Winterjassen met ruitjes zijn de trend in de winter 2022/2023

Winterjassen met ruitjesprint zien we de laatste jaren veel in de (web)shops hangen. Wij zijn gek op deze print, omdat het zo'n heerlijke print is om te combineren in verschillende looks. Ook in de winter van 2022/2023 zien we deze stijl winterjassen weer terug en guess what: voor zowel dames als heren is er volop keuze! Wat voor soort winterjassen met ruitjesprint er zoal zijn en hoe je dit soort jassen het beste combineert, lees je in dit artikel over deze te gekke winterse modetrend.

Verschillende soorten winterjassen met ruitjes

Wat zo fijn is aan deze trend is dat er écht voor ieder wat wils te koop is. Winterjassen met ruitjes komen namelijk in tientallen verschillende soorten pasvormen, kleuren en zelfs diverse soorten ruitjes. Zo zien we de mooiste trenchcoats met hele kleine ruitjes, maar ook opvallende bomberjacks met grove ruiten in felle kleuren. Het is maar net wat je zelf mooi vindt! Het is in ieder geval goed om eerst een onderscheid te maken tussen de verschillende soorten ruitjesprint. Bij de wat nettere jassen zien we vooral of hele kleine ruitjes of juist ontzettend grote. Meestal zijn dit soort ruitjes strak naast elkaar gezet en in verschillende soorten kleuren beschikbaar. Nette jassen zijn over het algemeen verkrijgbaar in donkere, lichte en vooral aardse kleuren.

Ga je liever voor een winterjas in een lekkere opvallende kleur? Ook dan is er volop keuze wat betreft winterjassen met ruitjesprint. Dit soort jassen zijn vaak iets nonchalanter en bedoeld voor een dagelijkse look. Denk bijvoorbeeld aan vette bomberjacks, sportieve jacks of andere opvallende korte jassen. Wat zo leuk is aan deze trend is dat er voor iedere stijl en iedere smaak wel een jas met ruitjes te vinden is. Je hebt dus zelfs keuze in de grootte van de ruiten op de jas! Omdat we deze winter ook nog (weer) quilted jassen zien in diverse modecollecties kun je gerust gaan voor de ideale combinatie. Sommige gewatteerde blouses zijn dik genoeg om als jas te gebruiken; helemaal met een warme trui eronder en een sjaal erboven.

Winterjassen met ruitjesprint voor dames

In de collectie damesjassen voor de winter zien we ontzettend veel winterjassen met ruitjesprint. We overdrijven niet als we zeggen dat er honderden verschillende soorten damesjassen met ruitjes te koop zijn. Ben je dus op zoek naar een nieuwe winterjas voor de aankomende winter dan weet je zeker dat je met deze trend wel goed zit. Ga je het liefst voor een lange jas voor dames? Goede keuze. Een lange jas zorgt ervoor dat een groot deel van je lijf lekker warm blijft op de écht koude winterdagen. Daarnaast ziet een lange winterjas er vaak net iets netter en stijlvoller uit. Een lange winterjas met ruitjes kun je bijvoorbeeld dragen op een werkdag maar ook wanneer je boodschappen gaat doen. Lekker multifunctioneel.

Binnen de categorie 'lange winterjassen met ruitjesprint' heb je deze winter de keuze uit gewatteerde trenchcoats, prachtige mantels of hele lange colberts die zelfs soms helemaal tot je enkels komen. Een trenchcoat is een tijdloze jas waarmee je ieder jaar scoort; dat geldt ook voor een mantel. Zo'n lang colbert is heerlijk voor de koude winters en staat te gek op diverse looks. Ga je liever voor een kort model? Experimenteer dan met een tof gewatteerd bomberjack met ruiten in felle kleuren, zoals een zwarte basis met paarse ruiten of een witte basis met rode ruiten. Het kan niet kleurrijk genoeg in zo'n donker seizoen als de winter, toch?

