Combineer de witte jas van Meghan Markle in jouw look

Weet je het nog: dat magische moment dat Prins Harry en Meghan Markle hun verloving bekend maakten? Het is inmiddels al even geleden, namelijk in november 2017, maar fashionista's hebben het nog steeds over de inmiddels wereldberoemde witte jas die Meghan die dag droeg. Dit prachtige hagelwitte exemplaar was een goede mix tussen koninklijk en casual. Je snapt waarschijnlijk wel dat menig vrouw, waar ter wereld, deze jas ook moest hebben. In dit artikel vertellen we je meer over deze bijzondere winterjas voor dames.

Wat droeg Meghan Markle tijdens de verloving?

De Britse pers speculeerde toentertijd al even over een eventuele verloving van de Britse prins en de Amerikaanse actrice van onder andere Suits. Zoals het een beetje hoort bij een koninklijke verloving maakte het duo een heel moment van de bekendmaking van de verloving. Prins Harry ging op zijn knieën en Meghan zei ja! Dit moment werd op 27 november 2017 wereldkundig gemaakt met een filmpje dat gemaakt was in de tuinen van Kensington Palace. Romantischer kan het bijna niet toch?

Misschien was het omdat men al verwachtte dat het koppel zich zou gaan verloven of misschien komt het toch omdat Meghan er oogverblinding uit zag. Wat de reden ook is: iedereen had het vrijwel direct over de fraaie winterjas die Meghan droeg in de video. Ze droeg een langere witte wollen trenchcoat van het Canadese modemerk Line The Label. Naast het fijne en redelijk casual model viel vooral de kleur op: de jas was hagelwit. Opvallend: na de bekendmaking was de jas binnen no time uitverkocht bij het merk. Line The Label heeft zelfs een tijdje de webshop op offline moeten zetten.

Meghan coat werd razend populair

Het duurde niet lang voordat de jas de naam Megan coat kreeg; een behoorlijke eer voor zowel Meghan als voor het modemerk uit Canada. Meghan kreeg de jas vlak voor het moment, als cadeau van het merk. Ze was natuurlijk niets verplicht, maar koos er toch voor om precies die jas te dragen voor de aankondiging. Directeur van het merk, John Muscat, vertelde eerder aan de pers dat het zelfs een van de favoriete kledingstukken van Meghan is. Inmiddels heeft ze er nog drie - stuk voor stuk in een andere kleur.

De Meghan coat is inmiddels al even uitverkocht, maar er zijn wel heel wat alternatieven te vinden die op de jas lijken. Dat is an sich ook niet zo heel erg, aangezien deze specifieke jas meer dan € 500 kost. Daar kun je zelf zeker een andere betaalbare jas voor vinden die wit én lang is. Kies in dit geval het liefst voor een wollen exemplaar met een lichte taille. De witte kleur mag er flink uitspringen: ga dus liever voor een écht witte jas dan voor een roomwitte jas of een crèmekleurige jas. Combineer de jas in je dagelijkse look of ga voor een feestelijke look zoals de look van Meghan toen: met een groen jurkje en beige pumps.

Andere koninklijke jassen van Meghan Markle

Het is overigens niet alleen deze witte jas waar Meghan om bekend staat. Al sinds het bekend werd dat zij met Harry een relatie had, verscheen ze altijd op en top verzorgd in de media. Meghan heeft een hele natuurlijke schoonheid, waardoor ze niet veel hoeft te doen om er stijlvol uit te zien. Vaak kiest ze voor een lange jas in diverse seizoenen. In de winter zien we bijvoorbeeld vaak de wollen mantel of de blanket-like coat; een jas die wat weg heeft van een cape of deken. Deze draagt ze vaak in warme effen kleuren, zoals beige, donkerbruin en grijs.

De zogeheten wrap coat en trenchcoat is ook zeker een favoriet van de goedlachse dame. Dergelijke jassen combineert ze altijd met bijpassende kleurrijke pumps. Ook bij deze jassen gaat ze het liefst voor beige of grijze tinten met hier en daar een uitstapje naar een opvallende rode kleur. Al dit soort jassen zijn stijlvolle en hebben klasse, maar zien we ook vaak gewoon terug in de 'normale' damescollecties. Dat is misschien wel de reden waarom we allemaal zo van de stijl van Meghan houden - de jassen die zij draagt zijn niet te overdreven koninklijk of netjes. We zouden er dus allemaal zo uit kunnen zien!

Veelgestelde vragen omtrent de koninklijke jassen van Meghan Markle

Ben je benieuwd of de stijl van Meghan Markle ook in je eigen garderobe past of heb je nog een vraag over de ultieme witte jas van haar verloving? Hieronder vind je enkele meest gestelde vragen met antwoorden over de jassen van Meghan Markle.

👑 Met welke jas krijg ik zelf een koninklijke uitstraling?

Er zijn zat jassen die jouw look een koninklijk tintje geven. Kies het liefst altijd voor een lange jas: lange jassen zijn vaak wat netter dan korte jassen. Ga voor een mooi getailleerd model, zoals een wollen trenchcoat of een wollen mantel. Let hierbij altijd op de kleur; beige, donkergrijs of lichtblauw is vaak koninklijker dan oranje, roze of paars.

🔴 Kan een rode jas ook door als koninklijk jas?

Jazeker! Rood is altijd een beetje een gedurfde kleur. Toch zien we dat leden van het koninklijk huis regelmatig felrode jassen dragen. Kijk alleen al eens naar Máxima! Meghan Markle is af en toe ook in een rode jas te zien. Het is maar net hoe je de kleur combineert.

👠 Welke schoenen combineer ik met zo'n witte Meghan coat?

Om het plaatje compleet te maken, is het aan te raden om te gaan voor pumps of sandalen met een hak. Ook laarzen met een hak kunnen goed - een hak zorgt voor net dat beetje extra stijl en vrouwelijkheid. Kun of wil je liever niet lopen op hakken? Ga dan voor een ballerina of een classy instapper.

👖 Kan ik ook een broek dragen onder de Meghan coat?

Ja, natuurlijk kan dat. Je kunt zo'n witte jas juist combineren in je eigen look. Het leuke is dat Meghan ook regelmatig gewoon in een broek wordt gespot, want waarom niet? Draag de witte jas bijvoorbeeld met een stoere jeans of ga voor een trendy look met een zwarte flared.

☀️ Wat voor een jas kan ik in de zomer dragen binnen deze stijl?

In de zomer kun je ook redelijke frisse dagen hebben, waarop je nog prima een lange jas kunt dragen. Ga in dat geval voor een dunne trenchcoat. Linnen of katoen is een fijn materiaal voor de zomer: luchtig en stijlvol.

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.