Heren zomerjassen

Over het algemeen zijn mannen niet zoveel bezig met hun figuur, maar toch is het net zo belangrijk voor mannen als voor dames. Het liefst gaan mannen zonder jas, maar toch is het soms verstandiger een zomerjas te dragen. Een bodywarmer mag dan wel ‘mannelijker’ lijken, maar soms is het daar toch net te warm voor. Het aanbod in zomerjassen is enorm:

{{ productStartCount }} - {{ productEndCount }} van {{ number_format(pagination.total, 0, ',', '.') }}

Er zijn geen producten gevonden, probeer iets anders.

{{ productStartCount }} - {{ productEndCount }} van {{ number_format(pagination.total, 0, ',', '.') }}

De maat bij heren zomerjassen

Ook bij een zomerjas is het belangrijk te kiezen voor een goede maat. Heb je er nog één hangen? Trek deze dan even aan en kijk of de maat nog goed is. Soms moet je nog een maatje groter of juist kleiner. Sommige jassen vallen bovendien juist kleiner, terwijl anderen zo wijd vallen dat er geen maat in zit. De maat van de mouwen is ook belangrijk! Wat je kiest, is afhankelijk van je eigen smaak en hoe warm je het wilt hebben. Een lange zomerjas is vanzelfsprekend warmer dan een korte zomerjas. Daarnaast moet de zomerjas natuurlijk ook bij je andere kleding passen.

Materiaal

Waar mag de zomerjas van gemaakt zijn? De meeste zomerjassen zijn van katoen. Dat biedt bescherming, maar is niet te warm. Eigenlijk perfect voor de zomer. Maar of je dat er goed uit vindt zien, moet je natuurlijk zelf bepalen. Je kunt ook nog kiezen voor een jas van leer. Dat ziet er wat mannelijker uit, maar het kan erg heet zijn als de zon er op schijnt. Een waterafstotende jas is ideaal als het regent en dat gebeurt in Nederland regelmatig. Sommige mensen vinden waterafstotende jassen maar lelijk. Maar je loopt wel droog. Het is dus een keuze! Jassen van spijkerstof zijn helemaal in. Sterker nog: ze zijn van alle tijden. Het stoot alleen geen water af. Het kan soms wat warm zijn, maar ook weer niet te warm.

Algemene zaken omtrent heren zomerjassen

Verder kun je letten op ritsen of knopen. Een rits sluit vaak beter, maar knopen geven een wat stoerder, speelser effect. Het is maar net welke eisen je stelt aan een zomerjas. Dat geldt ook voor de kleur. Veel zomerjassen hebben een lichte of vrolijke kleur. Niet zo gek, het is immers zomer en lichte kleuren stoten de warmte van de zon af. Kleur past bovendien bij de zomer. Kies bij het kopen van een zomerjas voor een neutrale kleur. Dan kun je deze bij al je kleding en schoenen dragen. Een capuchon kan ook een goed idee zijn. Het is handig wanneer het regent of om een bepaalde uitstraling te geven. Laten we er wel eerlijk over zijn: het komt het model van je jas niet echt ten goede. Daarom hebben ook niet alle zomerjassen een capuchon. Er zijn ook jassen die wel een capuchon hebben, maar die je kunt afritsen of wegstoppen. Dan blijf het model wel behouden. Extraatjes zijn niet alleen voor vrouwen. Ook voor mannen kun je een aparte kraag kiezen. Sommige mannen kiezen ook nog voor een ceintuur, maar dat is een kwestie van smaak.

Nog meer tips

Pas altijd van te voren zomerjassen. Dat kan in de winkel. Je schrijft dan het merk en model op. Vervolgens kun je op Jas.nl kijken of de jas ook online te bestellen is. Dat is vaak wel het geval en dan ook nog eens tegen een veel vriendelijkere prijs. Heb je daar geen zin in of geen tijd voor, dan kun je altijd nog online bestellen, thuis passen, en eventueel weer terugsturen. Veel webshops kennen zo’n regeling. De prijs van de zomerjas telt natuurlijk ook mee. Het hangt natuurlijk af van de tijd wanneer je hem koopt, het materiaal en het merk. Je hebt jassen van vijftig euro, maar ook van een paar honderd.

OnzeInstagram

@jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends van 2020/2021? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.