Tips voor de ideale voorjaarsjas voor baby's

Misschien vind je het nog een gek idee om in hartje winter op zoek te gaan naar een lekkere warme babyjas voor het voorjaar. Toch staat de lente al echt voor de deur! Het voorjaar in Nederland kent afwisselende dagen: de ene dag is het heerlijk warm, terwijl het de andere dag behoorlijk fris kan zijn. Feit is dat de ochtenden en avonden nog lang niet zo warm zijn als in de zomer. Daarom is het belangrijk om je baby lekker warm aan te kleden. Ben je op zoek naar een goede jas voor het voorjaar voor je kindje? In dit artikel geven we je enkele tips hoe je de ideale voorjaarsjas kunt vinden voor je baby.

Comfort en warmte staan voorop bij babyjas

Een groot deel van de met name jonge moeders kijkt eerst naar het uiterlijk van een jas voor baby's. Dat snappen we helemaal: er is immers ook een enorm aanbod te vinden van te gekke, hippe, modieuze en leuke babyjassen. Toch is het belangrijk om eerst verder te kijken dan dat. Het is namelijk belangrijker dat je baby het lekker warm heeft dan dat 'ie er leuk uitziet. Dat lijkt misschien een lastig begin in je zoektocht, maar zolang je weet waar je naar op zoek bent, is het allesbehalve moeilijk. Waar je precies op moet letten bij het uitzoeken van een goede jas voor baby's voor het voorjaar weet je na het lezen van dit artikel.

Als eerst is het bijvoorbeeld belangrijk om te kijken waar het materiaal van gemaakt is. Kies het liefst voor een zacht en warm materiaal dat comfortabel aanvoelt aan de huid van je kindje. Een gewatteerde jas met een lekkere zachte voering of een kleurrijke teddy jas is bijvoorbeeld enorm aan te raden voor de lente. Het leuke is dat dit soort jassen er vaak ook nog eens fraai uitzien! Let hierbij op hoe warm de jas is. In het voorjaar kun je het beste gaan voor een paar laagjes die je aan of uit kunt trekken. Je hoeft dus zeker niet voor een dikke winterjas te gaan in dit seizoen. Ga liever voor een tussenjas waar je nog een laagje onder kunt aantrekken (of juist uittrekken als het te warm is).

Let op duurzaamheid

Waar je ook op moet letten, is dat je geen al te dure jas voor je baby koopt. De kans is groot dat je kindje er volgend voorjaar toch niet meer in gaat passen. Geen dure jas betekent overigens niet dat het niet aan te raden is om op duurzaamheid te letten. Inmiddels bestaan er heel wat merken die duurzame jassen verkopen, waarmee jij een steentje bij kunt dragen aan een beter milieu. We raden je aan om hiervoor te gaan wanneer je weet dat zo'n jas nog een tweede of misschien zelfs wel derde leven gaat krijgen bij een eventueel broertje of zusje of bij iemand anders die een babyjas nodig heeft.

Dat kan gelukkig ook met een babyjas voor het voorjaar die niet veel geld kost. Let wel op dat je niet heel gemakkelijk voor een goedkope jas gaat vallen. Het is wel belangrijk dat je kindje optimaal comfort heeft in een jas. Omdat je baby nog niet loopt, moet zo'n jasje wel lekker zitten om er een hele middag of een paar uur in te liggen. Zorg daarom voor een stevige jas die goed dicht kan en die lekker ruim, maar niet te ruim, zit. Hierbij geldt weer: er moet een laagje onder kunnen voor extra warmte en comfort.

Kies je voor een waterdichte jas voor je baby?

Veel mensen vragen zich af of ze voor een waterdichte jas voor een baby moeten gaan. Er zijn tegenwoordig heel wat modellen waterdichte jassen voor baby's en kids te koop. Denk bijvoorbeeld aan jassen voor de wintersport of aan gewatteerde regenjasjes. Voor jonge kinderen die zelfstandig kunnen lopen, is een waterdichte jas voor de lente zeker aan te raden. Het weer in Nederland is in maart en april vaak zo veranderlijk; er komt regelmatig een flinke regenbui om de hoek kijken. Om alsnog lekker naar buiten te kunnen, is een regenjas of een andere waterdichte jas wel zo prettig. Maar: hoe zit dat bij baby's?

Baby's liggen over het algemeen al hoog en droog in de kinderwagen. Voor nat weer zoals een flinke regenbui hebben de meeste kinderwagens een regenkap of andere manier om de wagen af te dekken. Dat is ideaal, want zo krijgt je kindje het niet koud en wordt hij of zij niet nat. Daarom is het eigenlijk niet nodig om nog een extra regenjas aan te trekken bij je baby. Je kunt je beter focussen op of je baby het warm genoeg of misschien niet te warm heeft. Neem bijvoorbeeld altijd nog een extra dekentje mee onderin de kinderwagen zodat je kindje én niet nat wordt én het niet koud krijgt. En: investeer in een goede regenkap.

Veelgestelde vragen omtrent voorjaarsjassen voor baby's

Heb je een vraag over het kopen van een voorjaarsjas voor baby's? Of ben je benieuwd welke jassen er momenteel hip zijn? Hieronder hebben we enkele meest gestelde vragen met antwoorden verzameld over dit onderwerp. Mocht je vraag er niet tussen zitten, dan kun je met jouw vraag altijd contact opnemen met de redactie van Jas.nl.

🧸 Wat voor stof is aan te raden voor een babyjas?

Wat een hele fijne stof is voor een tussenjas is fleece of badstof. Het voordeel van dit materiaal is dat het heel lekker zacht aanvoelt aan de huid. Daarnaast houdt het je baby ook nog eens lekker warm. Goed nieuws: er zijn heel veel jasjes voor baby's te koop die gemaakt zijn van fleece of badstof.

👶 Hoe lang kan mijn baby dezelfde jas aan?

In het eerste jaar groeit een baby gemiddeld 25 centimer. Het kan dus geen kwaad om een jasje een klein beetje op de groei te kopen. Zorg er wel voor dat de jas niet té oversized is; het moet wel comfortabel blijven voor je baby. Op basis daarvan kun je bepalen hoe snel je weer een nieuwe jas voor je kindje moet kopen.

🎨 Welke kleur voorjaarsjas kan ik het beste kopen voor mijn baby?

Heel eerlijk? Het maakt helemaal niet uit wat voor een kleur je koopt. Iedere kleur staat mooi bij je kindje! Voor het voorjaar is een vrolijke kleur zoals okergeel, lichtgroen of zalmroze hartstikke leuk, maar dit moet je natuurlijk helemaal zelf weten. 

🌞 Moet ik ook een babyjas hebben voor de zomer?

Voor de echt warme zomerdagen is een babyjas zeker niet nodig. Het is wel handig om de voorjaarsjas te bewaren voor de frisse zomerse avonden. Zo'n jasje kan altijd van pas komen.

📏 Hoe bepaal ik de maat van de jas voor mijn baby?

De maat voor de jas van je baby bepaal je door je baby letterlijk op te meten. De meeste baby's zijn gemiddeld 45 tot 50 centimeter wanneer ze geboren worden. In zo'n geval dragen ze maat 50. Is je baby 51 tot 56 centimeter groot? Dan moet je maat 56 hebben. De maten staan altijd voor de grootste lengte. Een maat 74 is bijvoorbeeld voor baby's die 69 tot 74 centimeter groot zijn. Meestal zijn ze dan zes tot negen maanden oud.

Volgende

Wat waren de modetrends van 2010 tot 2020?

15 februari 2021

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.