Inzamelpunt

Steeds meer mensen kiezen voor het kopen van tweedehands goederen, zoals kleding en meubels. Milieubewuste millennials en andere mensen die minder geld uit willen geven aan dergelijke aankopen zorgen ervoor dat de vraag naar tweedehands spullen stijgt. Dat geldt ook voor het kopen en verkopen van jassen. Eerlijk is eerlijk: het is eigenlijk ook best gek om een goede winterjas of een mooie zomerjas weg te gooien terwijl zo’n jas nog prima een of meerdere rondes mee kan. Stuur daarom je gebruikte jas die hergebruikt kan worden naar het inzamelpunt van Jas.nl en geef fashion een tweede (of derde of vierde) leven. Lang leve recyclen!

Waarom tweedehands jassen weggeven aan te raden is

Nu vraag je je misschien af waarom je een jas die je al een tijdje gedragen hebt beter kunt weggeven (of verkopen) dan een enkeltje naar de prullenbak kunt geven. Er is een groot aantal redenen op te noemen waarom je zo’n jas niet zomaar weg moet gooien. Wist je bijvoorbeeld dat veel Nederlanders weinig tot geen geld hebben om een goede winterjas aan te schaffen? Maar liefst een half miljoen mensen in Nederland is langdurig arm. Zij kunnen zo’n tweedehands jas voor een prikkie of misschien zelfs helemaal gratis goed gebruiken. Dat is precies waar dit inzamelpunt voor bedoeld is - je helpt naasten die een hart onder de riem goed kunnen gebruiken.

Wat je ook moet weten, is dat je met het recyclen van je jas zorgt voor minder vraag naar nieuwe jassen. In eerste instantie lijkt dat misschien niet direct resultaat op te leveren: “wat helpt het nou als jij één jas naar een inzamelpunt brengt?” Je kunt het beter andersom zeggen; als iedereen in Nederland ieder jaar één jas laat recyclen of hergebruiken dan worden er uiteindelijk minder nieuwe jassen gemaakt. Dat is een stuk beter voor het milieu. Zo ontstaat er minder afval en overproductie en komen er minder giftige stoffen vrij bij het produceren van jassen. Er zit dus ook nog eens een duurzaam karakter aan jassen herbruiken.

Waarom je misschien zelf juist kiest voor een tweedehands jas

Heb je geen jas om weg te geven, maar ben je wel op zoek naar een tweedehands jas die gratis is of die je voor een lage prijs kunt kopen? Dan is het natuurlijk erg fijn wanneer er bij zo’n inzamelpunt een jas is die jou past. Hiermee bespaar je geld dat je uit kunt geven aan andere dagelijkse behoeften, zoals eten en drinken en het betalen van de huur of hypotheek van je woning. Dat is misschien wel een van de grootste voordelen van het kopen van tweedehands jassen en kleding. Het leuke is dat er regelmatig een A-merk jas tussen zit die nieuw behoorlijk duur is. Hoe fijn is het om daar niet veel geld aan kwijt te zijn?

Je kunt ook uit duurzame overwegingen kiezen voor het kopen of ontvangen van een tweedehands jas, net zoals dat het geval kan zijn wanneer je je jas juist weggeeft. Er is tegenwoordig ontzettend veel kleding te vinden op de aarde. Voor het maken van dat soort kleding zijn grondstoffen nodig - meestal zijn dit grondstoffen die slecht zijn voor het milieu. Ook wordt er veel water verbruikt bij het produceren van fashion. Kies je voor tweedehands dan draag je je steentje bij aan een betere wereld. Dit geldt natuurlijk ook wanneer je tweedehands meubels, vintage accessoires of andere second hand kleding koopt. Je kunt vandaag de dag vaak al voor een prikkie van alles scoren om je leven en je woning groen én trendy in te richten.

Inzamelpunt voor jassen bij Jas.nl

Een inzamelpunt voor jassen is dus iets wat helemaal bij deze moderne samenleving past. Op die manier kunnen mensen die minder geld te besteden hebben aan extraatjes toch nog genieten van een lekkere warme winterjas of van een mooie tussenjas voor de lente of de herfst. Bij dit inzamelpunt is er van alles te vinden: van kleurrijke kinderjassen tot modieuze damesjassen en van sportieve herenjassen tot fijne tussenjassen. Zo is er voor iedere vraag een jas beschikbaar zonder dat je daar veel geld aan kwijt bent. Wij geloven er namelijk in dat iedereen in ieder geval lekker warm moet kunnen blijven tijdens de koude(re) dagen in Nederland.

Voor wie is zo’n inzamelpunt dan bedoeld?

Simpel: voor iedereen die een extraatje kan gebruiken. Niet iedereen heeft de luxe om iedere winter een nieuwe warme jas aan te schaffen. Sommige mensen kunnen überhaupt geen nieuwe jas kopen. Daarom is het inzamelpunt voor jassen bedoeld voor ieder persoon die een kwalitatieve jas goed kan gebruiken. Dit kunnen mensen zijn die zo’n jas ontvangen via een goed doel of personen die een nieuwe gebruikte jas op kunnen halen bij een kringloop bij hun in de buurt. Ben of ken jij iemand die een jas nodig heeft? Of wil je een jas naar ons inzamelpunt sturen of naar een inzamelpunt bij jou om de hoek? Neem dan contact op met Lisanne Ploeger (lisanne@jas.nl).

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.