Damestrends: draag een cape als zomerse tussenjas

Deze periode is qua weer altijd een beetje gekkig. De ene dag is het heerlijk warm en de andere dag is het nat en fris. Daarom kan het best lastig zijn om een goede damesjas voor de zomer uit te kiezen. Wat je nodig hebt, is de ideale tussenjas die je voor meerdere momenten kunt gebruiken. Een damescape van een wat dunner materiaal is zo'n jas waar je veel mee kunt. En psst... de cape kun je ook nog in de lente én de herfst dragen!

Wat is een damescape voor de zomer precies?

Wanneer je in het aanbod van (web)winkels kijkt, zie je ze al gauw hangen: capes voor dames. Maar wat is een cape eigenlijk? Een cape is een soort overgooier die je over je zomerse look draagt. Ze hebben wel wat weg van een stola, een poncho of een grote sjaal. In de winter wordt een wollen cape vaak gedragen op een dunnere jas of een dikkere trui. In de zomer draag je zo'n cape of stola natuurlijk net iets anders. Wollen capes zijn namelijk veel te warm voor een zomerse dag. Ga in de zomer voor een dunnere stof en je zult zien dat het helemaal niet te warm is.

Let er wel op dat je je cape op een écht hete dag gewoon thuis laat. Capes zijn namelijk ideaal voor de wat frissere zomerdag, zoals een frisse zomeravond of een dag waarop de zon zich niet zo vaak laat zien. Je hoeft op zo'n dag niet direct een dik bomberjack of een ander zomerjasje aan, omdat dat net weer te warm is. De cape heeft over het algemeen geen mouwen en biedt daarom precies genoeg warmte. Je kunt een cape ook wel een beetje vergelijken met een mooie bodywarmer. Bodywarmers hebben immers ook geen mouwen maar bieden wel warmte als je het nodig hebt.

Zomerse capes voor vrouwen: kleuren en prints

Nu je weet dat een cape een soort overgooier is, kun je je vast wel voorstellen dat er veel verschillende varianten te koop zijn. Sterker nog: er is voor iedere stijl en iedere smaak wel een mooie damescape te vinden! Het grote verschil van een zomerse cape met een winterse cape is het materiaal en het gebruik van kleuren. In de herfst en de winter zien we veel warme, natuurlijke kleuren zoals beige, bruin en terra. In de zomer zul je ongetwijfeld een paar van dit soort heerlijke kleuren tegenkomen. De focus ligt echter niet op deze herfstige tinten. In de zomer staat een groot palet aan diverse kleuren centraal! Denk aan roze, groen, blauw en geel. Het kan niet kleurrijk genoeg!

Daar worden we heel blij van - dergelijke felle kleuren staan ontzettend goed bij een zomerse huid. Je kunt dit soort felgekleurde capes ook nog eens prima combineren met leuke zomerse stoffen. Denk bijvoorbeeld aan linnen en katoen, maar ook aan spijkerstof. Draag je bijvoorbeeld denim shorts met een wit hemd dan is het ontzettend tof om daarboven een felroze of felgroene cape te dragen. Wat ook erg leuk is (en enorm aan te raden is), is om te gaan voor een cape met een printje. Die print kan en mag van alles zijn: van stipjes tot bloemen en van aztec tot bohemian. Het is maar net wat bij je stijl past.

Cape combineren in je zomerse look

Het combineren van een cape in je zomerse look is niet heel moeilijk - zolang je maar weet hoe je dat precies moet doen. Wat je al gauw krijgt bij een cape is een laagjeslook. Dat wil zeggen dat je laagjes op laagjes krijgt; iets wat je op de 'juiste' manier moet doen, omdat het er anders heel snel heel vol uit kan zien. Kies daarom voor dunne materialen - dat geldt ook voor de kleding die je onder een cape draagt. Naast het feit dat het er anders al gauw vol uitziet, zul je ook zien dat heel veel laagjes veel te warm zijn voor een zomerse look. Je kunt een cape bijvoorbeeld heel goed dragen op een korte broek en een hemdje of shirt. Dan heb je het gegarandeerd niet te warm.

Ook is een cape het ideale item om boven een jurk te dragen. Er zijn heel veel vrouwen die in de zomer alleen maar in jurken rondlopen. Dat is niet heel gek: een zomerse jurk ziet er niet alleen mooi uit; ze zitten vaak ook nog eens als gegoten en bieden genoeg verfrissing op een warme dag. Merk je dat het in de avond al wat frisser wordt? Dan is een cape over die zomerse jurk de ideale toevoeging aan je misschien toch al galante look. Een cape van een classy materiaal, zoals satijn, is daarnaast perfect als tussenjas voor een etentje of een feestje. Zo zie je er ineens alsnog heel stijlvol uit!

Veelgestelde vragen over cape als zomerse tussenjas

Ben je nog op zoek naar meer informatie over een cape als tussenjas? Hieronder hebben we enkele veelgestelde vragen met antwoorden voor je verzameld. Mocht jouw vraag er niet tussen staan, schroom dan niet om contact op te nemen met de redactie van Jas.nl.

1. Kan ik een zomerse cape ook dragen in de herfst?

Ja, dat kan zeker! Kijk vooral even naar het materiaal en of die stof warm genoeg is voor een frisse dag. Over het algemeen kun je vrijwel alle capes combineren met een dikke trui of een lekker warm vest. Misschien vind je niet iedere print of iedere kleur heel passend voor het najaar - maar dat is natuurlijk persoonlijk.

2. Zijn capes voor dames tijdloos te noemen?

Jazeker! Eigenlijk zien we capes ieder jaar wel weer terug. Het ene jaar zijn capes vooral in de herfst populair en het ander jaar juist in de zomer. Ook wanneer we naar tientallen jaren geleden kijken, zien we dat vrouwen al vaak een cape droegen. Meestal waren het de nettere dames die voor een cape kozen; vandaag de dag is er voor ieder type vrouw een mooie cape te koop.

3. Is een zwarte cape voor de zomer ook geschikt?

Je kunt voor een kleur kiezen waar jij blij van wordt. Als dat de kleur zwart is dan is dat natuurlijk helemaal prima. Het kan wel zijn dat er in verhouding minder zwarte dan gekleurde capes te koop zijn in het warme seizoen.

4. Zijn er damescapes te koop van een bijzonder materiaal?

Damescapes zijn verkrijgbaar in verschillende soorten stoffen. Denk bijvoorbeeld aan katoen, linnen, polyester, viscose maar ook het meer unieke spijkerstof en satijn. 

5. Is een cape als jas goed voor een bruiloft?

Absoluut! Vaak is het lastig om boven een jurkje of andere nette kleding in de zomer een jas te dragen. En dat terwijl niet alle zomerdagen even mooi zijn. In die gevallen is een cape juist ideaal, omdat het net geen jas is maar ook weer geen trui is.

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.