Spijkerjassen

Spijkerjacks zijn hip en tijdloos tegelijkertijd; ga maar eens na hoe lang we dit item al in het modebeeld terug zien komen. Ieder jaar is er wel weer een model, een influencer, een acteur of iemand anders die het jasje introduceert in zijn of haar look. Zelfs wanneer het spijkerjasje niet in de modecollecties op de catwalk wordt laten zien, hangt het item nog in de winkels. Kortom: het spijkerjasje is absoluut een jas die je moet hebben.

{{ productStartCount }} - {{ productEndCount }} van {{ number_format(pagination.total, 0, ',', '.') }}

Er zijn geen producten gevonden, probeer iets anders.

{{ productStartCount }} - {{ productEndCount }} van {{ number_format(pagination.total, 0, ',', '.') }}

Ben je op zoek naar een tijdloos jasje of een jack dat écht bij vrijwel iedere look past? Zoek in dat geval niet meer verder: hier vertellen we je alles over de trend van het spijkerjasje.

Wat is een spijkerjasje?

Een spijkerjasje is een, vaak kort, jasje dat gemaakt is van denim oftewel spijkerstof. Deze stof wordt met een soort klinknagels verstevigd waarna je een te gek jasje hebt voor iedere look. De geschiedenis van het spijkerjasje gaat al een behoorlijke tijd terug en neemt ons mee naar de tijd toen Levi Strauss naar de Verenigde Staten emigreerde. Hij ontwierp en maakte daar stevige spijkerbroeken voor de goudzoekers in Californië die direct ontzettend populair werden. Wat bleek: denim was het perfecte materiaal voor een stevig geheel plus de broeken gingen veel minder snel stuk.

Samen met kleermaker Jacob Davis zorgde Strauss voor dé jeans zoals we die nu kennen: kwalitatieve broeken met klinknagels ter versteviging van het materiaal. Het duurde dan ook niet lang totdat de eerste spijkerjacks vervaardigd werden. In de jaren 60 van de vorige eeuw werd het spijkerjasje langzaam maar zeker opgenomen in het modebeeld. Dit kwam onder andere door bekende mensen zoals Elvis Presley en zelfs Marilyn Monroe. In eerste instantie waren vooral de heren fan van dit stoere jack. In de jaren 70 en vooral jaren 80 werd de jas ook steeds geliefder bij de vrouwen.

Kenmerken van een goede spijkerjas

Dat brengt ons tot de spijkerjas zoals we die nu kennen. Tegenwoordig zijn er ontzettend veel uitvoeringen van het spijkerjack te vinden. Wanneer we naar het originele jasje kijken, zien we een rechtlijnig model dat net boven de billen valt. In de spijkerjas zitten zijzakken waar je je handen in kunt steken en kleine borstzakjes. Aan de achterkant van een goed spijkerjack vind je aan de onderkant een versteviging van stof inclusief een of twee knopen die de boel bij elkaar houden. Ook is het denim materiaal dik van stof en scheurt het niet snel.

Omdat we echter nog veel meer modellen dan alleen dit standaard model kennen, zijn er nog spijkerjasjes met andere kenmerken te vinden in de verschillende webshops. Voor de dames zien we bijvoorbeeld voornamelijk spijkerjacks met een korter model. Ook kan een spijkerjasje een compleet ander model hebben, zoals een colbert gemaakt van spijkerstof. Dergelijke jassen vallen tevens onder de noemer spijkerjas waardoor het aanbod nog ruimer wordt. Check altijd of het materiaal dik genoeg is en niet makkelijk scheurt, zodat je weet dat je met kwalitatieve denim te maken hebt.

Spijkerjasjes combineren in je look

Een van de grootste voordelen van een mooi spijkerjasje is dat je deze kunt dragen en combineren in verschillende looks. Zelfs voor een meer klassieke of nette look bestaan er passende spijkerjasjes. Een spijkerjas hoeft namelijk niet alleen van blauwe spijkerstof gemaakt te zijn: zo bestaan er ook zwarte, grijze en witte spijkerjasjes. Voornamelijk zwarte spijkerjasjes kun je goed combineren met een flared pants, een legging of een zwarte skinny jeans. Ook in een dagelijkse nonchalante look is een zwart spijkerjack een fijne toevoeging.

Een ‘gewoon’ spijkerjasje combineer je in alle soorten looks: van lieflijke jurkjes tot aan stoere rocklooks, het kan allemaal. Er bestaan ook spijkerjasjes met leuke prints of patches van bijvoorbeeld stippen, bloemetjes of aztec print, vaak op een speelse maar subtiele manier. Dergelijke jasjes zijn perfect voor je dagelijkse look! Combineer ze met een zwarte jeans, een jurkje met panty of met een korte broek en een paar witte sneakers en je look is helemaal af.

Spijkerjasjes bij Jas.nl

Voor een actueel overzicht van spijkerjasjes die momenteel in de grote webshops verkocht worden, ben je hier aan het juiste adres. Op Jas.nl verzamelen we namelijk alle trends op het gebied van spijkerjasjes. Hierdoor hoef jij niet meer het wereldwijde web af te struinen om jouw droomjasje te scoren!

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.