Zomertrends: 5x verschillende soorten spijkerjacks voor deze zomer

Als er één jasje is waar wij in ieder geval heel blij van worden dan is het wel het spijkerjack. Een spijkerjasje is ontzettend goed te combineren in verschillende looks. Het maakt niet uit wat je stijl is - misschien vind je het fijn om basic kleding te dragen of wellicht pak je juist uit met kleuren en prints. Voor welke look je ook gaat, spijkerjasjes zijn altijd je vertrouwde item. Deze zomer zien we spijkerjasjes weer eens terug in diverse vormen en uitvoeringen. En oh, dit maakt ons blij! Lees hier meer over 5 verschillende soorten spijkerjasjes voor de zomerjassen van 2022. En psst... een deel van deze jasjes draag je in de herfst gewoon met een trui eronder.

Waarom jij minstens een spijkerjasje moet hebben 

Voordat we je meer vertellen over 5 verschillende stijlen spijkerjasjes moet je misschien eerst nog overgehaald worden om minstens een spijkerjasje in je kast te hebben. Spijkerjasjes kennen ontzettend veel voordelen. Zoals je hierboven al kon lezen, zijn spijkerjasjes multi-inzetbaar. Dat betekent dat je ze kunt dragen in verschillende soorten gelegenheden. Bij een formeel event draag je een spijkerjasje in het zwart of van een donkere washing. Voor een feestje op het strand kies je voor een cropped versie met een leuke print. Kort samengevat: spijkerjasjes kunnen altijd. Daarnaast zijn ze:

  • Tijdloos. Spijkerjasjes zijn altijd hip. Het ene jaar zien we ze wat meer dan het andere jaar, maar ze kunnen altijd.
  • Geschikt voor jong en oud. Er is voor zowel volwassenen als kinderen een groot aanbod spijkerjasjes te koop.
  • Te dragen in verschillende seizoenen. In de zomer is een spijkerjack ideaal voor de frissere dagen en avonden. In de herfst draag je gewoon een trui of coltrui onder een spijkerjasje.
  • Verkrijgbaar in verschillende stijlen, kleuren en met diverse prints. Zo is er altijd een spijkerjasje te vinden dat jij leuk vindt.
  • Te koop voor diverse prijzen. Je koopt een spijkerjack soms al vanaf € 20. Per merk verschilt het natuurlijk hoeveel zo'n jasje kost.

1. Standaard spijkerjasje van blauw denim

Ga je het liefst voor veilig? Kies dan voor een standaard blauw spijkerjasje oftewel; een jasje van denim. Dit soort spijkerjasjes hebben een gemiddelde lengte en vallen vaak net boven je billen. Je kunt blauwe spijkerjasjes in verschillende washings kopen: van licht tot donker. Hoe donkerder het jack is des te netter het jasje vaak is. Kijk daarom goed naar wat bij je past en hoe je het jasje wilt dragen. Dit soort spijkerjasjes passen goed boven shorts en sneakers maar kunnen ook prima op een zomers jurkje of een linnen broek.

2. Cropped spijkerjasjes voor vrouwen

Kijken we naar het aanbod spijkerjasjes voor vrouwen dan zien we dat er deze zomer ook heel wat cropped versies te koop zijn. Cropped spijkerjasjes zijn mooie korte jassen die ideaal zijn voor het zomerse seizoen. Dat komt omdat ze over minder materiaal beschikken en korter zijn dan het gemiddelde jasje. Dat is vaak wel lekker in de zomer; helemaal op de warmere dagen. Deze cropped varianten zijn te koop in verschillende uitvoeringen en kleuren. Combineer het korte jasje op een zomerse look, zoals op een maxi dress of een zomers rokje en een hemd. Witte sneakers eronder en gaan!

3. Kleurrijke spijkerjasjes in de zomer

Wanneer je op zoek bent naar een spijkerjasje voor de zomer zal het je al gauw opvallen dat er heel veel verschillende felle kleuren jasjes beschikbaar zijn. Grote kans dat je dat niet wist van tevoren en dat je dacht dat spijkerjasjes alleen maar in denim blauw zouden komen. Dat is, gelukkig, niet het geval. Deze zomer kun je bijvoorbeeld ook kiezen uit roze, bruine, gele, oranje, paarse, lichtblauwe, rode en roze spijkerjasjes. Op die manier kies je dus voor de kleur die het beste bij je past! En eerlijk is eerlijk: een kleurtje op een mooie zomerdag is wel zo vrolijk!.

