Damesjassen voor milde winters

De winters in Nederland zijn lang niet meer zo koud als tientallen jaren geleden. Een goede dikke winterjas kan in ons kikkerlandje soms zelfs een beetje te warm zijn, helemaal wanneer je het combineert met een trendy sjaal en/of een muts. Daarom kan het wel fijn zijn om een dunnere winterjas aan te schaffen waarmee je het lekker warm hebt, maar niet té. Gelukkig zijn er veel modellen en stoffen die je ook in de winter goed kunt combineren met je winterse look. Wat dacht je bijvoorbeeld van een mooie trenchcoat of een dunne wool blend jas?

Korte winterjassen voor vrouwen

Veel vrouwen kiezen als zogenoemde tussenjas een korter model. Lange winterjassen zijn namelijk een stuk warmer omdat ze een groter deel van je lichaam warm houden. Een korte winterjas, zoals dit te gekke model van Amy & Ivy is perfect voor een milde winter. Vooral in combinatie met een warme trui, een dikke sjaal en/of een muts zorg je ervoor dat je alsnog comfortabel warm blijft, zonder dat je het idee hebt dat je gaat zweten of oververhit raakt. Dat is wel net zo fijn tijdens een milde winter!

Trenchcoats in de winter

Daarnaast is een trenchcoat de ideale tussenjas in het koude seizoen. Een trenchcoat is niet alleen een stuk dunner dan de gemiddelde winterjas, deze vorm jas zorgt ook nog eens voor een mooie aansluitende pasvorm op je lichaam. Hierdoor is een dergelijke jas goed te dragen met een jurkje en een panty, maar ook perfect met een skinny jeans en een warme trui. Kies bij voorkeur voor een trenchcoat in een donkere kleur zoals grijs, zwart of donkerbruin zodat je de dunne winterjas in meerdere looks kunt combineren. Draag hierbij een lange wollen of acryl sjaal, zodat je hals ook lekker warm blijft.

Dunne wool blend jas

Een wool blend jas kan tot slot ook een fijne aanvulling zijn op je dunne winterjassen. Dit soort jassen zijn weliswaar wel gemaakt van wol, wat er juist voor zorgt dat je lekker warm blijft, zonder dat je het bloedheet krijgt. Dergelijke jassen zijn ook nog eens hartstikke trendy en tijdloos waardoor je dit item gewoon volgende winter weer kunt dragen. Wol is een zeer duurzaam materiaal dat jaren mee kan. Bekijk bijvoorbeeld eens deze wool blend jas van WE Fashion. Goed te combineren in je dagelijkse outfit, maar ook heel classy met een feestelijke look.

Vorige

Tip: de spijkerjas als overgangsjas

29 oktober 2017
Volgende

Lange winterjassen voor 2017/2018

24 november 2017

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.