Shackets als ideale tussenjas in zomer van dit jaar

Shackets - in het afgelopen najaar zagen we ze al. Wanneer het te koud is voor een zomerjas en veel te warm is voor een winterjas ben je op zoek naar een goede tussenjas. Een shacket is zo'n tussenjas die je lekker kunt dragen op frisse zomeravonden en in warme tussenseizoenen. De kans is groot dat je al eens zo'n jas hebt gezien of dat je er zelfs al eentje in huis hebt. Wat is een shacket precies en hoe draag je een shacket in een fijne look? In dit artikel lees je alles over een van onze favorieten van deze zomer: shackets!

Wat is een shacket precies?

Bijzonder naam hè? Shacket? Een shacket is een samenvoeging van twee woorden, namelijk shirt en jacket. De jas is eigenlijk ook een combinatie tussen een shirt en een jas, maar: een shacket is dikker dan een blouse en dunner dan een winterjas. Het is als het ware écht de ideale tussenjas, maar dan van een iets dikker materiaal dan je misschien gewend bent. Snap je het nog? Natuurlijk kun je als tussenjas kiezen voor een nette blazer of een mooie bodywarmer, maar wanneer je op zoek bent naar een jasje dat iets stoerder is dan zit je met een shacket helemaal goed. De meeste shackets hebben namelijk een stoer model: een beetje rechthoekig met grote zakken.

Ook zijn shackets wat betreft print vaak te gek om te zien. Om je een beetje een beeld te geven: een houthakkersblouse is goed te vergelijken met een shacket! Maar: shackets zijn wel iets dikker, dus je kunt het eerder vergelijken met een gewatteerde houthakkersblouse. Je kunt je dus vast wel voorstellen hoe stoer zo'n jasje eruitziet. Het goede nieuws is dat shackets verkrijgbaar zijn voor mannen en voor vrouwen. Dit soort jasjes zijn vrijwel altijd een beetje oversized, hebben een stoer karakter en zijn goed te combineren in verschillende looks. Kortom: het is de perfecte tussenjas voor hem en haar.

Voordelen van een shacket als jas

Een aantal van de voordelen van een shacket weet je inmiddels wel. Shackets hebben echter nog veel meer tofs te bieden. Wat dacht je van de volgende voordelen van shackets?

  • Shackets zijn te koop voor hem, haar én voor kids. Zo is er voor het hele gezin een mooie tussenjas te scoren.
  • Wat ook fijn is, is dat je shackets het hele jaar door kunt dragen. In de winter draag je zo'n stoere jas namelijk gewoon met een trui of een vest. Ideaal!
  • Met een shacket maak je van iedere outfit een stoere outfit. Je kunt er echt alles onder dragen: van little black dresses tot aan een toffe jeans met sneakers. 
  • Shackets zijn te koop in verschillende pasvormen en van verschillende soorten materialen. Het houthakkersmodel is het meest in trek. Deze koop je bijvoorbeeld in fleece, wol of polyester. Shackets kun je daarnaast kopen in spijkerstof, faux leer of suède. 
  • Shackets passen bij iedere lichaamsvorm. Het maakt niet uit of je een appelfiguur of een zandloperfiguur hebt - de shacket is een match.
  • Shackets zijn te koop in verschillende prijsklassen. Hierbij zijn de duurdere materialen logischerwijs duurder.

Shacket combineren in je zomerse look

Nu vraag je je misschien af hoe je een shacket het beste kunt dragen. Het is aan te raden om deze zomerse jas als een echte tussenjas te zien. Dat betekent dat de jas niet alleen ideaal is voor een frisse zomeravond, maar ook voor de lente en de herfst. Met een dikke trui kun je de jas zelfs in de winter dragen! Het combineren van een shacket is helemaal niet moeilijk. Guess what: je kun dit soort jassen in iedere look mixen en matchen. Draag je bijvoorbeeld vaak een simpele jeans met een effen shirtje? Dan is een shacket de ideale toevoeging. Combineer de jas met een paar witte sneakers en je hebt je zomerse look helemaal af. Een shacket staat ook te gek op een compleet zwarte of compleet witte look.

Ook wanneer je als vrouw regelmatig jurkjes of rokken draagt, is een shacket een toffe toevoeging. Dit model jas zorgt er hierbij juist voor dat je lieflijke look een pittig randje krijgt. Hierbij kan de shacket fungeren als jas of als vest wanneer het echt wat aan de frisse kant is. Ben je op zoek naar een trendy jas voor je zakelijke look in de zomer? Je raadt het al: ga voor een hippe shacket en je hebt een wat meer informele touch aan een formele outfit. De shacket fungeert op die manier een beetje als colbert of een ander zakelijk jasje en heel eerlijk? We loooove it! Ben jij ook al om wanneer het om shackets gaat?

Veelgestelde vragen omtrent shackets kopen

Heb je nog een vraag omtrent deze toffe nieuwe trend? Of wil je gewoon nog meer weten over shackets? Hieronder hebben we enkele veelgestelde vragen en antwoorden voor je verzameld. Mocht je vraag er niet tussen staan, schroom dan niet om contact op te nemen met Jas.nl.

1. In wat voor kleuren zijn shackets te koop?

Shackets zijn te koop in veel verschillende kleuren, zowel trendkleuren als tijdloze kleuren. Dat betekent dat je je favoriete kleur shacket uit kunt kiezen! Er zijn zowel effen shackets als shackets met print te koop. Kijk dus goed waar je naar op zoek bent.

2. Hoe kies ik de maat van een shacket?

Shackets vallen vaak oversized. Dat betekent dat je in sommige gevallen voor een maatje kleiner kunt gaan dan je normaal doet. Maar: het is wel aan te raden om een shacket altijd even te passen. De jas moet immers wel goed aansluiten op je lijf. Onthoud dat de pasvorm oversized is, dus dat een beetje wijd zeker hoort.

3. Zijn er ook lange shackets te koop?

Jazeker! Voor het zomerse seizoen zijn lange shackets echter ietwat warm. Daarom raden we je aan om een lange shacket alleen in de herfst of de winter te dragen. Omdat het materiaal van een shacket vaak ook redelijk warm is, hoef je in de zomer zeker geen lang model te hebben.

4. Is een shacket hetzelfde als een blousejas?

Jep! Als je ergens blousejas ziet staan dan is de kans groot dat er een shacket wordt verkocht. Je kunt beide termen gebruiken in je zoektocht naar een passende shacket.

5. Zijn er shackets van teddystof te koop?

Er zijn shackets in teddystof te koop. Ook binnen deze categorie zijn er verschillende lengtes en pasvormen verkrijgbaar, waarbij oversized altijd centraal staat. In de zomer is teddystof wellicht wat warm. Dit soort shackets draag je dus vaak in het naseizoen of de winter.

Vorige

Belted jackets voor deze zomer

31 mei 2022

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.