Urban jungle trend in fashion: kleurrijke damesjassen

Absoluut niet meer weg te denken uit de huidige fashion- én woonwereld: de urban jungle trend. Deze trend is de laatste jaren alsmaar groter geworden met een heuse piek vanaf 2018 tot en met nu. De verwachting is dat we deze natuurlijke trend in het modeseizoen 2019/2020 terug blijven zien. Hierbij gaan we nog net een stukje verder: waar we bladeren, jungleprint en groene tinten eerder alleen in het interieur en hier en daar in de fashion zagen, zien we het vanaf dit jaar ook in vrolijke tussenjassen en fraaie zomerjassen.

Wat is urban jungle?

Urban jungle betekent letterlijk 'stedelijke jungle' waarbij groene tinten en de natuur letterlijk naar binnen worden gehaald. In eerste instantie zagen we deze trend voornamelijk terug in het interieur: men had meer en meer verlangen naar meer groen binnen. Daarom worden de laatste jaren massaal planten naar binnen gehaald en zien we de mooiste natuurlijke prints voor behang, dekbedovertrekken en banken. Maar er is meer: ook in de fashion is de urban jungle trend niet meer weg te denken. Van jurkjes tot truien en van badpakken tot zelfs de mooiste damesjassen.

Het is niet voor niets zo dat we deze natuurlijke kleuren en prints 'ineens' in de fashion zien. Het is namelijk onderzocht én bewezen dat planten een mens gelukkig maken. Hoe kan dat dan anders zijn met een mooie plantenprint? Daarom zien we dit zomerse seizoen diverse damesjassen in de collecties met deze print. Misschien is een groen bomberjack met plantenprint wel iets voor jou om je sportieve look mee af te maken of wellicht kies je liever voor een hippe trenchcoat met junglevibes. Hieronder lees je meer over het combineren van dergelijke damesjassen in natuurlijke tinten.

Groene damesjassen

De basis van een mooie urban jungle jas is groen. Kies bijvoorbeeld voor een volledige groene winterjas met bladerenprint of ga juist voor een exemplaar met een rustige basis (zoals zwart of wit) en groene details. Er zijn verschillende tinten groen waar je deze zomer uit kunt kiezen. Een bijzondere combinatie van trends is die van de saliegroene jas met de urban jungle trend: saliegroen is een frisse doch rustige kleur groen waarmee je dit zomerse seizoen absoluut zult scoren. Het is een mix van grijsgroen met mint en is goed te combineren met natuurlijke prints en details.

Een andere kleur groen die we zien in deze unieke trend is legergroen. Het leuke van legergroene jassen is ook nog eens dat deze tint groen het geheel net iets stoerder maakt dan andere kleuren groen. Legergroen is een donkere en een beetje een fletse kleur groen waarmee je mooie combinaties maakt. Voor de ultieme urban jungle look kies je uiteraard voor verschillende tinten groen, waarbij bijvoorbeeld een combinatie van saliegroen en legergroen ontzettend fraai is. Ook olijfgroen, mosgroen en limegroen zijn stuk voor stuk prettige kleuren waarmee je een magische jungelook geeft aan je outfit. Kortom: in deze trend maakt het niet uit voor welke kleur groen je kiest, zolang je de natuur maar dichtbij laat komen.

Bruine tinten in jassen

Naast groene kleurrijke jassen is er in de urban jungle trend een andere leidende kleur te vinden: bruin. Ook bruine jassen in alle vormen en soorten zijn anno 2019/2020 helemaal hip. Omdat het een aardse kleur betreft past het ook nog eens goed in het rijtje trends die bij urban jungle horen. Met een bruine damesjas is het in deze trend aan te raden om voor in ieder geval een bruine basis te gaan. Kies bijvoorbeeld voor een mooie bruine mantel of een bruine gewatteerde regenjas met print. Uniek in dit soort zijn tot nu toe de uitvoeringen met plantenprint of extra groene tinten. Kijk goed welke kleurencombinaties er worden gemaakt en hoe/of deze bij jou passen.

Het kan best zijn dat je niet direct dé print van je dromen hebt gevonden. Dit komt omdat de urban jungle trend wat betreft jassen nog maar in de kinderschoenen staat. In dat geval kun je al wel zelf een beetje aan de slag gaan om meerdere aardse en natuurlijke kleuren met elkaar te combineren en op die manier een jungle geheel te maken. Op een bruine spijkerjas of een corduroy jack voor dames draag je bijvoorbeeld een donkergroene sjaal. Ook leuk: koop hippe pins van cactussen, plantenbladeren of bomen en pin deze vast op een leren jas of een spijkerjas. Hartstikke hot én uniek! Probeer het eens uit en kijk of het wat voor jou is.

Volgende

Zo vieren Nederlanders de lente

19 april 2019

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.