Hippe kinderkleding van Bambooz (Boys & Girls)

Bij Bambooz draait het om ecologische en fairtrade kinderkleding. Eigenaresse Diana Pover wil laten zien dat eerlijke kleding ook mooi, stoer en cool kan zijn. Wil je je kinderen een goede toekomst geven, maar ze er toch bij de tijd bij laten lopen? Dan heb je de juiste webwinkel gevonden.

Eerlijk

Bambooz biedt alleen eerlijke winterjassen aan. Dat wil zeggen dat de werknemers van bijvoorbeeld boerenbedrijven een reëel salaris hebben gekregen voor het maken van de kleding. Daarnaast is de kleding ook milieuvriendelijk gezien eerlijk en verantwoord. Alle kleding wordt gemaakt van biologisch katoen. Dat is beter voor het milieu dan een winterjas van gewoon katoen. Het voordeel van biologisch katoen is dat het tegen een stootje kan. Voor de ruige jongens onder ons heeft dat een enorm voordeel.

Bamboetextiel

‘Bambooz’ is afgeleid van ‘bamboetextiel’, de stof waarvan alle Bambooz-kleding wordt gemaakt. Het is organisch, slow en lekker zacht. Precies wat kinderen nodig hebben. Ouders doen er twee keer een goede daad mee: het is goed voor de omgeving, en een deel van de opbrengst gaat naar het goede doel. Ieder half jaar schenkt Bambooz een bedrag aan een aantal goede kinderdoelen. De missie van Pover is dan ook om de wereld een beetje leuker voor alle kinderen te maken. De webshop stuurt regelmatig een nieuwsbrief. Daarin komt ook te staan wanneer het geld naar het goede doel gaat.

De kenmerken van Bambooz

Deze webwinkel levert milieuvriendelijke merken. De bekende duurzame merken Imps & Elfs, Smafolk en Shampoodle komen bijvoorbeeld voor in de webshop. Daarnaast kunnen klanten zich aanmelden voor de GROW UP CLUB. Dat is een club waarmee je tot 30 procent korting op je aankoop kunt krijgen. Bambooz noemt zichzelf ‘hip’, ‘onderscheidend’ en ‘urban’. Alle kinder winterjassen zijn van hoge kwaliteit, maar toch duurzaam en stijlvol. Wie een winterjas bij deze webwinkel koopt, heeft 14 dagen omruilgarantie. Vandaag voor 16.00 besteld? Dan is de winterjas morgen in huis. Om zeker te weten dat de kleding echt duurzaam is, werkt de webshop met keurmerken. Dit zijn de keurmerken van GOTS (Global Organic Textile), EKO, Fairtrade en Oekotex.

  • GOTS is een internationale werkgroep die er op toeziet dat organisch katoen echt milieuvriendelijk is.
  • EKO is een keurmerk voor alle biologisch geteelde producten. Daarmee garandeert EKO dat er in de hele productieketen alleen maar biologisch geproduceerde grondstoffen worden gebruikt.
  • Fairtrade ziet er op toe dat boerenorganisaties in ontwikkelingslanden een eerlijke, kostendekkende prijs voor hun producten krijgen.
  • Oekotex stelt eisen aan milieuschadelijke stoffen. Het ziet toe op minimaal gebruik van zware metalen, schadelijke kleurstoffen en gewasbeschermingsmiddelen.
Vorige

Winterjas van Brunotti kopen?

28 oktober 2017
Volgende

Winterjas van Brunotti kopen?

28 oktober 2017

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.