Zwarte jassen voor kids: ja of nee?

Wanneer je om je heen kijkt op straat zie je dat de kindjes die rondrennen en lopen vooral gekleed zijn in gekleurde jasjes of jassen met print. Van rode jasjes met dierenprint tot aan gele jassen met andere kleurrijke details. Je kunt het je zo gek nog niet bedenken of er is wel een kinderjas van te koop. Niet ieder kindje wil per se een roze of een blauw jas aan. Wat doe je met een kindje dat liever voor een zwarte jas gaat? Is het anno 2019/2020 'oké' om je jonge kindje in een zwarte jas rond te laten lopen? De redactie van Jas.nl zocht deze kwestie voor je uit en we kwamen tot de conclusie dat zwart absoluut kan in de garderobe van je kindje. Zolang je de jas maar op een fijne manier combineert in de look van je kindje kun je iedere kleur jas kiezen. Lees in dit artikel er meer over.

Zwart is een goede basis

Net als bij volwassenen is een zwarte jas een goede basis voor een alledaagse look. Veel mensen denken dat zwart niet een goede kleur is om in een outfit voor kids te combineren. Maar waarom eigenlijk niet? Zwart is dan misschien niet een hele vrolijke kleur; het is wel een hele handige kleur die je kunt gebruiken als basis in een outfit. Denk er maar eens over na: kies bijvoorbeeld voor een zwart gewatteerd jasje in de herfst die je heel stoer en leuk kunt combineren met een jeans en een paar veterschoenen. Of ga voor zo'n stoer imitatieleren jack voor kleintjes. Daar smelt je toch van weg, zo schattig?

Ook voor wat meer nette looks voor kleintjes is zwart altijd een goede kleur. Hebben jullie bijvoorbeeld een etentje of ben je op zoek naar een net jasje voor verjaardagen of andere feestdagen? Waarom zou je dan eigenlijk niet voor een zwarte jas voor kinderen gaan? Zorg ervoor dat je alsnog een vrolijke outfit aantrekt en je hebt een prima combinatie. Het grote voordeel van zwart is dat het een gemakkelijke kleur is die je op diverse manieren en met verschillende kleuren kunt combineren. Tel daar ook nog eens bij op dat je bij een zwarte jas zoals een bomberjack veel minder snel ziet dat ie vies is en je hebt een goede deal.

Zwarte jassen voor meisjes

Misschien dacht je in eerste instantie helemaal niet aan een meisjesjas toen we het hierboven over zwarte jassen voor kinderen hadden. Guess what: dat hebben we zeer zeker wel. Er zijn namelijk ontzettend veel coole én schattige zwarte jasjes te koop voor jonge meiden. Het leuke van zo'n stoere kleur is dat je dochter zo'n toffe jas op verschillende manieren kan combineren. Zwart kan namelijk ook prima met roze en glitters, mocht ze daarvan houden! Natuurlijk kun je de jas ook juist op een stoere manier combineren: wat dacht je van een zwart leren jasje in combinatie met een jeans en een paar Dr. Martens?

Of ga juist voor de fluffy look en kies voor een zwarte teddy coat. Teddy coats zijn niet meer weg te denken uit het straatbeeld, ook niet wanneer we het over de kindercollectie hebben. Het fijne van teddy coats is dat ze heerlijk warm zijn en dat ze comfortabel zitten. Het is voor kinderen ontzettend belangrijk dat ze zich vrij kunnen bewegen in hun jas. Met een teddy coat voor kinderen kan dat én zien ze er hartstikke fashionable uit. Extra tip: die stoere Dr. Martens staan ook hartstikke leuk onder een lief jurkje en een maillot.

Jongensjassen in het zwart

Uiteraard zijn er ook voor jongens een heleboel fijne zwarte jassen te koop, misschien nog wel meer dan voor de meisjes. Wist je dat er ook heel veel trendy teddy coats voor jochies te koop zijn? Deze zijn in het zwart al ontzettend leuk, laat staan in een andere leuke trendkleur. Combineer zo'n teddy coat met een stoere jeans, een wollen trui en een paar stevige stappers. Op koude dagen kun je als extraatje een leuke wollen sjaal en muts kopen die goed passen bij de zwarte jas. Zo blijft je zoontje ook nog eens heerlijk warm.

Ben je op zoek naar een netter jasje voor jongens? Misschien is dan een winters colbert iets. Wanneer je dat toch té netjes vindt, kun je gaan voor andere nette zwarte jassen zoals een gewatteerde jas of een zogeheten softshell jas. Dit zijn hele fijne jassen die licht van gewicht zijn en er netjes uitzien. Het grote voordeel van dit soort jasjes is dat je kindje lekker rond kan rennen, omdat de bewegingsvrijheid maximaal is. Ben je echter van mening dat de zwarte jas toch wel heel zwart is dan kun je altijd nog gaan voor een geprinte jas met andere kleuren of een kleurencombinatie van bijvoorbeeld zwart met groen of zwart met bruin.

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.