Tips voor het kopen van een kinderjas

Als ouder weet je als geen ander hoe lastig het is om kleding te kopen voor je kids. Ze hebben al een eigen mening en vinden jassen die jij mooi vindt niet mooi. Een nieuwe winterjas kopen voor je kids kan een behoorlijke opgave zijn, maar niet als je onze tips voor het kopen van een kinderwinterjas leest!

The best of both

Een nieuwe jas voor je kind kopen kan een hele opgave zijn. Vooral als je kind een coole jas wil en jij als mama wil vooral een warme jas. De beste oplossing: ga voor een combinatie. Er is een handig trucje als je gaat shoppen met je kids in een winkel. Laat hun de accessoires (zoals een sjaal, handschoenen of coole beanie) uitzoeken. Jij gaat snel door de winterjassen en laat de kids uit jouw selectie hun nieuwe winterjas kiezen. Zo hebben ze toch het gevoel dat ze zelf hun nieuwe jas hebben uitgekozen, doordat je zelf de accessoires hebt laten uitzoeken en ook soort van hun nieuwe winterjas. Mama blij, kids blij! Natuurlijk kun je dit ook doen als je een nieuwe winterjas online besteld op Jas.nl.

Kies het juiste model kinderjas

Niets is zo vervelend als een te lange jas. Kinderen spelen veel en bewegen daardoor ook een stuk meer. Een winterjas met het juiste model kan al een wereld van verschil maken. Een te lange jas (zoals een mooie trenchcoat) is niet ideaal voor een kind om in te spelen. Het zou heel zonde zijn als er meteen een scheur in hun nieuwe jas zou komen. Dus kies het juiste model en ga voor verschillende gelegenheden voor een andere jas. Hun jas voor school kan een stoer bomberjack of mooie korte parka zijn, die kunnen ze ook prima aan als ze gaan spelen met vriendjes of vriendinnetjes. Ga je naar een feestje, dan is een mantel of trenchcoat natuurlijk heel leuk!

Niet één, maar twee jassen

Het is altijd handig om meerdere jassen voor je kids te hebben. Net als hun kleding kan hun jas ook snel vies worden en dan is het ideaal om een back-up jas te hebben. De beste manier is om een duurdere winterjas en een goedkopere tussenjas te nemen. Vaak hebben kinderen geen zin om steeds hun warme en dikke winterjas aan te trekken en het voordeel van een tussenjas is dat je die in het voorjaar er ook weer bij kunt pakken. Als het echt kouder wordt kun je de tussenjas vervangen voor de warme winterjas.

Kwaliteit>

Net als voor dames en heren winterjassen, is de kwaliteit van een kinderwinterjas ook heel belangrijk. Misschien nog wel belangrijker. Je wilt natuurlijk niet dat je kindje het koud heeft. Een tip: koop de winterjas voor je kind pas in de winter. En niet in de zomer wanneer ze in de sale hangen en dus goedkoper zijn. Kinderen hebben vaak nog geen idee hoe koud het in de winter wordt en dat gaan ze met 20 graden in de zomer ook echt niet voelen als ze een winterjas gaan passen. Het is vervelend als een jas te warm is, dus let er goed op dat hun winterjas niet te warm voor ze is.

Comfort

Net zo belangrijk als kwaliteit is de comfort van een jas. Uiteraard is de nieuwe winterjas voor je kids warm en cool. Maar hij moet ook super comfortabel zijn. Tijdens het spelen en fietsen moeten kinderen geen last ondervinden van hun jas. Winterjassen waarin kids amper kunnen bewegen die en die knellen of jeuken, worden als zeer onprettig ervaren. Zorg dat er genoeg bewegingsruimte is in de kinderjas en kies voor een exemplaar dat ademt. Het zweet moet immers goed afgevoerd kunnen worden.

Vorige

Tips om je leren jas mooi te houden

Sunday 29 October 2017 om 07:54
Volgende

10x mooie dameswinterjassen onder de 100 euro

Sunday 29 October 2017 om 07:54

OnzeInstagram

@jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends van 2020/2021? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.