Waar vind je de leukste kerstmarkten in 2019?

De herfstvakantie is alweer voorbij, dus is het tijd om uit te kijken naar de volgende vakantie: de kerstvakantie. In december vind je in en buiten Nederland diverse kerstmarkten die de moeite waard zijn om te bezoeken. Er nog even heerlijk tussenuit voordat de drukte rondom de kerstdagen begint, heerlijk! Warme chocolademelk, heerlijk eten, duizenden lichtjes, kerstmuziek, cadeaus en misschien wel een kopje glühwein. Trek een warme winterjas aan en het is heerlijk toeven op een koude decemberdag. In dit artikel geven we je enkele tips voor leuke kerstmarkten die je in december 2019 kunt bezoeken. Ga je mee?

Kerstmarkten in Nederland

Je hoeft niet per se de grens over om een gezellige kerstmarkt te bezoeken. In Nederland vind je namelijk een paar hele knusse markten waar je lekker kunt eten, shoppen en kunt genieten van een fijne sfeer. Wat dacht je bijvoorbeeld van de grote kerstmarkt in Valkenburg? Deze kerstmarkt wordt ook wel gezien als een van de meest bijzondere kerstmarkten van heel Europa. Dat komt omdat de markt in de Gemeentegrot en de Fluweelengrot wordt gehouden, waardoor het de grootste kerstmarkt van Europa is met een dak boven het hoofd. Een warme winterjas is hier dus niet eens nodig: ga voor een fijne tussenjas zoals een spijkerjasje zodat je het niet te warm krijgt.

Ook in Dordrecht kun je terecht voor een leuke kerstmarkt; hier vind je de grootste kerstmarkt van het land. Hier kun je in het weekend van 13 tot en met 15 december 2019 genieten van een echte gezellige kerstsfeer. Shop bij de honderden kraampjes, geniet van de vele kerstliederen die in de straten van de stad te horen zijn en bezoek het kersttheater in de Grote Kerk. De hele stad staat dit weekend in het kader van kerst: alle historische gebouwen en monumenten vormen het decor van een bijzonder weekend. Tip: trek een lekkere wollen jas aan en kom een weekend genieten in Dordrecht.

Top 10 kerstmarkten in Nederland

 1. Kerstmarkt in Valkenburg
 2. Grootste kerstmarkt van het land in Dordrecht
 3. Kerstmarkt in magisch Maastricht
 4. Castle Christmas Fair in Heemskerk
 5. Dickens Festijn in Deventer
 6. Kerstmarkt in Haarlem
 7. Royal Christmas Fair in Den Haag
 8. Country en Christmas fair in Utrecht
 9. Drijvende kerstmarkt in Leiden
 10. Ice Amsterdam + Amsterdams Winterparadijs.

Bezoek Duitsland voor een kerstmarkt

Wil je de full experience voor een kerstmarkt dan is het aan te raden om een tripje naar Duitsland te maken. Duitsland is namelijk hét land waar je moet wezen voor die echte Christmas feeling. Het leuke is dat daar zelfs markten te vinden zijn die al in november open gaan waardoor je alvast een beetje van de kerstsfeer kunt proeven. Hoewel het in november meestal minder koud is dan in december is het aan te raden om je goed aan te kleden. Welke jas je in november moet dragen lees je hier. In Dresden vind je de oudste kerstmarkt van Duitsland. Deze bestaat al sinds 1434 en is al geopend vanaf 28 november. Naast de vele kraampjes zijn hier diverse festiviteiten en festivals met muziek, theater en gezelligheid.

Iets dichter bij de Nederlandse grens ligt Düsseldorf waar jaarlijks duizenden Nederlanders naartoe gaan voor gezelligheid in de decembermaand. In Düsseldorf kun je op zeven diverse plekken in de stad terecht voor kraampjes, eten en drinken en winkeltjes. De markt zelf straalt al veel sfeer uit door de kramen met puntdaken en verlichting. Ga met een kop glühwein rondom de grote kerstboom op de markt zitten of geniet van de vele kerststerren op de Sternchenmarkt. Deze kerstmarkt is ook tijdens Tweede Kerstdag geopend.

Top 10 kerstmarkten in Duitsland

 1. Oudste kerstmarkt van Duitsland in Dresden
 2. Knusse kerstmarkt in Düsseldorf
 3. Klassieke kerstmarkt in Keulen
 4. Kerstmarkt in Aken
 5. Overdekte kerstmarkt in Oberhausen
 6. Meerdere kerstmarkten in Berlijn
 7. Traditionele kerstmarkt in Lübeck
 8. Kerstmarkt op de grote boulevard in Hamburg
 9. Meer dan 300 kraampjes op de kerstmarkt in Dortmund
 10. Kerstmarkt in de dorpen langs de Moezel.

Belgische kerstmarkten

Ook onze zuiderburen kunnen er wat van wanneer het om kerstmarkten gaat. Wat dacht je bijvoorbeeld van de kerstmarkt van Antwerpen, net over de grens bij Roosendaal? Het leuke is dat Antwerpen vanaf Nederland goed te bereiken is met de trein of met de bus en dat je er talloze hotels vindt waar je een leuk kerstweekend kunt beleven. In Antwerpen vind je op allerlei verschillende plekken in de stad kraampjes, muziek en vertier. Op Groenplaats kun je bijvoorbeeld genieten van het vele eten en drinken, terwijl je in de kleinere straten daar omheen flink kunt shoppen en je ogen uitkijken. Langs de Schelde vind je een verlichte kermis met nog meer kraampjes! Gegarandeerd plezier.

In het sfeervolle Gent vind je in december ook een hele leuke kerstmarkt: de Gentse Winterfeesten. Hier beleef je een kerstmarkt XXL, want naast de vele kraampjes met spullen, eten, hebbedingetjes en drinken zijn hier allerlei kermisattracties voor kinderen te vinden en spelen er verschillende artiesten en bands in de stad. Ga in het reuzenrad en geniet van het uitzicht over de stad of trek een sprintje over de schaatsbaan. De schaatsbaan is deels overkapt, wat betekent dat je hier ook met regen of sneeuw lekker kunt schaatsen. En anders trek je toch gewoon een goede en hippe regenjas aan tegen het natte weer? Naar welke kerstmarkt ga jij dit jaar? 

Top 10 kerstmarkten in België

 1. Kerstmarkt van Antwerpen
 2. Gentse winterfeesten in Gent
 3. Grote kerstmarkt in Brussel
 4. Traditionele kerstmarkt in Leuven
 5. Kerstmarkt van Luik met heel veel eten
 6. Feestelijke kerstmarkt van Mechelen
 7. Kleine en knusse kerstmarkt van Lier
 8. IJspret op de kerstmarkt van Knokke
 9. Winterland Hasselt
 10. Historische kerstmarkt van Brugge
Vorige

Tips voor een cozy herfstlook

2 november 2019
Volgende

Hoe onderscheid je bont van imitatiebont?

14 november 2019

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.