Cargojacks

Stoere winterjassen en pittige zomerjasjes bestaan in verschillende uitvoeringen. Een echte klassieke stoere jas is zonder twijfel het cargojack. Dit hippe item zien we al meerdere jaren achter elkaar terug op de catwalk en dat is niet voor niets: de kleur, het model, het karakter … alles aan het cargojack is tof!

{{ productStartCount }} - {{ productEndCount }} van {{ number_format(pagination.total, 0, ',', '.') }}

Er zijn geen producten gevonden, probeer iets anders.

{{ productStartCount }} - {{ productEndCount }} van {{ number_format(pagination.total, 0, ',', '.') }}

Ook in 2021 is het cargojack weer terug te zien in de collecties. Op deze pagina houden we je op de hoogte van de laatste trends omtrent deze jas. Ook vind je hier een handig overzicht cargojacks voor hem en haar.

Wat is een cargojack?

Je herkent een cargojack gemakkelijk in het straatbeeld: het is een stoere jas die vaak als tussenjas wordt gebruikt. Het cargojack komt oorspronkelijk uit de militaire wereld en is daarom zelfs nu nog terug te vinden in kleuren van het leger: legergroen, aardekleur, beige en bruin. Het jack werd en wordt gebruikt als onderdeel van het uniform van iemand uit het leger. Daarom moet het cargojack van een stevig materiaal worden gemaakt, tegen een stootje kunnen en lang mee gaan. Door de aardse kleuren valt de jas niet zo snel op en mensen moeten zich er vrij in kunnen bewegen. Daarom is een cargojack altijd vanaf de taille iets wijder uitlopend.

Langzaam maar zeker werd het cargojack zichtbaar in het modebeeld, evenals andere jassen uit het leger. Denk maar eens aan korte jasjes met legerprint of cabans uit de scheepvaart. In eerste instantie werd het cargojack door bekende filmsterren en modellen gedragen, tegenwoordig is het een jas van iedereen. Een leuk feitje is dat we het cargojack nu nog steeds in de oorspronkelijke kleuren zien. Vaak zien we wel allerlei varianten met geborduurde patronen of andere details. Juist dat is wat ervoor zorgt dat het cargojack zo trendy is.

Combineren van het cargojack

Wanneer je een cargojack wilt combineren in je dagelijkse look hoef je niet heel moeilijk na te denken. Het voordeel van deze jas is dat het de absolute eyecatcher van je look is, zonder dat het een te bombastische jas is. Door de rustige kleuren valt de jas misschien niet heel erg op, het model maakt het op dat gebied meer dan goed. Een goed cargojack valt net op je billen en is daardoor niet een korte maar ook geen hele lange jas. Daarom kun je de jas combineren met zowel nette als meer casual looks.

Probeer bijvoorbeeld eens om een cargojack te combineren met een pantalon of een chino om een klassieke look te reageren. Deze combinatie is misschien even wennen, maar is zeker de trend van 2021. Wat ook erg goed staat is een combinatie van de cargojas met een strak jurkje of een kokerrok en een panty. Juist omdat de jas wat wijder aan de onderkant valt, is het goed te combineren met kleding die wat strakker valt. Draag er een paar boots of veterschoenen onder en je hebt een positief gewaagde outfit.

Cargojack in combinatie met kleurentrends

Je weet het maar nooit met de hedendaagse mode, waardoor het zomaar kan dat je een cargojack tegenkomt dat niet in legerkleur is. De basis ligt hier echter wel, waardoor je de aardse kleuren zelf heel goed kunt combineren met trendkleuren. De trendkleuren van 2021 zijn divers en geven je de mogelijkheid om lekker te experimenteren. Draag bijvoorbeeld een legergroen cargojack met het meer rustige taupe, grijs of zwart om een rustige basis te maken.

Of kies juist voor een meer gedurfde kant, nu je toch al bezig bent met het dragen van een te gekke cargojas. Andere trendkleuren van deze tijd zijn namelijk oranje, rood, roze en diverse tinten paars! Deze kleuren zijn een prima combinatie met legergroen of beige, zolang je het maar op de juiste manieren combineert. Kies bijvoorbeeld voor een rustige sjaal met enkele kleuren paars en een lippenstift in een van die kleuren paars of ga juist voor een felrode baret met een paar rode handschoenen bij je cargojack. Net als bij veel andere dingen in het leven geldt hier: van combineren kun je leren!

Cargojacks bij Jas.nl

Ook zo nieuwsgierig geworden naar het cargojack? Je draagt deze jas in alle seizoenen van het jaar! In de winter is een extra warme trui wellicht welkom en in de zomer is het verstandiger om de jas open te dragen, maar het is absoluut een jas voor ieder seizoen. Bekijk ons overzicht met cargojacks voor 2021 en sla je direct je slag.

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.