6 herfsttrends om naar uit te kijken

Misschine vraag je jezelf wel af of we nu al afscheid moeten nemen van de zomer? Niet helemaal. Sterker nog: het is nog volop zomer met deze hoge temperaturen. Toch kijken we in de maand augustus altijd al naar wat de najaartrends van 2019 zijn op het gebied van jassen. Zo schreven we eerder over welke prints op jassen we deze herfst terug gaan zien en las je op onze blog al welke trendkleuren er in het najaar van 2019 hip zijn. In dit artikel nemen we je mee naar enkele musthaves en stijlen die deze herfst niet mogen ontbreken in je garderobe. Wat dacht je bijvoorbeeld van leer op leer? Of van een stoere cowboylook? De redactie van Jas.nl heeft de beste stijlen voor je verzameld.

Stoere stijlen dit najaar

Wat opvalt is dat we dit najaar een goede mix hebben van stoere én romantische stijlen. Zo is er dus voor iedereen wel wat wils te verkrijgen. Ga je het liefst voor een opvallende en stoere look? Dan is de leer-op-leer trend helemaal iets voor jou. Ga voor een mooie, kwalitatieve leren jas en combineer deze jas met een leren broek of een leren rok. Draag daarboven een wit shirtje en je hebt een absolute it-girl look te pakken. Voor de heren is deze outfit trouwens ook zeker een aanrader. Voor een extra preppy look kun je gaan voor een leren vintage jas, die een beetje oversized valt. Hartstikke trendy en tijdloos tegelijk.

Ook tof: de cowboytrend. Het bijzondere van deze look is dat we de cowboy-look ook al in de zomer zagen verschijnen. Met leren jasjes met franjes en andere accessoires was deze trend niet weg te denken uit het zomerbeeld. Ook nu nog spotten we regelmatig mannen én vrouwen op straat die de cowboylook hebben omarmd. Toch is een echte goede leren jas veel te warm voor de zomer. Daarom zet deze trend nog even door in het najaar: ga deze herfst voor een mooie leren jas in het zwart of het bruin. Dergelijke jassen met franjes, taille en soms zelfs riemen zijn goed te combineren in een stoere outfit, mits je voor een pittig model gaat.  

Ga je liever voor een klassieke look?

Natuurlijk hoef je dit najaar niet per se voor een stoere look te gaan. De kans is aanwezig dat je veel meer van de stijlvolle en klassieke looks bent. Gelukkig zijn daar ook genoeg trends voor te ontdekken deze herfst. Neo-bourgeois is bijvoorbeeld helemaal hot en happening. Zoals de naam het al wel een beetje verklapt, gaat deze trend om de bourgeois, een uit de middeleeuwen afkomstig begrip. Denk daarom aan hoedjes, kraagjes, mooie lange jassen, lange rokken en zelfs hoge laarzen. Alles wat een beetje klasse uitstraalt valt onder deze trend.

Hierbij komen we direct bij de volgende stijl, aangezien deze trend goed bij de bourgeois past. Wat dacht je van winterjassen met ruitjesprint voor de herfst? Ruitjesprint heeft sowieso een herfstachtig karakter, mits de juiste kleuren zijn gekozen voor deze print. Hierbij kies je natuurlijk zelf voor wat voor soort ruitjesprint je gaat. Wellicht vind je grove print juist prettig of ga je liever voor een wat kleinere print. Feit is in ieder geval dat ruitjesprint niet meer weg te denken is uit het najaar van 2019. Check het diverse aanbod om zo te kijken welke print het beste bij jouw smaak past.

Lekker opvallen doe je met deze trends

Je houdt ervan of je vindt het verschrikkelijk: heel veel glitters! Dit najaar staat namelijk ook in het teken van lekker opvallen. Dit doe je met opvallende jassen waarbij mensen op straat net even wat langer kijken dan gemiddeld. Niet iedereen is fan van deze trend, omdat het behoorlijk wat anders is dan bijvoorbeeld een simpele zwarte herfstjas of een beige trenchcoat. Glitters zien we voornamelijk terug bij wat sportievere modellen, zoals sportjasjes en bomberjacks. Ook colberts en andere nette jasjes bevatten deze herfst glitters. Voor welk model kies jij?

Tot slot kiezen we weer massaal voor de dierenprint jassen. Het grappige is dat het najaar vooral in het teken staat van de exotische dieren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan zebraprint en aan panterprint. Tijgerprint jassen zijn nog steeds hip, maar verdwijnen iets meer naar de achtergrond. Dat mag opzich ook wel, want deze print heeft maandenlang aan de top gestaan wat betreft trends. Wist je dat de dierenprints niet alleen op jassen terug te zien zijn? Echt ieder kledingstuk is er dit najaar mee besmet: van schoenen tot tops en van broeken tot haarbanden. 

Vorige

Deze prints zien we in het najaar

22 augustus 2019

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.