Dames zomerjassen

Met het weer in Nederland weet je het maar nooit. Soms kun je in een topje en een rokje rondlopen, terwijl je op andere dagen beter een zomerjas kunt dragen. De meeste dames dragen zomerjassen van de lente tot de herfst. Dan is het belangrijk een goede zomerjas te kiezen. Eentje die goed past, er goed uit ziet en niet te duur is.

{{ productStartCount }} - {{ productEndCount }} van {{ number_format(pagination.total, 0, ',', '.') }}

Er zijn geen producten gevonden, probeer iets anders.

{{ productStartCount }} - {{ productEndCount }} van {{ number_format(pagination.total, 0, ',', '.') }}

Figuur belangrijk dames zomerjassen

Vooral bij dames is het belangrijk om goed te letten op het figuur. Een jas maakt je al snel te dik, te lang, te klein, te breed, te smal of te jongensachtig. Zoals je op zoek gaat naar passende jeans, shirts, badkleding en tas, kun je ook op zoek gaan naar een zomerjas.

Smalle of brede schouders?

Heb je juist smalle of brede schouders? Dames met smalle schouders kunnen schoudervullingen gebruiken. Military coats met knopen op de schouders passen ook perfect bij jouw figuur. Kies vooral geen zomerjas met afhangende schouders zonder belijningen. Dat lijkt heel logisch, maar het is een veelgemaakte fout. Een jas met duidelijke naden staat het best. Helemaal als de jas een dubbele rij knopen heeft. Voor dames met brede schouder geldt juist de tip om voor een lekker losse jas te gaan. Strakke vormen is juist een no-no. Kies voor wat lengte op je heupen of ietsje langer. Een dubbele rij knopen of hooggesloten kraag geeft je het idee dat je opgesloten zit in je eigen zomerjas. Het is dus goed dat te voorkomen. Natuurlijk zijn schoudervullingen in dit geval ook niet echt een goed idee.

Wat voller

Ben je wat voller? Dan kun je kiezen voor een mooie trenchcoat. Doe daar dan ook een leuke tailleband of riem bij en je ziet er prima uit. Met een simpele jas zonder te veel prints en ruches en andere opsmuk loop je er mooi bij deze zomer. Jassen met grote zakken aan de zijkant, hooggesloten kragen en een ballon-effect of pofmouwen zijn echt not-done. Knoopjes kunnen wel. Het liefst op één rij. Daar is jouw lichaam echt perfect voor.

Klein

Wie aan de kleine kant is, kan kiezen voor een jas die net op de knie valt. Of een lekker kort jackje. Daardoor lijk je namelijk wat langer. Als je een hele lange jas draagt die tot ver over je knie komt, lijkt het net alsof de jas met jou wegloopt in plaats van jij in een jas. Driekwart mouwen werken het best, je lijkt dan een stuk langer. Kies bovendien voor een verhoogde taille(riem). Die plaats je dan vlak onder de borsten. Je jas geeft je dan meer lengte.

Lang

Als je wat langer bent, kun je bijna elke jas dragen. Veel zomerjassen zijn anno 2015 namelijk gemaakt voor lange mensen. Niet zo gek, we worden in Nederland ook steeds langer. Een getailleerde jas kan je prachtig staan. Net als een zomerjas met een drukke print. Denk maar eens aan ruitjes. Grote kragen kun je ook prima hebben met jouw figuur. Leuke tailleriem gezien? Past er prima bij. Een dubbele of enkele rij knopen staan je ook goed. Of dat praktisch is, in de zomer, is wel de vraag. Beter ga je voor een rits. Dan kun je jas sneller opendoen. Als jouw toekomstige zomerjas ook nog eens heel lang is, zie je er helemaal goed uit. Dat past natuurlijk prima bij een dame met lange benen.

Een heel vrouwelijk figuur

Het kan zijn dat je bovenin juist wat meer hebt. Hoe meer tierelantijntjes aan de voorkant, hoe groter je boezem lijkt. Kies daarom juist voor een jas met een V-hals of een zomerjas die op een blazer lijkt. Hooggesloten kragen en borstzakjes zorgen ervoor dat alle aandacht op je borsten zijn gericht, dus dat is geen goed idee. Een zomerjas met smalle mouwen, zonder pof-effect ziet er erg goed uit!

Een jongensachtig figuur

Sommige dames hebben nu eenmaal een jongensachtig figuur. Dat is helemaal geen schade en niets om je voor te schamen. Er zijn prachtige zomerjassen voor je te vinden. Denk bijvoorbeeld aan een jas met een verhoogde taille. Knopen die erg hoog zitten zijn heel mooi voor zo’n lichaam. Ga voor grote knopen en grote jaszakken. Die vallen namelijk goed op. Kies niet voor een grote jas, maar voor een getailleerde variant. Als de jas tot boven je knie loopt, is dat helemaal perfect. Wie bovenin wat minder gevormd is, kan een tailleriem en knoopjes kiezen. Koop geen vierkante jassen. Die maken je namelijk vrij mannelijk, omdat de vorm wat grover is. Een breed revers past prima bij je.

Een zomerjas kiezen

Met deze tips zou je een mooie zomerjas moeten kunnen uitkiezen. Je gaat stijlvol de zomer van 2015 in. Nu is het alleen nog de vraag welke kleur het wordt. En van welke stof. Gelukkig heeft Jas.nl alvast de beste selectie gemaakt.

OnzeInstagram

@jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends van 2020/2021? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.