Belted jackets voor deze zomer

De laatste tijd lees je er steeds meer over én zie je ze waarschijnlijk al vaker voorbijkomen: belted jackets. Wij zijn er in ieder geval heel erg fan van en zijn benieuwd wat jij van deze nieuwe trend vindt. Belted jackets zijn deze zomer te koop voor mannen én vrouwen. In dit artikel vertellen we je er graag meer over. Wie weet ga jij dit seizoen ook wel shinen in zo'n belted jas! Lees je mee?

Wat is een belted jacket precies?

Misschien vraag je je af wat een belted jacket precies is. Het klinkt nogal fancy hè? Een belted jacket. Toch is een belted jacket niets meer en niets minder dan een jas met een riem eromheen. Dat klinkt al iets minder fancy, maar dat is het zeker niet. Er zijn namelijk heel wat verschillende pasvormen jassen te verkrijgen waar een riem bij hoort. Meestal zien we dat belted jackets mooie lange jassen zijn waarbij een riem zorgt voor taille in het geheel. Dit soort jassen voelen vaak een beetje oversized en worden door de riem precies mooi op maat gemaakt. Dat is ideaal, want op die manier bepaal je zelf hoe je zo'n belted jacket draagt - met of zonder riem. Denk bijvoorbeeld aan een stijlvolle trenchcoat met riem - het perfecte voorbeeld van een belted jacket.

Wat we daarnaast steeds vaker zien, zijn kortere jassen met riemen. Zo is het vandaag de dag ontzettend leuk om een zomerse jas met riem te dragen die net boven je billen valt. Denk aan een mooie dunne gewatteerde jas die ideaal voor de zomer is en die op het mooist is met een riem. Wanneer je een kijkje neemt in het aanbod op Jas.nl zul je zien dat er voor zowel mannen als vrouwen heel wat keuze is op het gebied van belted jackets. Wie weet zit er al wel direct een passende jas voor jou tussen of misschien wil je eerst nog wat meer lezen over deze trend. Hoe combineer je een belted jacket bijvoorbeeld? En in welke kleurencombinaties zien we de jas terug deze zomer?

Combineren van een belted jacket doe je zo

Belted jackets zien we deze zomer zowel terug bij de vrouwen als bij de mannen. Misschien had je in eerste instantie verwacht dat het alleen een jas voor vrouwen zou zijn. Dat kunnen we ons goed voorstellen, maar je moet onthouden dat vrouwelijke vormen de laatste jaren ook enorm zichtbaar zijn in de modecollecties voor mannen (en andersom!). Dat betekent dat je ook helemaal goed zit met een belted jacket wanneer je op zoek bent naar een heren zomerjas. Uiteraard zijn dit soort jassen wel iets anders dan de belted jackets voor dames, maar wat betreft pasvorm en riem hebben ze veel overeenkomsten.

Je kunt een belted jacket op verschillende manieren combineren. Zo is het heel leuk om een langer exemplaar te dragen over een zomers jurkje of stijlvolle shorts en een hemd of shirtje. Ook staat zo'n langer model heel goed op een skinny jeans en een paar sneakers. Is het een dagje wat frisser of wil je de jas ook in de lente of de herfst dragen? Dan kun je er prima een sweater met lange mouwen onder dragen. De belted jacket komt namelijk in verschillende materialen, waarbij het ene materiaal fijner voor de zomer is dan het andere materiaal. Je zult zien dat de jas ook in het najaar van 2022 nog te zien is, maar dan (natuurlijk) in dikkere stoffen. 

Kleurencombinaties bij zomerse jassen met riem

Tot slot vertellen we je graag wat meer over de kleurencombinaties die je met zo'n mooie belted jacket kunt maken. De jas hoeft namelijk niet altijd dezelfde kleur te hebben als de riem die erbij zit. In de (web)winkels zie je vaak belted jackets waarbij dit wel het geval is, maar: heb je zelf nog ergens een dikkere riem liggen die ook goed om een jas zou passen? Dan is het juist leuk om hiermee te experimenteren. We zien dit voornamelijk veel bij vrouwen; mannen houden het vaak wat rustiger wanneer het om kleurencombinaties van dit soort jassen gaat. Zij kiezen vaak voor een veiliger zwarte, grijze, bruine of beige belted jacket met een riem in dezelfde kleur.

Bij de vrouwen zien we allerlei verschillende combinaties. Wat hier fijn aan is, is dat je je eigen favoriete kleuren en combinaties kunt kiezen. Kies bijvoorbeeld voor een rustige basis in natuurlijke kleuren, zoals een beige, terra of mosterdgele jas. Daarop draag je een kleurrijke riem met een print met grote bloemen of opvallende planten. Of ga juist voor een combinatie van een jas met print en een riem in een effen kleur. Uiteraard kun je ook gaan voor een effen kleur jas en een andere effen kleur riem. De keuze is enorm wat deze combinaties betreft. Extra leuk: koop meerdere riemen om ze in verschillende fashion combi's te gebruiken. Dit soort riemen staan in de winter namelijk ook te gek op oversized truien of grote fleece vesten in diverse kleuren.

Veelgestelde vragen over belted jackets 

Heb je nog een vraag over deze te gekke trend? Hieronder hebben we een aantal veelgestelde vragen en antwoorden verzameld. Mocht jouw vraag daar nog niet mee zijn beantwoord, schroom dan niet om een berichtje te sturen naar de redactie van Jas.nl voor meer informatie.

1. Is een donkere kleur belted jacket ook leuk voor de zomer?

Natuurlijk - iedere kleur kan. De meeste mensen vinden het leuk om in de zomer fellere kleuren te dragen, maar dat betekent niet dat jij dat ook moet. Zie je een mooie zwarte, grijze of donkerblauwe belted jacket die je in de zomer wilt dragen dan moet je daar natuurlijk gewoon voor gaan.

2. Wat is het ideale materiaal voor een belted jacket in de zomer?

Draag in de zomer het liefst lichte materialen en vermijd 'plastic' stoffen zoals polyester en viscose. In dat soort materialen ga je sneller zweten zonder dat dat zweet op de juiste manier kan worden afgevoerd. Ga liever voor linnen of katoen in de zomer, omdat dergelijk materiaal je zweet wel gemakkelijk af kan voeren.

3. Zijn er ook belted jackets voor kids te koop?

Die zijn er zeker, maar daar moet je wel goed voor zoeken wanneer je op zoek bent naar een zomerjas. Belted jackets voor kinderen zien we vaker in de herfst en de winter - het zijn met name de dikkere winterjassen voor kinderen die wel eens een riem hebben. Meestal zijn dit de winterjassen voor meisjes; bij jongens zien we het niet zo vaak.

4. Welke kleuren zien we in de zomer van 2022 terug?

De zomer van 2022 heeft een aantal mooie kleuren voor ons in petto. Zo zien we veel zomerjassen in de kleuren felgeel of heldergeel, beige, spicy groen, fuchsia, diepgrijs en vurig oranje. Een bijzonder palet van kleuren dus en stuk voor stuk perfect voor een belted jacket.

5. Zijn belted jackets tijdloos te noemen?

Ja, voor een deel wel. Een jas met riem zien we namelijk al tientallen jaren - zowel bij mannen als bij vrouwen. Wat dat betreft mag de belted jacket zeker tijdloos genoemd worden. Toch moet je onthouden dat dit soort jassen niet ieder jaar in de mode zijn. Wanneer je dat niets uitmaakt, is het zeker een investering waard.

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.