Winterjassen met ruitjesprint voor heren

Uiteraard is er ook binnen de categorie winterjassen voor heren van alles te koop met ruitjesprint. Bij mannen is de keuze misschien iets minder dan bij de dames, maar desalniettemin óók enorm. Wat grappig is, is dat je met ruitjes bij mannen óf de nette kant op gaat met colberts met minimale ruitjesprint óf de stoere kant op gaat met gewatteerde houthakkersblouses die fungeren als winterjas. Natuurlijk zit er nog wel wat tussen, maar deze twee stijlen zijn wel de basis binnen deze trend. Wat ons betreft juist hartstikke tof, want zo is er alsnog voor iedere soort man een winterjas met ruitjesprint te koop.

Een gewatteerde houthakkersblouse of stijlvolle blouson in deze stijl is namelijk goed te combineren met een paar sneakers en een skinny jeans. Daarmee zorg je voor een casual en sportieve look. Ben je juist op zoek naar een stoere outfit? Draag dat soort jassen dan met een loose fit jeans en een paar stoere hoge veterschoenen. Wil je juist een nette look maken met een jas met ruitjesprint? In dat geval is een gewatteerd colbert altijd een goed idee. Dit soort colberts kun je kopen in verschillende soorten ruitjesprint: van prints met hele kleine ruitjes tot aan prints met grote ruiten - en alles daar tussenin. Blijf voor een nette look bij de donkere tinten, zoals zwart, grijs, bruin en donkerblauw en je scoort sowieso een goede outfit voor werk, een evenement of iets anders.

Veelgestelde vragen over winterjassen met ruitjesprint

Heb je het al door dat wij gek zijn op ruitjesprint? Het is een trend waarvan we hopen dat hij nog jaren mag blijven. Gelukkig heeft de winterjas met ruitjesprint de laatste jaren bewezen een echte knaller te zijn en blijft de trend maar terugkeren. Hieronder hebben we een aantal veelgestelde vragen met antwoorden voor je verzameld; mocht je nog vragen hebben over deze modetrend.

1. Zijn er ook kinderjassen met ruitjesprint te koop?

Jazeker, neem een kijkje in de collectie kinderwinterjassen en je zult versteld staan van hoeveel winterjassen er met ruitjesprint verkrijgbaar zijn. Bij de winterjassen voor kinderen zijn er vooral speelse en sportieve jassen met deze print te koop met hier en daar een nette jas.

2. Hoe weet ik of een jas met grote ruiten bij mij past?

Heel eerlijk? Door zo'n jas uit te proberen. Je weet het uiteindelijk het beste wanneer je een jas met ruitjesprint bestelt om te passen. Sommige mensen letten heel erg op de vorm van hun lichaam wanneer ze voor een jas met print gaan. Heb je bijvoorbeeld een appelfiguur? Dan is een winterjas met kleine ruitjesprint de beste keuze. Wil je juist meer volume creëren aan de bovenkant? Dan kies je voor een jas met grove ruitenprint.

3. Wat zijn de modekleuren voor de winter van 2022/2023?

Wanneer je een winterjas met ruitjesprint in een trendy kleur wil aanschaffen, is het goed om te weten wat de modekleuren voor deze winter zijn. Dat zijn er nogal wat: van heldergeel tot beige, van lavendel tot olijfgroen en van koffiebruin tot allerlei felle kleuren. Kies voor een kleur die jij mooi vindt of die het beste bij je past en je hebt sowieso een goede match.

4. Hoe combineer ik een nette winterjas met ruitjes het beste?

Wil je voor een nette look gaan met een nette winterjas met ruitjes? Kijk dan goed naar de kleuren van de desbetreffende winterjas en laat die kleuren ook deels zien in de rest van je look. Bij een lange trenchcoat is het bijvoorbeeld een echte aanrader om te gaan voor een mooie flared jeans of legging met hakschoenen. Mannen kunnen bij zo'n jas het beste gaan voor een strakke broek of een lossere chino met brogues of andere nette schoenen.

5. Ik zie bij een jas 'tartan print' staan. Wat is dat?

Tartan print is de naam voor de Schotse ruit die je misschien wel kent van de Schotse kilt. Deze print werd vroeger al gedragen door de oude Kelten. Vandaag de dag is tartan nog steeds een print die veel wordt gebruikt in de modeindustrie.

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.