jack. Combineer deze met een vintage jeans, een paar witte sneakers en een wit shirtje en je hebt al een heel trendy geheel, ook al lijkt het best basic. Dat is precies wat een mooi leren jasje kan doen: van iets basics iets stoers maken. 

Naast het standaard model biker jack heb je natuurlijk nog veel meer opvallende uitvoeringen leren jassen. Om dat beetje rock & roll te benadrukken, kun je nog kiezen voor extra details en accessoires. Wat dacht je van een leren jasje met een paar zilveren studs op de schouders of op een andere plek op de jas? Of kies je liever voor een leren jasje met een fake fur kraag en een dito voering. De voering zorgt ervoor dat je lekker warm blijft in de lente en het geeft het geheel nog net dat beetje extra. Wat betreft de kleur is het aan te raden om voor een zwarte jas te gaan, maar donkerbruin en grijs zijn ook zeker opties.

Op zoek naar een vintage jas

Veel mensen denken dat je alleen kunt knallen in een tof leren jasje wanneer je kiest voor een rock & roll look. Uiteraard is dat niet het geval: de wereld van de rock & roll is ontzettend veelzijdig. Daarom is het aan te raden om eens bij je ouders in de kast te snuffelen als dat kan of om een kringloop of een vintage winkel te bezoeken. Waarom? Heel simpel: op zulke plekken vind je de mooiste vintage jassen voor een prikkie! Wat namelijk ook écht in deze look past is een oversized suède jas en dan het liefst een bruine jas. Dergelijke jassen passen meer bij een andere vorm rock, zoals de hippies van The Doors maakten.

Ook andere aardse en natuurlijke kleuren passen heel goed bij deze stijl, iets wat je misschien in eerste instantie niet helemaal had verwacht. Rock & roll is ontzettend breed: het neemt ons mee naar de ruige tijden in de jaren 50 en 60 en geeft ons juist ook een beetje de jaren 70 vibe. Daardoor krijg je een mengelmoes van hippie meets rock, iets waar we vandaag de dag zeker wel wat mee kunnen. Camel jassen voor vrouwen doen het ontzettend goed, evenals lange bruine jas met een fake fur lijn voor zowel mannen als vrouwen.

Rock & roll in een spijkerjas

Last but not least: een rock & roll look is niet compleet zonder een goede spijkerjas. Om voor de échte stoere look te gaan kies je altijd een oversized jas, een jas die je net iets te groot en te lang is. Vrouwen kunnen bijvoorbeeld prima een mannenjas kiezen en de mouwen oprollen wanneer deze te lang zijn. Ook voor kindjes is het spijkerjasje een absolute musthave; deze tussenjas voor kids kun je goed combineren in verschillende looks. Ook wanneer je andere outfits af wilt maken is een spijkerjas de juiste keuze. Je moet toch toegeven dat zo'n jasje hartstikke leuk staat?

Bij volwassenen hoeft een spijkerjasje in deze stijl overigens niet per se in denim te zijn. Een zwarte spijkerjas of een donkergrijze variant is ook heel passend in de rock & roll look. Weet je wat je kunt doen om de look écht, maar dan ook écht af te maken? Kies een aantal badges of pins uit en maak deze vast op de borst of de mouw van het spijkerjasje. Hiermee maak je een beetje een punky look - iets waar de jaren 80 bekend om stonden. Zo heb je een toffe overgang van de rock & roll naar punkerstijl; deze twee stijlen vullen elkaar perfect aan. Voor welke look ga jij wanneer je voor een rock & roll jas en dito outfit wilt gaan?

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.