Op je winterjas: ruitjes en hokjes!

Gek op de hokjesgedachte? Goed nieuws. Hokjes en ruitjes komen straks terug op de winterjas! Hoe groot zijn de vakken? En van wat voor stof zijn de jassen gemaakt? Eén ding is duidelijk: je winterjas wordt komende winter eindeloos chic!

Plaid

Ken je de plaid-print nog? De grotere modehuizen introduceerden de kleine ruitjes. Het is geen geheim dat plaid één van de populairste en eindeloos chique prints is, dit jaar. Dus omarm het en probeer het eens op een winterjas!

Komend najaar houdt een plaid-jas je lekker warm. Je loopt er stijlvol bij, de hele winter lang. We weten zeker dat de plaid-print nog veel designers gaat inspireren en we er nog lang niet op uitgekeken zijn.

Klassieke look

‘Zwart en wit zijn geen kleuren!’ Vergeet die opmerking. Je kunt namelijk flink combineren met zwart-witte plaids, vakken, tartan en ginghams. Maak je outfit af met een matchend shirt, met spijkerstoffen rok en glossy hoge hakken. Doe er nog een zwarte bolhoed en een retrohandtasje bij en je bent ready to go! Stijlvol en klassiek.

Iets moderner

Wie klassieke looks niet zo interessant vindt, kan kiezen voor een iets modernere variant. Geef een moderne spin aan de hokjesgedachte door er spijkerstof, een geplooide broek, een retro jurk, of iets met dierenprint bij te dragen. Kies voor scherpe, zwarte, of nette, witte accessoires.

Sta je graag in het middelpunt van de belangstelling, dan kun je het best kiezen voor grote vakken met dikke strepen. Zoals je ziet is er een groot scala aan verschillende stijlen. Want wat voor soort jas je draagt, verschilt ook; we komen plaid tegen op overjassen, trench coats, capejassen, blazers, winterjassen en nog veel meer.

Tartan

Niet zo gek op plaid? Dan kun je kiezen voor tartan. Dat zijn ook hokjes, maar dan met nog meer hokjes. In elkaar, bijvoorbeeld. Een jas met een dergelijk patroon combineer je met een geplooide broek, een suede burgundy handtas en een zwarte muts. Kies je voor een muts met zwarte dierenoortjes? Dan ben je een echte durfal.

De trend is eigenlijk terug van weggeweest. Aan het eind van 2013 was de ruitjesprint ook al enorm populair. We zagen ze in alle vormen en maten. Of het nu op traditionele stoffen was, of op moderne bewerkingen. Zelfs Saint Laurent, Céline en Stella Mccartney waagden zich eraan!

Hokjes op.. alles!

We komen de hokjes ook tegen op wol. Lekker warm en eenvoudig te combineren. Denk bijvoorbeeld aan een retrojurk en stoere pumps. Een wollen winterjas met hokjes bestaat komende winter uit brede strepen. Zwart, bruin, en zelfs een beetje wit. Het is geen uitzondering.

Volg je alle modetrends, dan kun je zelfs trends met trends combineren. Ruitjes op een oversized winterjas, bijvoorbeeld. Je combineert een oversized winterjas met ruitjes moeiteloos met skinny jeans, een little black dress of met een grote beanie en een matchend gebreide sjaal.

Je garderobe compleet maken

Het is duidelijk: met ruitjes kun je niet de mist ingaan. Ze zijn weer helemaal terug en zonder een goede ruit, is je garderobe niet compleet. Chique of casual, het staat altijd stijlvol. Of je nu voor zwart-wit kiest, of de Schotse tour op gaat met rood. Alles kan met ruitjes!

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.