4. Spijkerjasjes met prints voor de zomer

Naast kleuren kun je deze zomer kiezen voor spijkerjasjes met prints. Dit kan écht van alles zijn: van spijkerjasjes met stippen tot spijkerjacks met bloemenprint. Of ga voor een spijkerjasje met toffe patches van oude bands! Dit soort jasjes zien er vaak heel stoer uit en zijn daarom goed te combineren met jeans (denim on denim is helemaal hip) en Dr. Martens. Maar: houd er wel rekening mee dat deze look nogal warm kan zijn. Kies daarom liever voor shorts (denim mag!) of voor de vrouwen een mooi zomers rokje met een paar stoere schoenen eronder. Dr. Martens kunnen zeker wel in de zomer; mits je ze combineert met een frisse look.

5. Jasjes van spijker in andere vorm

Waar je tot slot ook nog naar kunt kijken deze zomer is een spijkerjack in een andere vorm. Zo zien we bijvoorbeeld heel veel andere mooie zomerjasjes voor dames en heren in een niet-standaard pasvorm. Wat dacht je bijvoorbeeld van een blazer of colbert van denim? Dit soort jasjes zijn stoer én netjes tegelijk en passen dus heel goed als jas voor een zakelijke meeting of een belangrijke lunch of etentje. Voor de wat stoerdere variant kun je kijken in de hoek van de bikerjacks. Bikerjacks zijn deze zomer, voor mannen én vrouwen, beschikbaar in denim. Het is de ideale jas voor verschillende seizoenen - ook in de herfst staat deze pasvorm ontzettend tof op een skinny jeans met een paar hoge veterschoenen eronder.

Veelgestelde vragen omtrent spijkerjasjes in de zomer van 2022

Heb jij al een spijkerjasje uitgezocht? Of heb je nog een vraag over een van de bovenstaande trends? Hieronder hebben we enkele vragen mét antwoorden voor je verzameld. Schroom niet om contact met ons op te nemen wanneer jouw vraag er niet tussen staat. Contact opnemen met Jas.nl doe je hier.

1. Is er voor kinderen ook veel keuze op het gebied van zomerse spijkerjasjes?

Jazeker! Juist omdat spijkerjasjes tijdloos zijn, zijn er altijd toffe spijkerjasjes voor kinderen te koop. Sterker nog: een spijkerjasje is de ideale zomerjas voor kids. Ze bieden net genoeg warmte, zien er heel leuk uit en je kunt ze op verschillende manieren combineren in diverse zomerse looks.

2. Zijn er lange spijkerjassen te koop in de zomer 2022?

Hoewel langere modellen wat lastiger te verkrijgen zijn dan kortere modellen zijn ze zeker wel te koop. Een lange spijkerjas staat te gek op een jurk of een legging. Houd er rekening mee dat langere spijkerjassen wel altijd warmer zijn dan een kort jasje. Draag dit soort lengtes daarom niet op hele hete dagen om jezelf heel wat zweet te besparen.

3. Hoe was ik een spijkerjasje?

Het is goed om te weten dat je een spijkerjasje nooit op een te hoge temperatuur moet wassen. Doe je dat wel dan kan het jasje krimpen en soms zelfs verkleuren. Dat is zonde van een mooi spijkerjack. Wanneer je je spijkerjasje in de was wilt doen is het aan te raden om deze binnenstebuiten in de wastrommel te gooien. Vervolgens was je het jasje op 30 of 40 graden en laat je het spijkerjack aan de lucht drogen.

4. Kan ik een spijkerjasje na het wassen in de droger doen?

Dat kan, mits je de droger op de laagste stand zet. Dat betekent weinig toeren om op die manier krimping te voorkomen. Wat nog beter is, is om je spijkerjack op te hangen en aan de lucht te drogen. Je kunt het jasje ook neerleggen of over een meubelstuk hangen om op te laten drogen.

5. Zijn er ook witte spijkerjasjes verkrijgbaar in de zomer?

Jazeker! Witte spijkerjasjes zijn misschien wel net zo tijdloos als denim. Dat betekent dat je deze zomer heel veel witte spijkerjacks mag verwachten in de (web)shops. Dat geldt voor zowel de mannen- als de vrouwencollecties. Ook voor kinderen zijn heel veel soorten witte spijkerjacks te koop. Combineer zo'n jasje met een denim rok of broek en je look is compleet.

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.