Onderzoek: bestellingen van winterjassen door Nederlanders

Bronvermelding
Gegevens (grafieken en cijfers) mogen alleen worden overgenomen met bronvermelding "Jas.nl", bij een digitale vermelding dient deze te zijn voorzien van een hyperlink die verwijst naar https://www.jas.nl/ of https://www.jas.nl/onderzoek-winterjassen

Contact (alleen voor pers)
hatless.com
Tel: +31 6 39484281
pers@hatless.com

Grafieken en cijfers van het onderzoek

Het onderzoek is gebaseerd op data van 2016. In totaal zijn er 3047 bestellingen geanalyseerd.

Totale geanalyseerde bestellingen
3047

Orderwaarde

Uit de geanalyseerde bestellingen (3047) is een gemiddelde orderwaarde gekomen. Hierbij zijn alle orderwaarden gedeeld door het aantal geanalyseerde bestellingen.

Gemiddelde orderwaarde
€ 87,36

In de onderstaande grafiek staan de gemiddelde orderwaarden afgebeeld op basis van de ordertijd.

Gemiddelde ordertijd

De gemiddelde ordertijd is gemeten vanaf het moment van klikken tot op het moment van het plaatsen van de daadwerkelijke bestelling. De gemiddelde ordertijd is hieronder per minuut, uur en aantal dagen weergegeven.

10.169,4 minuten
169,49 uur
7,06 dagen

In de onderstaande grafiek kan worden afgelezen op welk tijdstip het meeste werd besteld. Het zijn de totale orders van 2016 per uur weergegeven.

Bestellingen per maand

  Aantallen Percentage
Januari 325 10,67%
Februari 248 8,14%
Maart 179 5,87%
April 71 2,33%
Mei 36 1,18%
Juni 39 1,28%
Juli 61 2%
Augustus 127 4,17%
September 342 11,22%
Oktober 777 25,50%
November 621 20,38%
December 221 7,25%
Totaal 3047 100%


Informatie over bestellingen

Er zijn een aantal type consumenten. Ook het device is meegenomen. Deze zijn onderzocht en in een tabel weergegeven:

Informatie over bestellingen
35% bestaande klant (desktop)
5% nieuwe klant (desktop)
20% bestaande klant (mobiel)
4% nieuwe klant (mobiel)
12% bestaande klant met couponcode (desktop)
2% nieuwe klant met couponcode (desktop)
5% bestaande klant met couponcode (mobiel)
1% nieuwe klant met couponcode (mobiel)
18% overig

 Persbericht:

Winterjassen veranderen in mode-items

De winterjas is een echt mode-item geworden. Dat valt terug te zien aan wat Nederlanders spenderen aan een nieuwe winterjas. Het bedrag lag afgelopen winter op gemiddeld 87,36 euro, blijkt uit cijfers van Jas.nl. De meeste aankopen worden gedaan in oktober wanneer de uitverkoop van winterjassen begint.

Volgens Lisanne Ploeger van Jas.nl kiezen veel consumenten eerder voor een goedkopere jas dan voor een jas die langer meegaat: “Je ziet dat veel mensen toch wel de modetrends volgen. Zij maken dan de keuze om minder uit te geven aan een jas, zodat ze volgend jaar weer een andere kunnen kopen. Zo kun je de modetrends altijd blijven volgen.”

De winterjas wordt steeds meer een mode-item, merkt Ploeger: “Dit jaar hebben we zelfs jassen met prints en franje gezien. De tijd van een lelijke, dikke winterjas is wel echt voorbij.” Ze geeft daarbij de trenchcoat als voorbeeld: “Vroeger was dat gewoon een legerjas, tegenwoordig is het een tijdloze klassieker. Iedereen ziet er goed uit in zo’n jas.”

Uit de cijfers blijkt dat Nederlanders gemiddeld 87,36 euro uitgeven aan een nieuwe winterjas. Ze sparen daarmee geld uit, wat volgend jaar kan worden besteed aan een nieuwe winterjas die voldoet aan de laatste trends. Daarnaast wordt het gemiddelde bedrag nog iets gedrukt doordat veel consumenten als eerste bij de outlet en op de sale-pagina kijken. Ook daar zijn vaak nog modieuze jassen te vinden.

De meeste consumenten kopen hun jas al in oktober, blijkt verder uit de cijfers van Jas.nl. Zo’n 25 procent van de bestellingen wordt gedaan in die maand. Daarmee komt er een antwoord op de veelgestelde vraag ‘Wanneer kun je het best een winterjas kopen?’ Ploeger heeft een verklaring voor de populariteit van de maand oktober: “De zomer is dan officieel afgelopen en de winter komt in zicht. De temperaturen dalen en dan gaan we ons toch wel afvragen wat voor jas we straks moeten dragen.”

Over Jas.nl
Jas.nl is een online vergelijker voor winterjassen. De website verzamelt informatie en aanbiedingen van grote en kleine aanbieders van winterjassen. Via de website kunnen bezoekers het complete productaanbod van verschillende aanbieders zien, terwijl ze op merk, stijl, prijs en webshop kunnen filteren. De website biedt ook veel achtergrondinformatie over winterkleding.

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.