Een kinderwinterjas kopen

Dat kan leiden tot een behoorlijke frustratie van de ouders, die uiteraard wel betaald hebben voor de kleding. Daarom is het goed een paar tips door te nemen om de juiste winterjas voor het kind te kopen.

Het uiterlijk van de winterjas

Allereerst is het uiterlijk van de winterjas erg belangrijk. Vindt een kind een winterjas niet mooi, dan zal hij het niet aantrekken. Daarom is het belangrijk het kind te laten kiezen wat hij mooi vindt. Uiteraard speelt het prijskaartje ook een rol, maar je kan op zoek gaan naar goedkopere alternatieven. Net als bij volwassenen zijn er ook bij kinderwinterjassen bepaalde trends. Je kunt – omdat het kinderen zijn – afwijken van de modetrends en met felle kleuren komen. Het kan ontzettend leuk zijn een kind aan te kleden met felle kleding. Bij het wintersporten of het spelen in de sneeuw kan het zelfs een goed idee zijn dit te doen. Kinderen vallen op die manier beter op.

Kies de juiste lengte
Het vervelende van het kopen van winterjassen voor kinderen, is het probleem dat kinderen nog in de groei zijn. Daardoor is het een uitdaging de juiste winterjas voor een kind te kiezen. Het is dus ook niet nodig een dure winterjas aan te schaffen voor het kind, want na één of twee jaar zal het kind weer uit de jas gegroeid zijn. Het zou gemakkelijk zijn een lange winterjas te kopen voor het kind, zodat hij of zij erin kan groeien. Maar tegelijkertijd kleeft daar ook een nadeel aan: te lange winterjassen zorgen voor een extra ballast op het kind. Die vindt het waarschijnlijk niet prettig nauwelijks te kunnen bewegen in een te grote jas. Er zit dus niets anders op dan te respecteren dat je eens in de zoveel jaar een nieuwe winterjas moet kopen. Kies dus een jas die bij het kind past. Kies niet een te lange jas, maar een te korte jas kan er juist toe leiden dat een kind het koud krijgt. Laat een kind altijd de jas eerst passen en in huis dragen, dan kun je nog eventueel retourneren.

Isolatie
Kinderen hebben het doorgaans snel koud; meiden hebben het sneller koud dan jongens. Daarom is het een echte aanrader goed te kijken naar de isolatie van een winterjas voor kinderen. Zorg ervoor dat een jas niet te warm is, want kinderen spelen doorgaans flink in de sneeuw. Daardoor kan een kind het warm krijgen. Te koud is echter ook geen goed idee: op die manier worden kinderen sneller ziek. Het is dus verstandiger een winterjas voor kinderen in de winter te kopen. Een winterjas in de zomer kopen – omdat ze dan goedkoper zijn – is geen goed idee. Het is wel verleidelijk, maar een kind kan zo niet passen of de jas goed in de winterse omstandigheden zal passen.

Extra opties
Een winterjas voor een kind kiezen is zo gemakkelijk nog niet. Voor volwassenen maakt het vaak niet uit of een winterjas knopen of een jas heeft. Dan maakt voor kinderen wel degelijk uit. Niet ieder kind is even goed in het open of dichtknopen van een jas. Daarom kan een jas met een rits uitkomst bieden. Wellicht loop je tegen een jas aan met klittenband. Aan de ene kant is dat een goed idee, maar het leidt er ook toe dat kou gemakkelijker zijn doorgang kan vinden. We raden het aan een winterjas te kiezen met een capuchon. Dat voorkomt dat kinderen een koude nek krijgen. Wie liever geen winterjas met een capuchon wil kopen, kan als bijhorende accessoire natuurlijk nog een muts aanschaffen. Voor zeer jonge kinderen bestaan er winterjassen met touwtjes die in de mouwen genaaid zijn. Daaraan kunnen handschoenen of wantjes bevestigd worden. Zo kunnen kinderen gemakkelijk spelen, zonder hun accessoires kwijt te raken.

Moderne tijd
Kinderen houden van felle kleuren. Daarom bestaat het assortiment uit winterjassen voor kinderen meestal uit aantrekkelijke looks. Dat houdt in: sprankelende kleuren zoals rood of groen, leuke prints en patronen. Ook de vormgeving van een jas is uiteraard erg belangrijk.

Kwaliteit van een jas
Ten slotte is de kwaliteit van een jas erg belangrijk. Een jas moet natuurlijk warm zijn, maar moet ook even meegaan. Kinderen zijn niet zo voorzichtig met kleding als volwassen. Kies dus voor een jas met een goede kwaliteit, die wel tegen een stootje kan. Het is niet nodig meteen een dure jas aan te schaffen. Bedenk dat over een jaar of twee het kind weer toe is aan een nieuwe jas. Een top of the bill-jas aanschaffen is dus niet nodig.

Vorige

Goed voorbereid de winter in

Saturday 28 October 2017 om 08:53
Volgende

Checklist Winterjas

Saturday 28 October 2017 om 09:15

OnzeInstagram

@jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends van 2019/2020? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.