Tips voor het shoppen van een lentejas

De lente is in volle gang! Hoe heerlijk zijn die dagen dat je zonder jas naar buiten kunt. Wat ook heel fijn is, zijn juist die dagen dat je nog net een fijn voorjaarsjasje aan kunt. Op de meeste lentedagen is het in de ochtend namelijk nog redelijk fris. Precies voor die momenten is het heel fijn om een goede lentejas te hebben. Meestal kies je in dit soort gevallen voor een mooie tussenjas: een jas die niet te warm is, maar ook zeker niet te koud. In dit artikel geven we je wat tips over het uitkiezen van een lentejas.

Let je op de trends of niet?

Waar je als eerst op gaat letten, is of je naar de trends kijkt of niet. Natuurlijk ben je niets verplicht, maar het is zeker wel leuk om te checken wat de huidige trends zijn voor jassen. Zo zien we in de lentetrends een aantal heel fijne jasjes langskomen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een trendy spijkerjasje met hoge schouders? Die hoge schouders is iets wat we sowieso in de zomerse fashion van 2020 gaan zien; een knipoog naar de jaren 80 met een beetje van nu.

Of misschien is een beige trenchcoat juist wel iets voor jou! Zowel beige als het model van een trenchcoat is iets wat we deze lente terug gaan zien. Ook hierbij geldt: je kunt ervoor gaan of je gaat totaal je eigen weg. In de diverse collecties is er sowieso voor ieder wat wils te vinden; of het nu hip is of niet. Ga je wel voor die beige lange jas? Combineer die dan op een stijlvolle manier en kies voor rode lippen, rode nagels en rode accessoires.

Check hoe warm de jas is

De volgende stap is om te checken hoe warm de jas naar keuze is. De kans is groot dat je niet de eerste de beste jas uitkiest die je tegenkomt. Wanneer je tussen meerdere jassen twijfelt, raden we je aan om even goed te kijken naar het materiaal van de jas. Ook de dikte van de jas is belangrijk: je wilt immers niet dat de jas té warm is, maar te koud is ook een beetje zonde voor een goede tussenjas. Er is een aantal stoffen die perfect zijn voor een tussenjas.

Wat dacht je bijvoorbeeld van een linnen jas of een katoenen jas? Beide materialen zijn heel natuurlijk en duurzaam. Veel mensen vergeten deze stoffen als mogelijke materialen voor een goede lentejas. Dat is zonde, want het zijn beide materialen waarmee je heel veel kunt. Je combineert er met gemak andere stoffen mee en je draagt het in diverse kleuren. Ook leuk: omdat het duurzame stoffen zijn, kun je er vaak jaren van genieten!

Ga je voor een dure of een goedkope jas?

Tot slot willen we het nog met je hebben over de prijs van een goede lentejas. Want ga je voor een duurdere jas of toch eerder voor een goedkoper exemplaar? Daar zijn de meningen veelal over verdeeld. Waar de één het liefst wil investeren in een dure jas kiest de ander sneller voor een goedkoper model. Wanneer je het aan ons vraagt, zouden we zeggen: kies wat je zelf wilt. Er is wél een aantal voordelen te vinden aan het shoppen van een duurdere jas.

Een duurdere jas voor de lente is namelijk vaak een betere jas wat betreft kwaliteit. Natuurlijk geldt dit niet voor ieder merk, waardoor het wel aan te raden is om je even te verdiepen in het merk dat je misschien gaat kopen. Ga je voor een katoenen of een linnen jas in de lente? In dat geval zal je zien dat de prijs iets hoger ligt dan de gemiddelde lentejas. Maar: hier krijg je veel voor terug. Met zo'n duurzame jas kun je veel langer dan met een jas van een goedkoper materiaal.

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.