5 Tips van Flowtrack voor een wintervakantie

Flowtrack geeft 5 hele handige tips voor een mooie wintervakantie. Heb je plannen of sta je op het punt te boeken? Bekijk dan zeker deze tips. Grote kans dat je er wat aan zou hebben.

Naar welke regio moet je trekken?

Let er vooral op dat het gebied waar je heengaat sneeuwzeker is. Er zijn verschillende factoren die meespelen bij de bepaling van de sneeuwzekerheid van een gebied. Er zijn natuurlijk ook gebieden die heel wat kunstsneeuw hebben maar je wil natuurlijk zoveel mogelijk natuurlijke sneeuw. Zowel de hoogte als de wind hebben hier veel mee te maken. Zoek een regio op waar de sneeuw vaker ’s nachts valt zodat je overdag wel nog in het zonnetje kan skiën.

Toegankelijkheid

Is het gebied aangepast aan jou niveau? Indien je beginnende skiër bent moet je ervoor zorgen dat er voldoende groene pistes zijn om genoeg te kunnen oefenen voordat je de rest van de berg verkent. Hetzelfde geld ook omgekeerd. Heb je al genoeg ervaring? Zoek dan een gebied waar je misschien wat meer uitdaging kunt vinden en hier en daar leuke off-piste mogelijkheden hebt.

Authenticiteit

Heel wat gebieden worden overspoeld door reisorganisaties. Zoek een gebied op dat nog niet ontdekt is door het massatoerisme. Zoek de authentieke en charmante dorpjes op, vaak heb je hier veel meer aan dan een bruisende overvolle après-ski.

Verblijf

Zorg ervoor dat jouw hotel of verblijf genoeg voorzieningen heeft voor en na het skiën. Als je met kleine kinderen reist is het gemakkelijk om eens na te kijken of ze een kinderopvang voorzien.

Reisorganisaties

Zoek een reisorganisatie die transparant is over wat ze aanbieden. Zoek zeker genoeg info over je verblijf, de pistes en het verloop van de week. Flowtrack specialiseert zich in wintersportvakanties in de regio Gressoney, Italië. Dit sneeuwzekere gebied heeft alles wat je zoekt in een wintervakantie. Ze bieden zowel familiereizen als jongerenreizen aan. Zeker de moeite om eens te bekijken!

Voor meer info: www.flowtrack.be/snow

Vorige

Accessoires voor je winterjas in 2015

28 oktober 2017
Volgende

Zoektips voor een winterjas

28 oktober 2017

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.